Zanimajo me dobre in slabe strani nočnega slajenja v pečici.
In sicer je že kdo poiskusil dati ječmen v hladno vodo in potem nastaviti peč da se vklopi takrat ko je poceni tok. se pravi da bi bil ječmen okoli 4h na "hladnem " potem pa bi se začelo počasi ogrevati na nastavljeno T.
Ali je vseeno bolje počakati na poceni tok ter dodati ječmen v/na temperaturo slajenja.
Kako pa 8-12h slajenje vpliva na pH in na izločanje taninov. Bi bilo v tem primeru -nočno slajenje - bolje uporabiti visok delež (60%) pšeničnega sladu, ker nima luščin in posledično ni izločanja taninov?
In pa še podvprašanje. Lonec v katerem imam namen delati over-night-mash ima samo 6l. Po zastavljenem receptu bi imela razmerje voda/ječmen 1,9l/kg. Ali bi to lahko bil problem?
hvala za odgovore.
In sicer je že kdo poiskusil dati ječmen v hladno vodo in potem nastaviti peč da se vklopi takrat ko je poceni tok. se pravi da bi bil ječmen okoli 4h na "hladnem " potem pa bi se začelo počasi ogrevati na nastavljeno T.
Ali je vseeno bolje počakati na poceni tok ter dodati ječmen v/na temperaturo slajenja.
Kako pa 8-12h slajenje vpliva na pH in na izločanje taninov. Bi bilo v tem primeru -nočno slajenje - bolje uporabiti visok delež (60%) pšeničnega sladu, ker nima luščin in posledično ni izločanja taninov?
In pa še podvprašanje. Lonec v katerem imam namen delati over-night-mash ima samo 6l. Po zastavljenem receptu bi imela razmerje voda/ječmen 1,9l/kg. Ali bi to lahko bil problem?
hvala za odgovore.