Smučke za stardeca

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Rabim nasvet. Po dobrih 20-ih letih bi se ponovno spravil na dilce, pa bi rabil nasvet. Imel sem težave s koleni (meniskus, križne vezi,...), zato sem takrat smučarijo opustil, saj je že polurno smučanje pustilo večtedenske boleče posledica. Takrat še ni bilo carving smuči, zato me zanima, ali carving manj obremenjuje kolena. Kakšne naj bi nabavil, krajše-daljše, mehkejše-trše,...
Ima kdo podobne izkušnje?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
karving je še slabši za kolena...

Res?

Na smučeh sem povprečen rekreativec z načetim desnim kolenom, pa imam občutek, da je karving precej bolj prijazen do njega kot stara tehnika z oddrsavanjem. Res, da ne karvam na črnih progah, ker ni znanja, moči in kondicije, ampak vseeno...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
pol pa ne znaš smučat. Je pa res tud da precej odvisno kakšne smuče imaš. Drugače je pa dan današnje smučanje smrt za kolena. Osebne izkušnje.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Mislim, da če nisi profesionalec pa da maš premalo kondicije in moči v nogah.........potem čimbolj mehko zadevo nabavit....

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
to je res da mehkejše smuče so prijaznejše do kolen, ampak so tolk slabše na strminah, na ledenih površinah,... Odvisno kolk hočeš zapravit denarja. Pa ne izbirat prekratkih smuč. Pa delaj vaje za kolena da otrdiš mišice.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
ni vse v smučki...na ledu ti tudi najtrša ne pomaga če ne znaš pravilno postavit smuči...poleg tega morš fajn pritiskat in pri tem kolena kar lepo trpijo.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Če 20let nisi smučal in imaš težave s koleni, neboš karval po strminah, vsaj tako kot je treba ne. Najbolje bo, da si, zdaj ko se bo začela sezona, v hervisu sposodiš dilo (polkarving) za en dan in sprobaš na bližnjem smučišču. Začni z mehko dilo, saj ti bo do kolen prijaznejša, in če ti se bo zdela OK , lahko robove smučk, za večjjo strmino napiliš na 1ko.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Polkarving ne obstaja in nikoli ni obstajal. So le smuči z večjimi in manjšimi radiji. Zanj bo čisto dovolj mehka smučka z radijem med 15 in 16 m.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Hvala vsem za odgovore. Torej moram izbrati mehkejšo smučko. Kakšno dolžino pa naj bi imel? Visok sem 184cm, težak 94 kg. Moči v nogah je kar precej, saj sem precej aktiven.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
moč ti nič ne nuca če maš švoh kolena!

od elana recimo waflex 8al pa 10, dolžina 168