Skupščina družbe

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.023
843
113
zdravo,

sem "certifikatni" delničar ene družbe.
Na zadnji skupščini sem vodstvu zastavil par neprijetnih vprašanj vezanih na pretekla poslovanja (so tudi v zapisniku skupščine pod "razno"). Obstaja kakšen zakon/predpis do kdaj mora vodstvo na moja vprašanja odgovoriti? Po njihovo imajo rok do naslednje skupščine (torej eno leto?). Pa podvprašanje - kolikšen delež delničarjev je potrebnih za izredni sklic skupščine?

hvala

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Bi rekel, da na vprašanja jih ne moreš prisiliti, da odgovorijo... Lahko pa na naslednji skupščini ta vprašanja poslušal spremeniti v točko na dnevnem redu... Rabiš pa 5% delnic, da lahko uvrstiš točko na dnevni red.

(3) Skupščino je treba sklicati, če delničarji, katerih skupni deleži dosegajo dvajsetino osnovnega kapitala, od poslovodstva pisno zahtevajo sklic skupščine. Zahtevi morajo v pisni obliki priložiti dnevni red, predlog sklepa za vsako predlagano točko dnevnega reda, o katerem naj skupščina odloča ali, če skupščina pri posamezni točki dnevnega reda ne sprejema sklepa, obrazložitev točke dnevnega reda. Statut lahko pravico zahtevati sklic skupščine veže na nižji delež osnovnega kapitala.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
za pretekla leta poslovanja je dobila uprava in Ns razrešnico. Tako da, si lahko z odgovori ce bodo rit obrišeš.

Ce imas dve delnici in bos pameten, je pač samo smeh, če pa nabereš ene 15% kapitala, potem pa lahko kaj narediš....imho.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej