Smučarski čevlji (315), močnejša meča , + smuči

ejnit

Zelenc'
26. mar 2012
5
1
3
Pozdravljeni

Torej tudi sam sem se po nekaj letih brez smučanja odločil, da je napočil čas, da se vrnem na bele strmine
smirk-1.gif
.

Smučal nisem že dobrih 6 let, pa še takrat s carving tehniko nisem imel kaj prida opravkov (imel sem namreč klasične smuči).

Sedaj imam nakup smuči in smučarskih čevljev. Sem pa zaenkrat še študent in moje finance so temu primerne :D .

Prebral sem kar nekaj člankov na to temo in v kolikor sem stvari razumel pravilno naj bi kupil smuč. čev. z flex med 80 in 130 (imam 114kg). Zanima me tudi katera znamka je nekako najbolj primerna (na splošno) za ljudi z močnejšimi meči? Kako je z Alpino na tem področju?

Glede smuči se mi niti ne sanja kaj kupiti. Najbolj se nagibam v smer ELAN. Sicer je bilo moje smučarsko znanje dokaj solidno (pri klasični tehniki), ampak vseeno trenutno mislim, da sodim v krog slabših rekreativcev
redface-1.gif
. Visok sem 194 cm - kakšna višina bi bila zame primerna?

Že v naprej se zahvaljujem za vse odgovore.
Lep pozdrav

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pojdi v kako trgovino, da ti točno izmerijo nogo, se hitro zgodi (vsaj pri meni je bilo tako) da preceniš velikost svoje noge. Potem pa izbiraj dalje, recimo meni, ki imam tudi močnejša meča, še najbolj ustrezajo Salomonke.

Za smuče (če ostanemo pri elankah) dolžine največ 182, mogoče celo raje 176 cm, odvisno, ali bi rad bollj ali manj slalomiral. Vsekakor pa, ker si očitno močan kot bik (2. linija?), boš moral vzeti trše smuči, kar bo malo podražilo zadeve. Mogoče probaj s kakimi rabljenimi, izbire na bolhi je nekaj. Tudi če so stare tri, štiri leta in malo rabljene, je lahko odličen nakup, ker smuče ne držijo cene, tudi boljše ne. Recimo kaka 12-ka bi bila verjetno kar dobra, če si prej kolikortoliko solidno smučal. Z njo potem počasi osvojiš carving, potem boš pa že videl. Nove so drage, rabljene pa 200 € in manj.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
glede na to da si že prej smučal verjetno ne boš imel kakih posebnih težav s karvingom...ko sem se jaz vrnil v smučarijo sem po dveh urah že obvladal brez večjih težav.....kar se tiče obutve se nikakor ne omeji le na eno znamko ampak le na to kateri čevelj ti najbolj ustreza, se pravi ti je najbolj prav, vsekakor pa ti priporočam da kupiš nove....kar pa se tiče ostale opreme, se pravi smuči in palice, za začetek kar rabljene, kot je že predhodnik povedal, smuči ne držijo neke cene in lahko za mali denar dobiš zelo dobre smuči....dolžina smuči naj te ne omejuje ne glede na tvojo velikost, bolj je pomembna trdota smuči...če imaš možnost se poskusi dogovorit za kak test, saj tako najlažje določiš katere ti ustrezajo, vendar je predpogoj da imaš dobre smučarske čevlje!!!