Snecer - razlago prosim

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Turčija z ognjem odgovorila na sirsko minometno bombo

confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
snecer prav, da nimam pojma, pa sem mu rekel, če nam lahko razloži delovanjem minometov in min, pa se od tedaj tej temi izogiba še bolj kot blagoslovljeni vodi...

I

Izbrisan uporabnik #488

Čebinar je v eni temi pametoval o teoriji zarote, kako je minomet ubil komandanta Staneta.

In je takrat povedal, da je nekdo aktiviral mino preden jo je dal v minomet
smile-1.gif

Ker se je blamiral, je hotel potem pojasnilo, kako res deluje minomet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
snecer prav, da nimam pojma, pa sem mu rekel, če nam lahko razloži delovanjem minometov in min, pa se od tedaj tej temi izogiba še bolj kot blagoslovljeni vodi...

Pod članek se je podpisal A.O. tako da ga kar vprašaj kako deluje minomet
hysterical-1.gif

Drugače pa je to tema za spam in nekih dodatnih pojasnil več ne bom dal.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Očitno o minometih veš še manj kot o pravu...
evil.gif

Glej, tukaj se moram pa postaviti na snecerjevo stran.
Nikakor ni možnosti, da bi o minometih vedel še manj kot o pravu. You all know what I mean!

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In je takrat povedal, da je nekdo aktiviral mino preden jo je dal v minomet
smile-1.gif
Ker sem služil vojaški rok v minometni četi lahko razjasnim da tole (vsaj za 120mm zelo verjetno pa kar za vse) ni mogoče. Mina se aktivira ob "pristanku na dnu minometne cevi". Raznese jo pa ko drugič "pristane", vsaj če je izpravna. Dolžino leta pa se korigira z nastavljanjem cevi ter dodatnimi polnenji. Recimo 120mm naj bi imel doseg nekje max. cca. 9 km če se še dobro spomnim.
Lahko bi še kaj napisal, pa se bojim da bi me kdo obtožil izdaje "vojaških skrivnosti"
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.447
7.563
113
da in ce zadeva zataji in aktivirana ostane v cevi (kar lahko spregledas ce vec minometov strelja hkrati, ti pa nisi izvezban), jo bo naslednja, ki si jo noter vrgel, sprozila. In bo kabum.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Malce slabo sem napisal prejšnji stavek, v bistvu tisto velja bolj za manjše minomete.
Pri 120 mm je lahko v nedogled v cevi (jo sprožiš "z remote control aka vrv"), če si pozoren bi težko spregledal da ni poletela. Je pa res, da je nekaj streljat na vadbenem poligonu, nekaj drugega pa v morebitni vojni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.447
7.563
113
lahko pa bi spregledal ali pa bi nekdo "spregledal" in te tako zaj... Saj bi bill ravno ti tisti ki bi not vrgel naslednjo.

Na to je ciljal stibla

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Šlo se je za neko posebno mino oziroma minomet... Vir

Snecer je povedal, da nimam pojma, še vedno pa nam ni uspel pojasniti delovanja minometa oziroma mine...mogoče ker tudi sam ne ve? Retorično vprašanje.

disc

Guru
4. feb 2011
2.461
586
113
Ta je pa dobra, da bi Snečer karkol utemeljeno in na lep način razložil??
grin1.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.461
586
113
Aja, pa nakonc bo zihr Janša kriv, ker je ta minomet pršu nekje iz bivše juge, kamor je zašel in njegovega kontejnerja...

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Huh jaz sem tud bil v minometni četi na 120-ici; žal pa izračunaval krivulje in smer, tak da neposredno izstreljeval nisem .

Ja, naše granate so imele ločeno polnitev, pet al šest zavojčkov smodnika maksimalno, mislim, da imajo ladijski topovi podobno (vsaj kakor sem gledal under siege
smile-1.gif
) pa baje so obstajale še neke rakete, ki si jih lahko izstreljeval do 14 km.

Kar se tiče razlike s topom, top strelja bolj ravno, horizontalno, z manjšo krivuljo, mortar pa ima veliko krivuljo. Havbica/howitzer pa je vmes. Pa ker so eksplozivne granate, majo udarni vžigalnik na vrhu. Vžigalniki pa se vstavljajo pred streljanjem, se mi zdi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Šlo se je za neko posebno mino oziroma minomet... Vir

Snecer je povedal, da nimam pojma, še vedno pa nam ni uspel pojasniti delovanja minometa oziroma mine...mogoče ker tudi sam ne ve? Retorično vprašanje.

In tudi drugi smo ti povedali, da nimaš pojma, nisi bil ne v vojski, kaj šele da bi minomet videl od blizu, delovanja pa itak ne razumeš
hysterical-1.gif

In zdaj te blamaža izpred mesecev, ko si od nekod narobe prepisano razumel preganja vsakodnevno, ko si našel soroden članek, ki ga je napisal nekdo z inicialkami A.O.
hysterical-1.gif

Titula minometalec ti ne uide.

I

Izbrisan uporabnik #488

To si daj v podpis pa pazi, da mine na aktiviraš preden jo vstaviš v cev
hysterical-1.gif