Sladka smetana me j*

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Uničil sem že štiri take sladke smetana in ta je zadnja. Delam j* sadno solato in smetana je nujna.

Kako naj pripravim da dobim tu ven penasto smetano (obična smetana za na sladoled, kupo, split)

Probal sem ročno in skoraj crknil od utrujenosti, z mikserjem, hladno, na sobni temp. max kaj dobim je
nekaj podobno sladki skuti in ni za potrežt.

Datum je še "dober".

Je problem v tem da je bila kak teden na 6ih stopinjah v hladilniku?

Nevem zakaj ne prikaže slike.

 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Smetana od Pomurskih mlekarn je preizkušeno precej bolj "počasna" in rabi precej časa stepanja, da rata taprava trda, še posebej ko je blizu roka trajanja. Ampak pa rata. Mogoče si bil premalo vztrajen.
 

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
če si tak talent da ne znaš naredit smetane, ti priporočam da čimprej zapelješ v trgovino po smetano v piksni na plin in odrešen boš vseh muk
cheer.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mogoče si bil premalo vztrajen.

Z mojo sma se na mešalcu menjavala na 5 min. Po 20 minutah sma dobila ven samo "skuto"
Potem je bila že preveč pokvarjena. Drugič vzemi smetano od Ljubljanskih mlekarn, je stepena hitro in tip top, tudi kak dan po preteku roka uporabe.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Skute iz smetane nisi dobil. Verjetno je že bila malo kisla tako, da si malo v prazno mlatil.
Smetana, ki jo preveč stepeš gre v maslo(putr) izloči se "voda".
Če si že štajerc ne morš vedt kaj je GORENJSKA ali prava SKUTA
wink-1.gif

Tisto kar imate štajarci za skuto je v bistvu sir, mladi sir.
Skta je prvo najbolj mastno mleko od telice, ki se speče ali pokuha. Je se kar samo, lahko z cukrom jest jo mam najraj z kakšnim brusničnim džemom.
Smetena, pa če tudi ji piše da je za stepanje, je pogosto šodr, nazadnje sem kupil Mu pa je blo vse skup za preč fliknt, nie tič ne miš.
Lahko kupiš low budget varianto, za stepanje od Eurospina, pakirana kot jogurt v lončkih, se jo da stepst celo okus ima. Druga opcija sicer jo dobiš težko v najdražjem sosedu ali pa šparu je škofjeloška, bohinjska ali pa tolminska. Od lj mlekarn oranžna pakunga še gre skozi, ostalo se pa izogibaj.

tolk za začetek
smile-1.gif



lp D
 

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
od pomurskih mlekarn je čist kulj, samo moraš pazit kdaj nehaš mešat. meni je prva postala pretrda, druga in nadaljne so bile idealne...
 

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Smetena mora bit ohlajena, drugače se ne stepe ampak rata Puter( surovo maslo). Kot otrok sem vsak teden moral gonit Pinjo kjer je nastajalo surovo maslo. Smeteno je bilo potrebno malo ogreti, lahko tudi na sobno temperaturo, nato smo jo zlili v pinjo
_47fa7412c710d.jpg
če pa je bila smetana prehladna se je maslo delalo zelo počasi...
 

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz sem imela tudi enkrat neko podobno epizodo s tisto "plavo" smetano, sem mislila, da bom znorela zraven. Sedaj enkrat na leto, ko rabim smetano, vedno vzamem Hulala.