Skupinska vadba

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Malo bi blo treba začet migat, pa imam vprašanjce...kako izgleda body pump...a je naprorno za začetnika brez kondicije & kako vpliva na telo...te lepo oblikuje, te "napumpa", ni učinka spljoh...kondicija verjetno je? Kdaj se pokažejo rezultati & koliko je treba delat za viden učinek? Kako zadeva sploh izgleda...skačeš, dviguješ uteži na mestu...? A izpadeš čudak, če prideš sredi "sezone" in si totalen amater...tam pa vsi lepi & nabiti
grin1.gif

Bottom line...a je to good zadeva oz. je kaj drugega boljša izbira...recimo, da je namen izgubiti kak kg in oblikovati postavo pa kej kondicije si nabrat...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Priporočam body attack, ampak ne priporočam, da greš tja brez kondicije, ker boš pri prvi vadbi umrla, kaj šele čez dva dni, ko boš imela tak muskelfiber, da......se ne da opisat z besedami. Sicer pa zelo u redu zadeva za oblikovanje in nabiranje kondicije. Body attack vsebuje vse: tek, sklece, ples....body pump je pa z utežmi. Tega nisem nikol delala.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Mogoče bi lahko za začetek kondicijo nabrala na fitnesu (trenažerji kot so kolo, razni eliptiki-orbitreki ipd.), za čvrstejši telešček pa naredi poleg še kakšno vajo z utežmi ali na napravah (nič strašnih kilaž, le toliko, da mišice "delajo").
Vem, da to ni skupinska vadba, se pa lahko temu malo približaš s tem, da s seboj povabiš kakšno kolegico da si bosta druga drugi malo v oporo in motivacijo.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
fiatista ti je dober odgovor napisal, jaz pa ti dodajam, da mišice velikokrat bolijo od začetka zato, ker so "polenjene" in ker niso ogrete, zato pred vsako telovadbo ni slaba ideja ogreti mišice, pa je dosti manj bolečin in po vaji raztegniti tiste dele, ki so bili obremenjeni.
wink-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
večkrat sem med vadbo imel možnost opazovat ljudi ki so hodili na razne skupinske vadbe. in sicer je nekaj miganja, ampak zame veliko premalo. veliko raje bi izbral fitnes, prvo nekje 10min ogrevanja na npr kolesu, potem greš skozi trening, in na koncu še recimo 30min kolesa oz poljubne naprave. in če imaš v glavi da boš zaradi uteži ratala ženski švarci, lahko na to pozabiš, ker bi morala dolga leta težko trenirat da bi ti kaj takega ratalo. tako da brez skrbi vadiš z utežmi
wink-1.gif

P.S. vedno bolj se "tipi" ukvarjajo z vadbami ala body pump, tako da ne pričakuj samo ženske družbe tam.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Plesne korake se sproti naučiš - saj ni fora v tem, da moraš od začetka znati celo koreografijo na pamet.
To sproti učijo, korak po koraku.

Slabost fitnesov je, da nimaš nikogar, ki bi se drl nad tabo, da dvigni rit, poskakuj v ritmu, itd.

Vsaj moje gledanje je tako.

Body pump je res tlaka - če se že gre tja, vzemi NAJLAŽJE uteži, četudi na začetku izgledajo kot mala malica. Še te bodo kmalu pretežke.

Itak je pa možno med vadbo uteži odložiti in delati pač brez njih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
nikoli n iprepozno če se odločiš narediti nekaj zase!

tako da....skoči do prvega 'body pmpa' plačaj za en mesec (da boš prisiljena hodit) potem boš pa že videla kako bo šlo....logiš, da če si brez kondicije, da si rahlo revež na začetku..ampak to je povsod...in nič takega da bi bil povod za neudeležbo!

Rezultati?....vednoje odvisno kaka si zdaj....če boš ob hkratnem povečanju gibanja poskrbela tudi za manjši vnos kalorij bo efekt toliko večji...tako da...toliko kot boš truda vložila toliko boš ven dobila.

čez noč pa žal ni nič...ker potem bi vsi šli na fitnes in aerobiko v zadnjem tednu marca in bi bili fit in seksi za celo pomlad in poletje potem pa spet žretje in lenarjenje.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če denar ni tak problem, si je bolje kupit npr polletno karto. ker tistih 50€ lažje odmisliš kot pa npr 200-300€

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:Aja, hvala za podporo.
aplauz.gif
Go girl
cheer.gif
!

Drugač pa, če te bo dajal muskelfiber, se mu da v precejšnji meri izognit z temeljitim strečingom (raztezanjem) pred in po mišični aktivnosti. Lahko si ubodeš tudi kakšen beljakovinski šejk (ti ga pripravijo tudi v vsakem boljšem fitnes centru), da premagaš lakoto po treningu in ne segaš po "pregrehah", hkrati pa nahraniš mišice in jim omogočiš hitrejše "okrevanje" in preprečiš katabolizem.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Madona,

Kako vam rata biti lačen po vadbi?
confused-1.gif

Ker meni hrana absolutno ne diši.
Pijem samo vodo, ker ostalo mi tudi ne diši.

BTW - Ne ukvarjam se s kakšnim blaznim treningom - pač povprečno miganje.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
tipično razmišlanje nekoga ki nič ne dela na fitnesu.

jaz moram vsaj 2-3 obroke imet po fitnesu, ker gre hrana prehitro skozi

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
tipično razmišlanje nekoga ki nič ne dela na fitnesu.

Kako lepo, da - kot ponavadi
smirk-1.gif
- veš bolje od mene, kaj jaz delam.

Na ostale, ki so morebiti celo pripravljeni za resen pogovor:
Meni se ne da jesti tudi po celodnevnem lazenju po hribih (da o body pumpu, pa hi-lo, pa .... niti ne govorim).
Jaz največ požrem, če cel dan sedim.

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
vsakemu je jasno, da če nekdo veliko dela, bo tudi bolj lačen. ti pa ravno obratno počneš.

no ja, vrjetno si le ti bolj pametna kot vsi ostali na svetu
rolleyes-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dovolj pametna, da raje poslušam mnenje svojega želodca kot pa internetnega korleoneja.
In ko moj želodec reče "ne", ga je pametneje poslušati.
Ne glede na to, kaj korl (ali jaz) misliva.

Zaradi mene pa ti lahko požreš vola praktično vsakič, ko prestopiš vrata fitnesa.
Za razliko od tebe, ne bom slabo spala.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Sam to pa tudi meni ne gre v glavo, da nisi lačna po vadbi, ker meni kruli že ko se peljem na poti domov in takrat se tolažim z vodo, potem pa napad na hrano, ko pridem domov
hysterical-1.gif
Sicer ne pojem ravno treh obrokov, ampak vseeno, jest pa morem.