Sneg in vožnja po parkrišču

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
danes sem mojo drago peljal na prazno parkirišče pri Tehnološkem Parku in sva malo vadila vožnjo po snegu in pa razna zavijanja. zdej me zanima a za to lahko dobim isto kazen kot za driftanje šele ma izhodu sva opazila da ima parkiršče kamere in da majo video nadzor
a lahko oni to prijavjo potem policiji

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Kakih 10 let nazaj nas je bilo kakih 10 avtov tako na zasneženem partkirišču (primorci smo pač videli sneg). Pa so policaji prišli in so samo tam sedeli v avtu in gledali. Niti ven iz avta niso šli...

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
281
63
Tudi če bi zadeva šla na policijo, se zelo hitro zatakne pri legalnosti tovrstnega početja - govorim seveda o videonadzoru in posredovanju posnetkov kot pravno podlago za kaznovanje.

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Še dobro ker sem se že ustašil, da bom dobil kake pozdrave iz policije za to ker učim druge “varno vožnjo”.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Sicer je tega že 10+ let, ko smo se prav tako "učili" vožnje po snegu na parkirišču v BTCju.
Pa so prišli policaji z marico, pa še oni naredili nekaj krogov.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
V rovtah na sončni strani Karavank lokalci kličejo policijo, če mularija preveč drifta po parkingih.
shocked-1.gif

In potem seveda policaji na kraju spišejo par nalogov in mularija pljuva po možeh postave...

Če pa lastnik/upravljalec prijavi škodo na infrastrukturi, se lahko sproži postopek in se lahko uporabijo posnetki nadzornih kamer..
crazy1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Na Rudniku na parkingu sem velikokrat videl, kako so driftali in potem prišli policaji, napisali nekaj kazni, čez par deset minut je bilo spet po starem.
Pri Tehnološkem parku pa itak ni nobenih parkirišč, da bi sploh lahko driftal, tisto plačljivo je makedamsko in ima vmes z vrvjo ločene predele, tam ni šans da driftaš, tako da edino če si kje druge mislil.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Verjetno je mislil kar tisti širok dovoz, kjer bi se dalo narediti par krogov.

Kamere pri TPLJ so sicer čisto varnostne narave in se ne ukvarjajo z prekrški.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ucil vozit bejbo....
hysterical-1.gif

Ajd cist resno, kaj ti tle ne gre skupi? Poznam dost takih primerov, pac je bejbo strah se po snegu vozit, pa ji mal pokazes kako se avto obnasa pa ji das za peljat pa mal rocno cuknes da vid kako je ce odnese in kako se popravi z volanom itd... Ne bos verjel da se da tko marsikaj naucit.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ajd cist resno, kaj ti tle ne gre skupi? Poznam dost takih primerov, pac je bejbo strah se po snegu vozit, pa ji mal pokazes kako se avto obnasa pa ji das za peljat pa mal rocno cuknes da vid kako je ce odnese in kako se popravi z volanom itd... Ne bos verjel da se da tko marsikaj naucit.
zmaga.gif

Sicer pa strogo zakonsko ne vem ali ti lahko nabijejo kazen na privat parkirišču. Mene so že dvakrat dobili, ko sem se na javnem parkirišču sam obračal. Obakrat sem se ''oddrsal'' do njih
grin1.gif
in jih vprašal, če je kaj narobe, da treniram nadzor nad vozilom v snegu. Nobenih problemov. Enkrat sta me celo enih pet minut gledala, potem pa odšla naprej.
Verjamem pa, da če igraš ''džeka'' in kao saj nisem nič delal, pa še malo vrtiš jezik, da ti z veseljem nalepijo kakšno kazen. Aka izguba nadzora nad vozilom...
hysterical-1.gif

PS: Pri nas je po kar nekaj letih spet sneg zapadel, itak sta bila oba pluga pokvarjena
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Ja, ce bejbo ni strah bolj kot hudica kriza. Sem hotel jaz mojo ze nekajkrat peljat na tako "izobrazevanje", celo sama je izrazila.zeljo da bi se naucila.resevanja ko ji avto obstane na ozki cesti v snegu, ko pa pade sneg jih pa dobim po usesih ce mi " namerno" malo rit zaplese.
Takih voznikov je res bolje da ni na cesti ob takih razmerah.

Oja, treniral vceraj zjutraj, je pa bilo pred dvema urama vzhodno od lj odlicno za trening. Suh sneg cca 2cm, zvozen, lepo drselo....jaz pa mojo in familijo v avtu pa nisem hotel na karbid pljuvat....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja, ce bejbo ni strah bolj kot hudica kriza. Sem hotel jaz mojo ze nekajkrat peljat na tako "izobrazevanje", celo sama je izrazila.zeljo da bi se naucila.resevanja ko ji avto obstane na ozki cesti v snegu, ko pa pade sneg jih pa dobim po usesih ce mi " namerno" malo rit zaplese.
Takih voznikov je res bolje da ni na cesti ob takih razmerah.
Če se zaveda svojih omejitev in zato recimo ne gre na cesto ni noben problem. Bolj so težava ''super duper Alter vozniki'', ki mislijo, da so boljši od Schumaherja, potem pa poka...
frown-1.gif

DareM

Pripravnik
4. avg 2015
39
1
8
Saj z mojo nisva drifltala samo po tistem makadamskem parkirišču sva se gor pa dol vozila pa provala razna zdrsavanja recimo brez ESPja kot ti pri 25 km začne avto nest pa take vaje.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sem šel dans malo tasovca 4 motion sprehodit po enem parkplacu. Pa še led je je bil odspodaj. Nobenega užitka. Hebemti tistega, ki je 4x4 izumil. Nobenih zimskih užitkov.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kaj jo bos na parkingu naucil? Pel jo na Vransko, pa naj ji tam vescine izpilijo. Nesposobnih vas je itak prevec na cesti, mogoce je boljs, da ste kar doma.