Sladkorna bolezen

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Lep pozdrav

Od česa dobiš sladkorno bolezen, doma se kr naprej neki prepriramo češ, da imam jaz anrobe, jaz pravim, da od sladkorja ne dobiš sladkorne bolezni ampak on nečesa drugega ja domači pa ti si neumn sladkorno dobiš od cukra, kdo ma zdej prov jaz ali domači.

lp

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ti nisi neumen.
grin1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
A zdaj mi je pa jasno, ti si sonček na avtomobilizem.com
grin1.gif

Se mi je zdel podoben stil, to temo si pa tudi tam odprl.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Si ti človek glup, ni čudno da te vsi bratje jebejo v glavo...Še kmetijo da ti zapustijo in gre vse v luft naslednji dan...Svašta.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sladkorno lahko dobis od vsega, ampak če je nima že kdo prej (dedek, babica, mama, ata) je manj vrjetnosti
da jo boš fasal.

Sicer pa boš zlo težko pojedel tok čokolade in bonbonov, da bi jo staknil...

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
sladkor je zdrav, ampak naravni, torej fruktoza in nikakor ne glukoza.

v primeru če ima kdo sladkorno, priporočam obisk planeta zdravja, imajo sicer malo čudno a zelo učinkovito metodo zdravljena.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Najpomembnejši je genski faktor. Tu ne moreš nič. Ima kdo v familiji sladkorno?

Potem so pa še rizični faktorji, med katere sodi tudi stres, neredno prehranjevanje (cel dan ne poješ nič in prideš domov lačen domov ko volk, in hitro zmečeš vase futer, pankreas pa mora na hitro sproducirati hormone - jasno, da po nekaj deset letih takega življenja gre v maloro), pa tudi nezdravo prehranjevanje, v kar spada tudi prekomerne količine sladkorja (tega, da je beli sladkor svinjarija, mi ni treba omenjati, ne?). Aja, dodatni rizični faktor je tudi debelost (kar je deloma tudi posledica, če žreš enormne količine cukra).

Še to: cuker ljubijo tudi zobje, in posledično zobozdravniki. Imaš zadnje rad tudi ti?

Kratko? Niti nimaš prav.
tongue-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
wikipedia dela čudeže

po domač ????

Sladkorna bolezen ali diabetes mellitus, pogosto tudi kar diabetes, je stanje stalno zvišane ravni glukoze v krvi. Nastane zaradi pomanjkanja hormona insulina ali odpora proti njegovemu delovanju. Posledica tega je motnja v presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Najboljša pa je kombinacija sladkorna&alkohol.
cheer.gif

Poznam nekoga ki ima včasih zverčer po 24, 25 sladkorja.
uf-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
2 vrsti sladkorne:

- preveč sladkorja v krvi (hiperglikemija)
- premalo sladkorja v krvi (hipoglikemija)

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sladkorna postane hudič ko prešaltaš na igle, ker tablete postanejo bolj švoh. Ni se s tem za zajebavat. Dosmrtna dieta in pazit kdaj in kaj daš v usta. Da ne omenjam, kamor greš vedno nosit s seboj tisti insulin in si pred vsako glavno jedjo (no vsaj tako ima naš dedek) piknit tistih par enot insulina...Da ne omenjam ko folk pozabi, pa pol pade v hipo, pa se ne zaveda ipd.