Sladkorna bolezen

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Pa briga mene za osebje v KC, kdor je rekel da lahko diabetik je kar hoce, naj vzame delovno knjizico. Mah tud dohtarje neumne, sestre pa se bolj. Sploh pa v klinicnem, kjer si samo stevilka ne pa bolnik.

Se strinjam... če to dejansko nekdo pripoveduje bolnikom... potem jim še kako koplje prerani grob in bi moral za to odgovarjati. Ampak kot sem že zgoraj napisal... nekako dvomim, da je resnično taka situacija.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Komu verjeti? Tebi ali ljudem v KC, ki se vse življenje ukvarjajo s sladkorno?
Odločitev ni težka
evil.gif

Jaz verjamem sam sebi pa svojim izkusnjam
smirk-1.gif
Dokler nebom dozivel drugace, bom pa spremenil mnenje.
Pa kdo je rekel, da v KC vse znajo
evil.gif
Mogoče je potem prišel čas, da se malo bolje izobraziš o sladkorni bolezni in življenju z njo.

komu verjeti, v KC je potekalo zdravljenje 10 let, pa se je samo slabšalo...iz tabletk do inekcij, do slabšanja vida...

v planetu zdravja pa je predvsem s pomočjo stroge diete, prenehala z inekcijo.(tip2)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A se ti hecaš glede tega Planeta zdravja ali resno misliš?

Govoriti bolniku z diabetesom tipa 1, da obstaja dieta, ob kateri ne bo več potreboval insulina in bo lahko živel normalno življenje, je nevarno zavajanje.

Drugače pa ja, obstaja takšna dieta. Reče se ji stradanje, ob katerem je potreba po insulinu enaka 0. Bolnik bo približno en mesec živel relativno normalno, njegov krvni sladkor pa tudi brez injekcij ne bo presegel 4-6mmol/l. Res, odlična ugotovitev...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Točno tako. V 30ih letih prejšnjega stoletja so sladkorno dejansko samo tako znali "zdravit". Preprosto se izstradaš do smrti, dokler gre gre.
uf-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
No, pri našem starem je tako, da si pogosto meri sladkor v krvi, da ve koliko je še pametno zaužiti hrane, ker če ima kdaj 14 sladkoraj ziher ne bo več jedel nekaj časa.

Na hrano moraš definitivno pazit, in ne, ne moreš si privoščiti da bi jedel vsega kar želiš.