Prejsnji teden iz kamnika v skofjo loko.
Je bil na podvig priti. Najprej zato,ker sem imel v glavi da bi se morala zapora ze koncati glede na znake v septembru in oktobru. Pa sem v mostah ugotovil da temu ni tako.
Dilema levo ali desno. Levo vua Koseze Bukovica Vodice. Pri soli v vodicah spet znak za zaprto cesto, 30 m za njim semafor za polovicno zaporo, pred njim pa 10 avtov, promet iz nasprotne smeri. Pac grem se jaz naprej. In se je prislo mimo.
Se pa strinjam s tistim ki pravi da je to posledica birokracije v Sloveniji.
Bojim pa se da tudi kak domacin ne da zemlje za obvoznico, pa tudi ce mu jo placajo po 100e/m2. Ker tak kaliber se najde skoraj povsod. So tudi pri nas taki. Vsi bi imeli dvopasovnico za dostop do hise, vendar za njo ne bi dali zemlje, po njej se ne smejo voziti tezki tovornjaki, omejitev mora biti 30, lezeci policaji na vsakih 50m.
Se bojim da so v Vodicah precej podobni ljudje kot pri nas.
Spomnimo se skoflje loke. Pol stoletja so delal obvoznico.
Peljite se danes skozi skofjo.loko proti Poljanam.
Moti.me se to, da v Slo naredimo obvoznico, potem pa se ob njej po hitrem postopku zacnejo pojavljati IC, stanovanjska naselja, ob stari cesti pa se vse podira. Zakaj smo potem ze delal obvoznico? Ce pa bo cez desetletje ali dve ob njej ravnotako vse pozidano, kot ie sedaj ob sedanji cesti.
Primer Litija
O obvoznici so fantaziral ze v Jugoslaviji.Obvoznica bi skrajsala pot med zasavjem in ljubljano za kaksnih 5km in 10 minut voznje. potekala bi na relaciji Hotic,Konj, Sava. Cesta tu sicer ze poteka, vendar je omejitev za lokalni promet, pa most na Savi je lesena brv iz casov kocij, ne pa most za sodoben promet. Ce bi naredili nekaj 100m dolg tunel, pa konkreten most na drugi strani pri Ponovicah, potem pa....
Pa je se danes ni, pa je tudi se dolgo ne bo.
Ker ce jo naredijo, Litija postane mesto duhov, naselja od Hotica pa do ljubljane pa se bodo utapljala v dodatnem prometu iz zasavja. Ta sedaj poteka preko Trojan v Ljubljano.
Se slika
Na levi strani kratek tunel((potem pa po razsirjeni obstojeci cesti do Ponovic, tam pa nov most pa gas naprej proti Zasavju.
Ampak ne, s tem dejanjem Litija in Zasavje ne bi bila vec zabaceno selo bogu iza noge.