So motoristi jedli kakšne nore gobe ? Prehitevanje v nepregledne ovinke čez polno črto.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.349
1.414
113
Vsak dan vidim vsaj 3, ki prehitevajo čer neprekinjeno črto v nepregledne ovinke. Danes je enemu manjkalo manj kot 50cm da se mi ni raztresčil v avto.

Kaj je res tak tezko pocakati da vsaj vidis nasprotni pas ?

• Wow
Reactions: motofrik

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.436
4.270
113
Saj taki bojo hitro v medijih. Sicer pod črno kroniko, ampak znani pa bojo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.765
7.327
113
pri taščici
Je ze, sentjur pri celju.
Tudi avto pred mano bi popoldne lahko enega zapel, ce ne bi sel po bremzi.
Motorist v preglednem križišču zapeljal za kolegom, pa ne tik za ritjo.. pa je mal čudno ocenil najino približevanje.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.117
472
83
45
dolenska
Dones sem naredil en lep krog po SLO in tudi po štajrskem sem se vozil sam nisem opazil kakih projektilov. Bolj kot ne vse nekak zmerno. Drgač pa je kr res. Neučakani, mrzel asfalt in niti ne neki čist potem pa še neki ne ufurani in so problemi. Vsem svetujem varno vožnjo pred začetkom sezone. Tolk, da se spet dobi mal filinga.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.253
246
63
Isto stara cesta blizu Celja, 2 cestaka konkretno sekala relativno nepregleden ovinek.
Pol pa se bo piki razmazal po šleperju s 400 na uro pa bo spet jok in stok kok je bio pridan momak in tko....
No vsak ima pravico sebe ubit dokler drugih ne ogroža, vsi enaki vsi enakopravni. :)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.436
4.270
113
Ker vemo, da bo kmalu v medijih tudi odvzem prednosti motoristu, ki je "celo življenje vozil po predpisih".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.671
495
83
Tolmin
V našemu klubu vsako spomlad pripravimo "Moto delavnico" z katero je pričel policist-motorist.
Vsako leto je prisoten tudi nekdo iz policijske uprave (PU) in vsako leto opozarjam na točke, določene skupine in dneve, ko bi bil potrebna večja prisotnost
ali policistov ali samo vozil ob cesti. Letos sem celo predlagal, da Zgornje Posočje spremenimo v odpad policijskih vozil, ki jih postavimo na primernih točkah.
Nič drugega ne pomaga in to je zelo žalostno.
Če greš na cesto zato, da bi se zdivjal je pametneje in za vse udeležence v prometu varneje, da se odpraviš na Grobnik ali drugo dirkališče.
Ker živim ob glavni cesti v zelo strnjenem naselju ne razumem tudi tistih, ki tam nabijajo gas. Kaj je tega treba - pomanjkanje samozavesti in dolžine v gatah ? Spravi se v svojo garažo in tam brez čelade navijaj gas kolikor te je volja.
Naslednji so nališpani Italjani z spoliranimi vsaj trikrat premočnimi motorji za njihove sposobnosti. To je zgodba zase, ker res ne veš a je izpit kupil ali našel na cesti.

Kakorkoli - mene je kot motorista, ki poleti vsakodnevno vozi vedno bolj strah.
Po eni strani tistih ki sem jih zgoraj opisal in po drugi strani voznikov avtomobilov, ki so zasovražili motoriste zaradi nekaterih zgoraj opisanih.

BDW: V ponedeljek me je prvič zmočilo ;)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.188
496
83
Sej je pri avtih enako, sicer ne prehitevajo, ampak v nepregledni ovinek ti pa pripeljejo po tvojem pasu.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.827
7.482
113
Sej je pri avtih enako, sicer ne prehitevajo, ampak v nepregledni ovinek ti pa pripeljejo po tvojem pasu.

Kot imajo 2 konja več, se tudi oni lotijo prehitevati. So se pa lastniki bmwjev pomirili. Leta nazaj si že na daleč sklepal da bo naredil kaj neumnega, ko si ga zagledal v retrovizorju.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.043
6.806
113
  • Všeč mi je
Reactions: Robert

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.463
3.233
113
So se pa lastniki bmwjev pomirili. Leta nazaj si že na daleč sklepal da bo naredil kaj neumnega, ko si ga zagledal v retrovizorju.
Si misliš.
Včeraj okoli 16h-17h iz Hoč proti Bohovi 1D10T v stari beli 3 ali 5 limuzini slalomiral znotraj tekoče cca 80km/h kolone z vsaj 100 km/h. Da je moral avtobus na žlajf stisnit pa ene trije v osebnih sploh nima smisla povdarjat.
Aja vmes je bilo glih za en avto prostora, pač toliko kot si normalen voznik na mestni vpadnici pusti varnostne razdalje.