Skuterji na Santoriniju

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Eno vprasanjce imam...

Z drago greva malo na Santorini v septembru. Bolj ko gledam po netu, bolj sem cudim - povsod pise, da rabis za skuterje "A" kategorijo - kar samo po sebi niti ni cudno, ampak se nikjer v Grciji mi niso tezili, da mora biti A vpisana v voznisko, za ATV/Quad pa ne...

A ma kdo kaksne izkusnje iz prve roke? In, ali je kdo videl, ce se da sposoditi Mega skuter, da bova lazje po otoku kruzala? Z ATVjem najbrz ni prav udobno (se nikoli ga nisem vozil.press), ali pac?

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Tudi jaz grem 12. Sptembra na Santorini, pa si bom malo izposodil vprašanje.....imam namen rentati QUAD-a, pa me zanima, ker kategorijo zahtevajo?!?
rolleyes-1.gif

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Bil na Santoriniju junija.

Za najem skuterja je potrebna B kategorija
smile-1.gif
A kategorijo rabiš, če hočeš najeti kaj močnejšega,
sam sem najel 80 kubičnega (to je po njihovo 50 kubični, s pobranimi blokadami in kitom 80 ccm)

Glede na njihove ceste, veter, domačine, je bil zadosti hiter; kaj pa vem ene 90 -100 je šel. na njem sva bila 2, potegnil naju je v vsak hrib, "prekižarila" sva pa celoten otok po dolgem in počez.

Za rentanje quada, mislim da rabiš prav tako B kategorijo. tudi v Sloveniji rabiš B kategorijo, tko da ni bojazni...

s katero agencijo pa gresta?

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
No sej to sprašujem, ker nimam A, pa se mislil, da rabim A za QUAD-a?! Evrofil, verjetno bova na istem ja, no sigurno bova hehe
cool-1.gif
, ker leti čarter (ADRIA) enkrat na teden na Santorini (ob petkih leti),
Grem pa v hotel Hotel Argo Sup.!
cool-1.gif

Sej če se srečamo, gremo na pir jasno!
zmaga.gif

Aja grem z Kompasom!

Nazadnje urejeno:

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Ne tudi za Quade ni treba met A, ker se je vsak ta tretji ganjal z njimi po otoku, važn da je B, pa ni panike
smile-1.gif

Argo, je mal na vzpetini, tako da boš, če se boš zvečer peš vračal iz Kamarija še malo rekreacije.

Jaz sem kolebal med Argojem in Astrom, pa sem pol vzel Astro. Tudi tak luštn hotelček, predvsem markantna
je bila pa, bi si lahko za prispodobo vzel kar če rečem frau "Helga", ki je pripravljala jutranje zajtrke
grin1.gif

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Za tradicionalno grško priporočam Petrino taverna v Kamariju, za morsko Alexander place (prav tako kamari), pa itak giros na vogalu oz. nasproti avtobusne - je zakon
smile-1.gif
Ne moreš zgrešit nobene od teh - so vse na glavni ulici Kamarija, ki vodi proti plaži.

Pivo ima kar ceno v restavracijah - se mi zdi da je ene 4 evre (se ne spomnim točno), se bolj splača iti v trgovino po six pack Mythosa pa je to to
nahrung002.gif
npr. zvečer v Firi v klubih, dve juice vodki ene 16 €