Izgleda pišem nejasno. Ali pa kdo bere nejasno
.
Še enkrat: zaposleni v trenutnem sistemu plača boniteto DRŽAVI. Podjetje od njega dobi torej
0.
Bo sedaj jasno od kje je bila moja izjava o tem, da podjetje avto stane enako. Prej je pa zaposleni dejansko tudi plačeval nekaj mesečno, vendar je šel ta denar PODJETJU in je zaradi tega imelo nižje stroške. Sedaj pa prasetina vse pobere.
O tem kar si pa ti naprej pisal (ali avto stoji ali ga zaposleni uporablja) pa prosim ne piši več meni, ker se imam za normalno pametnega človeka in je to samumevno. Tisto kar si pa ti razlagal se mi pa zdi primerno za človeka, ki še dihat ne zna sam. Pa oprosti za zajedljivost.
Tisto o bonitetah si pa žal tudi sfalil.
1.) 1,8% mesečno bruto in imaš poleg avtomobila (vključno z vsemi stroški vzdrževanja, gum, itd.) še bencin in ostale stroške (cestnina).
2.) 1,5% mesečno bruto in imaš le avto (vključno z vsemi stroški vzdrževanja, gum, itd.)
3.) 0,75% mesečno bruto in imaš le avto (vključno z vsemi stroški vzdrževanja, gum, itd.) z omejitvijo privat km do 500 km mesečno
To kar je zgoraj navedeno je davčno pravilno. Če ti pa podjetje udari še kakšen ''prispevek'' zraven bonitete, je pa potem stvar med tabo in delodajalcem.
PS: Možno, da so ti % malenkost drugačni, ker je že nekaj časa od tega, ko sem se s tem ukvarjal.
PS2: Predlagam, da pišeš o stvareh, o katerih imaš kaj pojma. Sicer pa google vse najde in si lahko najdeš dokumente o tem, pa potem pravilno pišeš.