Slovenske železnice

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.462
828
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No, to še niti meni ni uspelo. Doslej sem se peljal zgolj spredaj v Siemensu in pa poslikal sem si notranjost Regana. Nočem biti vsiljiv, znancev tam pa nimam, pa potem tudi kaj dosti možnosti takih voženj ne "ulovim". Je pa res unikatna izkušnja za vse, ki nas to veseli.

Tudi mene je zadnja vožnja z vlakom zelo impresionirala! :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Tenforest

hermann

Guru
19. mar 2014
9.674
6.555
113
Se bojim, da šel z njimi predeleč nazaj. Tle samo do postaje stopim pa pošpejam tire kakšne žige imajo gor: thyssen 1918, zenica 1947 itd.

Zdaj pa mene zanima, so to letnice izdelave tirov ali željeno časovno obdobje v katerega se želiš odpeljat? :sprasujemse:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.380
2.420
113
SV SLO

Za 86 km vožnje 1ura 46 minut najvišja hitrost 70km/h večinoma pa tam okoli 30-40km/h

Z vlakom sem se peljal iz MS v Budimpešto in nazaj poleti 2022. SŽ so nam namenile na poti nazaj kompozicijo brez klime pri 35°C. Se pravi tista od Hodoša do Ljubljane. Takrat je bilo v smeri proti Ljubljani kar nekaj mladine iz Amerike in boljše, da ne veste kako so hvalili SŽ za brezplačno savno.

Letos poleti sva se z drago potepala po Koroški. Za potovanje z vlakom iz Dravograda do MB rabiš 1:30 minut za 60 km podobno je naprej za MS isto uro in pol do dve uri. Skratka noro in ubogi tisti, ki so obsojeni na vlak.

• Wow
Reactions: 8888

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.733
3.347
113
Leta zanemarjanja infrastrukture se nekje morajo poznati. Sedaj bi pa radi vsaj glavne odseke posodobili, pa so spet zamude že zaradi tega.

Stranske proge pa vprašanje, če bojo kdaj na vrsti, če že zgolj obnova neke postaje stane težke miljone eur.

• Všeč mi je
Reactions: 8888
19. jul 2007
2.850
1.569
113
spalnike!

v Nm se vkrcaš ob 9ih zvečer in prideš v službo v Lj lepo spočit ob 8ih zjutraj (kadar ni zamude)

Legenda, umiram od smeha :valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse:.

Potem, se pa spomnim moje zadnje vožnje s vlakom (spodaj) pa me smeh mineva in mi gre na jok (kakšna je naša realnost).

1732958918245.png

PS: konfiguracija terena je bila precej podobna naši, daleč od kakšne ravnice.
PPS: Angleščina jim ne gre najbolje, Longest bi moral biti Fastest (to je bil hitri vlak, običajen vlak, ki ustavi na vsaki postaji rabi 3 h 17min).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.970
-8.669
113
Se bojim, da šel z njimi predeleč nazaj. Tle samo do postaje stopim pa pošpejam tire kakšne žige imajo gor: thyssen 1918, zenica 1947 itd.

Zdaj pa mene zanima, so to letnice izdelave tirov ali željeno časovno obdobje v katerega se želiš odpeljat? :sprasujemse:
Sicer če je tir raven, je prav vseeno, kdaj je bil izdelan.
Problem je nosilnost/posedanje same trase

koliko

Guru
21. avg 2007
4.380
2.420
113
SV SLO
Potuješ z vlakom po Sloveniji in se pelješ proti osameli jablani.... Pa vidiš, ko si že malo bližje kako cvet, potem poganja liste, ko si še malo bližje vidiš kako tvori plodove, ko si poleg jablane ti plodovi zorijo pod jesenskim soncem in ko si mimo še enkrat pogledaš nazaj, kako kmetje pobirajo zrela jabolka in ko se ozreš še enkrat nazaj vidiš kako je listje odpadlo in je sneg pobelil prazne veje.

Čakanje na ta vlak: Pride sprevodnik in zahteva karto. Pa obrača karto pa gleda tebe pa spet karto in pravi da je to otroška karta. Ja seveda, ko sem kupil to karto sem bil še otrok.....