Smucarska oprema

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ok, dost heca, gremo nazaj na sneg. Po xy letih grem nazaj na dilce. Vcasih smo smucal skoraj z ravnimi smrekovimi dilami, zdej so neke ukrivljene hudice zacel prodajat. Momentalno sem se zapicil v ene akcijske Head I.XRC 800 z vezmi RF10. Po netu nisem nasel nic uporabnih infotov. Baje naj bi bila namenjena dobrim rekreativnim smucarjem, kar pa jaz verjetno letos se ne bom.
smile-1.gif
Cena se mi zdi ugodna, 160 eur. Bo to ok, se ozrem za cim drugim? Imajo v Elanu kaksne lanske modele znizane? Naceloma bom ene 5x stal na njih v tej sezoni.

Am, aja pa kaksen nasvet glede pancarjev, na kaj pazit, kako izbrat, kje imajo solidno izbiro in predvsem pametne prodajalce. Po teh servisih in raznoraznih mega, giga sportih se mi ne klati in ne beraci, ce me hoce kdo posrect. Sem kupec in sem rad primerno postrezen, ne da moram letat in prosit, da si bo kdo vzel 5 min casa zame.

Kupil bi pa nekje srednjo klaso, nikakor ne profi in najdrazje. Aja, a ni decembra sejem? Kdaj tocnove kdo? So tam kaksne ugodnosti za novo robo?
tongue-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Si pomislil, da bi prvo sezono šel (teh 5x kar boš stal na snegu) do kakega servisa in si izposodil smučke, stestiral, ugotovil katere ti bolj ustrezajo, konec sezone pa v akcijo (razprodaje) pa kupiš tisto kar ti paše.

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
tut mene zanima par stvari, letos bom zamenjal smuči in ogledane imam atomic DR GT z vezmi 4tix 310 za 240€, plusi, minusi teh smučk ?

Pa če kdo ve kdaj je ta sejem s smučarsko opremo :D

Lp

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
sm sam zvedu kdaj je sejem.... 20.11-23.11 na gospodarskem razstavišču...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
sports experts v Celovcu ima super komplete (poglej na njihovo stran) ravno v zadnjem katalogu

Če pa iščeš tudi kako čelado,očala,LEKI palice ali zaščito za hrbet pa mi piši na PM.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kaj naj naredim jaz s svojo medvedjo taco in pancerji? Široka taca, fuzbalerska meča
grin1.gif
pa pancerji....te kombinacije mi do zdej še ni ratalo uskladiti in mam VSAKO leto probleme s tem in je sama muka pri smučanju.

Kakšne pancerje naj si grem pogledat? (to je vprašanje za tiste ki ste vešči v tem)

Težko dobim širše pancerje v podplatu, ko pa stisnem vse zaponke mi pa po prvi rundi smučanja skoraj otrpne noga ker mi jo tako stisne v mečih. Če pa premalo zategnem zaponke mam pa potem premalo zapeto.

Podelim 50 zvezdic in gajbo piva tistemu ki mu rata uspešno svetovat glede tega problema
smirk-1.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Forma...ta nova štacuna od Jureta Koširja...ma baje prvo prodajo (tako komercialne narave in za širši krog kupcev) pancarjev, ki ti jih "zapečejo" glede na obiliko posamezne noge. Se pravi levo in desno posebej. Ne vem pa kakšne so kej cene. Sem seveda spada tudi nastavitev "klipsen".
No sicer "po vezah" se je dalo to narediti zdaj (tekmovalni pancerji), samo sam nisem nekako zasledil kje bi se dalo to poštimat.

Sicer, pa pravijo, da za tiste noge, ki so nekako neuniverzalne........., da je najbolje kupiti turne pancarje, ker bi bile bolj prilagodljive za "netipične" noge.

Sem pa zasledil še eno varianto....v Herisu imajo nek modela SALAMONA (mislim, da so tam cca.: 250€), kjer se vložek pacerja nekako sam prilagodi oz. "zapeče" po obliki noge.

No če misliš plunt tam od 200-300€ za dober pancer, ki ga bom imel potem "večno", potem je pomojem najboljša prva varianta.

p.s.: Sem zaslužil vsaj kakšen
nahrung002.gif
?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik BohVar_alias_BOHL pravi:
p.s.: Sem zaslužil vsaj kakšen
nahrung002.gif
?

hehe hvala... počaki da najprej nabavim in sprobam, in če mi bo prvič v lajfu smučanje užitek kot se zagre... pol ziher pade
nahrung002.gif

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
jst mam v bistvu tudi bolečine, po prvih parih furah...(prve dve, tri smuke v sezoni)...dejstvo je, da se mišica tudi krči in razteza. Najbolj otimalna nastavitev je po prvih 30 min na dilah, ko so mišice popolnoma ogrete. Takrat spustiš klipsne in jih na novo optimizirano nastaviš.

Najbolj "zihr" je takrat ko lahko stopalno prosto gibaš po pancarju in ko ne dviguje pete.
zmaga.gif
Trdoto pa štelaš z zgornjima dvema in trakom. No vsaj takrat imam jaz najboljš občutek kontrole. Sicer pa smučam z GS in S dilami.
zmaga.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
To "pečenje" po nogi je že stara stvar. Za druge proizvajalce ne vem, ampak Technica je imela do lani model Diablo Magma, ki je imel tako imenovani "hot forming". Zadevo segrejejo, daš nogo noter in v pancer, pa počakaš par minut, da se ohladi. To ni nobena znanost.

Res pa je, da za nestandardne oblike noge so včasih serviserji pancerjev le-te tudi širili in višali. Samo se danes le še malokdo s tem ukvarja.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To "pečenje" po nogi je že stara stvar. Za druge proizvajalce ne vem, ampak Technica je imela do lani model Diablo Magma, ki je imel tako imenovani "hot forming". Zadevo segrejejo, daš nogo noter in v pancer, pa počakaš par minut, da se ohladi. To ni nobena znanost.

Res pa je, da za nestandardne oblike noge so včasih serviserji pancerjev le-te tudi širili in višali. Samo se danes le še malokdo s tem ukvarja.

Ja sej maš prav...sej sem napisal, se je to tudi v principu delalo in se dela.......sedaj pa se je, Košir, tako kot sem napisal......zadeve bolj komercialno oprijel, in storitev ponudil tudi širšemu krogu.....ker takih z nestandardnimi nogami....ni malo.
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Hotel sem povedati, da ti vsak prodajalec Technica pancerjev na primernem modelu lahko to naredi. Isto velja za ustrezne modele drugih znamk, samo jih jaz ne poznam, zato jih ne navajam.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
spirit...

si probal model atomic B tech series, ki je namenjen višjemu rekreativnemu razredu in nudi zelo dober oprijem, ter udobje...ima širši predel stopala....širina 104 mm v predelu prstov....flex pancerja so modeli od 70 do 100, ločijo se po barvi in po materialu...
poglej za tiste s felksom 90 ali 100....cene tam okrog 300€....dobiš tudi za 240....

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
mitja odlično, hvala ti za konkreten odgovor. 5* kar zdaj ker vem kam naj se obrnem in kaj naj gledam.
Upam da mi bo koristil napotek...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
spirit...

si probal model atomic B tech series, ki je namenjen višjemu rekreativnemu razredu in nudi zelo dober oprijem, ter udobje...ima širši predel stopala....širina 104 mm v predelu prstov....flex pancerja so modeli od 70 do 100, ločijo se po barvi in po materialu...
poglej za tiste s felksom 90 ali 100....cene tam okrog 300€....dobiš tudi za 240....

to imam sam, rdeče bele
zaradi operiranega gležnja na levi nogi imam fino "bulo" oz. tak gleženj, nogo pa suhcano in spredaj spet široko
WIDEFIT je ta pancar...sem pa zelo zadovoljen ker je v peti ZOŽAN tako da mi peto drži kot pribito brez bolečin na gležnju (prej se mi je po 4ih urah naredil žulj na sami kosti na gležnju...)

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kaj naj naredim jaz s svojo medvedjo taco in pancerji? Široka taca, fuzbalerska meča
grin1.gif
pa pancerji....te kombinacije mi do zdej še ni ratalo uskladiti in mam VSAKO leto probleme s tem in je sama muka pri smučanju.

Kakšne pancerje naj si grem pogledat? (to je vprašanje za tiste ki ste vešči v tem)

Težko dobim širše pancerje v podplatu, ko pa stisnem vse zaponke mi pa po prvi rundi smučanja skoraj otrpne noga ker mi jo tako stisne v mečih. Če pa premalo zategnem zaponke mam pa potem premalo zapeto.

Podelim 50 zvezdic in gajbo piva tistemu ki mu rata uspešno svetovat glede tega problema
smirk-1.gif

alpinine vzami.. so najširši..

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
je za probat
žal če imaš nogo kot jaz alpina odpade ker v peti ni zožano in mi pete ne drži na mestu