Malo sem si pomagal s področja BBQ low&slow kjer smo rabli cca 1.5 h na kg svinjine nekako. Približno drugo polovico časa je meso preživelo zavito v par slojev folije. Enkrat sem pa res delal 2,5 kg goveje pleče v litoželezni posodi, v pečici cca. 6h. Malo je odvisno tudi od mesa, najbolše rezultate dajo pa bolj "trdi" kosi. Mogoče je tud razlika, da te low&slow variante potekajo tja do 120°C in ne več - raje kar manj. Tvoja kračka tako perfektno paše že v pečenje v pravem pomenu pesede. Je pa odlična verjamem.
Brez zamere, američani res radi uporabljajo tele zadeve, če pa razmišljaš o kaki porabi denarja pa raje vloži eno ta pravo posodo. Boš še bolj vesel. Najdeš jih pod imeni, dutch oven, cast iron pot, crock pot....pa seveda najdražja LeCreuzet(so tud druge dobre in cenejše....). V teh posodah lepo tud zapekaš meso na začetku, pa ga potem daš na majhno temperaturo. Neprecenljivo na koncu.
Zanimiva posoda je tudi maroški tagine.....ta ni za v pečico ampak kar za na štedilnik. Hrana je tudi iz te posode lahko low&slow narejena in je super sočna. Kakšna jagnjetina, ajoj.