Sočenje sadja / zelenjave

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Včeraj sem kupil sokovnik za sočenje. Si kdo tukaj dela sokove z njim? Bi se priporočal za kakšne dobre recepte... Zanima pa me tudi katero sadje in zelenjava je primerna za bolezni želodca? Sem nekaj iskal po internetu, vendar nisem našel nič pametnega... Če kdo kaj ve kar na plano z informacijami
grin1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jabolka + korenje je dobitna kombinacija. Lahko dodaš še stebelce zelene in sveži ingver za malo "kicka".

Zelo dobro tudi loči kokosovo meso na moko in maslo, je pa malo pocasto, zaradi vse masti.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Včeraj sem kupil sokovnik za sočenje. Si kdo tukaj dela sokove z njim? Bi se priporočal za kakšne dobre recepte... Zanima pa me tudi katero sadje in zelenjava je primerna za bolezni želodca? Sem nekaj iskal po internetu, vendar nisem našel nič pametnega... Če kdo kaj ve kar na plano z informacijami
grin1.gif

Če imaš probleme z želodcem se posvetuj z zdravnikom. Na tem forumu je par strokovnih ljudi, ampak nisi napisal detaljev kaj te matra. Vlaknine in kisline v sadjih in zelenjavi so lahko različne.

Drugače pa če bi bil zdrav bi lahko predelal karkoli bi hotel. Lahko bi dodal kaj sladke smetane, smetane v spreju, jogurt, cimet, sladkor ali sladila, posul z čokolado v prahu....Izbira je neomejena, ampak le vprašaj zdravnika o mnenju kaj smeš in kaj ne.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Jah pri dohtarju je bilo tako, da mi je rekel da moram sam ugotoviti kaj mi ustreza in kaj ne:) Izogibati se moram predvsem mastne in začinjene hrane. Tega sem se pa tako ali tako že prej izogibal... Sem bil na gastroskopiji in ultrazvoku, kjer so ugotovili vnetje želodca in gastritis... Zdaj sem naročen še pri gastroenterlogu, se bom še tam pozanimal kako pa kaj... Sicer sem pa zdaj probal s pitjem krompirjevega soka in imam občutek da je kar boljše po enem tednu pitja...

Car:
http://www.eujuicers.si/si/kat...08-biserno-bela

tega sem kupil...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
olivno olje na tešče
stran z agresivnimi začimbami
agrumi znajo bit problem, prekisla jabolka tudi, kivi...

in splošno večje količine stisnjenega sadja.