Škripanje pri zavijanju in zaviranju

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imam upam, da manjši problem.
Ker prihajam iz okolice Železnikov mi je pred dobrim tednom začelo škripati pri kolesih. Za razlog zaenkrat krivim vodo, saj sem se v tistem času večkrat vozil po vodi tudi 20-30 cm globoki. In sicer škriplje takrat, ko zavijam, če se peljem naravnost škripanja ni.
Zanima me kakšen poseg je to. Predvidevam, da bi to vulkanizer znal porihtat, ker mojemu mehaniku je vse odneslo in trenutno ne dela
frown-1.gif

Pa še eno vprašanje. Že nekaj časa mi škripljejo tudi zavore. Diski in ploščice so še v redu, sem pogledal. ABS avto nima. Kaj bi bil lahko razlog za škripanje?

Hvala za odgovore.

lp

ps: ja saj vem vse mi škriplje
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zavore ti škripljejo zato, ker se zadnja stran ploščic tako hitro odbiva od ležišča, da ti to slišiš kot cviljenje oz. škripanje. Baje, da pomaga, če zadnjo stran ploščic namažeš z neko mastjo (grafitna, če se ne motim)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če je tvojemu mehaniku vse odneslo, potem lahko sklepam da je to Matičk. Bodi srečen ,da avta nisi imel na čakanju na njegovem dvorišču.
Pa brez zamere, omisli si drugega mehanika. Mojih avtov ne bo več videl, ker me je samo enkret natrgoval s popravilom.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Imaš prav je Kosem. Ampak ga ne zamenjam niti slučajno za drugega mehanika.
Sem zelo zadovoljen z njim. Tako poceni in kvalitetno kot mi on zrihta avto, ga mi ne nihče.
Glede čakanja je pa tako. Veliko jih poznam ki so že noreli zakaj jim tako dolgo dela in bolj so noreli dlje so ga imeli pri njemu, to pa zato, ker mu gre najbolj na živce če nekdo ne komunicira normalno z njemu. Mojega je pa še vedno zrihtal v čisto normalnem času pa vozim k njemu avto že 6 ali 7 let. Mogoče je razlog dolgoletna stranka in da se vendno malo naprej dogovorim kdaj ga pripeljemi in mu jasno razložim kdaj in zakaj ga rabim do takrat. Pa se kar lepo drži.

lp

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Po mojih izkušnjah Matičk in Bernik nimata pogojev za šravfanje mojih avtov.Kar se pa feželčka tiče pa boram napisat ,da občasno dobro soselujeva.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri Matičku je tako, da če imaš novejši avto, da res ni najbolj pametno k njemu vozit. Tudi sam sem že razmišljal kam bom vozil, ko bo čez kako leto treba kupit en novejši avto.
Za starejše sploh MB, je pa Matičk zakon.
Kam pa potem voziš sedaj?

lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ti škripa ali dela Pk, Pk?

Pri mojem Vw je mehankar ugotovil, da mi je šel stabilizator levega spr. kolesa... Vsakič, ko malo hitreje speljem (speljem, ne kopljem), in pri močnem zaviranju (ne blokiranju), slišim pk,pk. Ležaji ok, neka gumica pri stabilizatorju je šla v franže... Sedaj, ko se vozim po luknjah, se sliši, kot da bi vozu kesonarja, zadaj pa nekaj malega natovorjenega, pa ko skače čez luknje.... Mi je reku, da se ne splača popravljat, če imam namen avto menjati. Kolo pa tud neabo stran padlo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Fiata v Besnico, za Renoja pa bom tudi potreboval novega serviserja ker trenutni nekako ni.....

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ma ne ni nobenega pk pk ampak škriplje, da kar kocine grejo pokonci
grin1.gif

Problem pa je da niti slučajno nimam časa avta na servis peljat, ker me totalno baše čas.
Mah pravjo, da nevarno ni, bo pač še nekaj časa počakal.

@ dsf - ni neke hude izbire v našem koncu kajne?

lp