Slike na računalniku-pogled

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Ko prelijem slike z 2 aparatov v mapo na računalniku in jih v tej mapi uredim v željeni vrstni red in obrnem tiste, ki so zasukane pričakujem, da stvari tako tudi ostanejo. Ampak ne ostanejo!! Ko jih želim pregledat se prikazijejo po vrstnem redu kakršnem so bile spravljene z aparata!

Kako te stvari uredit da bo prikaz po vseh premetanih in obtnjenih slikah tak kot sem jih postavil ne tako kot so označene?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja odvisno! Vrstni red ne moreš kr tko spreminjat, ker je ponavadi naštiman da so sortirane po imenu! Najbolje je, da si jih postaviš, kakor želiš, potem pa Skupinsko preimenovanje (batch rename) in daš lepo od 1 - xxx, pač tok kolikor jih je!

Ko slike obračaš, in ko klikneš na naslednjo, te ponavadi vpraša, če shrani trenutno pozicijo... Tm moreš dat valda yes...

V katerem programu pa to delaš?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Moj recept za kronološko združevanje slik iz večih fotoaparatov:

1. preden začlnem slikat (pred dopustom, recimo) uskladimo ure na vseh fotoaparatih
2. slikanje
3. prenesem vse slike v eno mapo na računalniku
4. v TotalCommanderju uredim slike po datumu
5. nato pa naredim MultiRename

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja odvisno! Vrstni red ne moreš kr tko spreminjat, ker je ponavadi naštiman da so sortirane po imenu! Najbolje je, da si jih postaviš, kakor želiš, potem pa Skupinsko preimenovanje (batch rename) in daš lepo od 1 - xxx, pač tok kolikor jih je!

Ko slike obračaš, in ko klikneš na naslednjo, te ponavadi vpraša, če shrani trenutno pozicijo... Tm moreš dat valda yes...

V katerem programu pa to delaš?
V mapi kamor jih prenesem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
a si probal tko kot je jurek reku? če imaš visto, to omogočajo ze windowsi sami, drugače bi rabu en pregledovalnik slik... AcdSee, ipd...

važn da ima funkcijo batch rename, multi rename,... pač to funkcijo!