Škripanje postelje... :(

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hoj...

Imam eno zoprno posteljo, ki škripa takoj, ko se premakneš na njej. Postelja je železna z lesenimi ukrivljenimi prečkami kot pri
latoflexu. Vendar so te prečke vpete v okvir postelje in jih ni možno odstranit. Enkrat sem se lotil teh palic s silikonskim kitom in
jih v bistvu prilepil na okvir, vendar je silikon čez nekaj časa popustil in škripanje se je spet pojavilo.
rolleyes-1.gif

S čim bi lahko premazal les, da ne bi škripal pri drsenju ob železno konstrukcijo?
17758-icon_confused.gif

Sem že razmišljal, da bi v špranje našprical Mitosil (Mitol - Silikonsko ločilno sredstvo).
Pa bi prej, da naredim še kakšno kozlarijo povprašal za mnejne...

PSE HLP
crazy1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Mogoče bi lesene prečke ter kovino dal 1mm(ali manj če obstaja) debelo gumo?? Ker če boš kaj premazal bo zadeva držala xy časa potem bi se pa obrabila...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hec je, da teh palic ne dobim ven iz postelje... Ne vem a je postelja skup zašvasana al kje zašraufana?!
Prostora med prečko in luknjo kamor je vstavljena pa je ravno za kakšen las.

Če bi jih lahko dobil ven, potem bi podložil s kakšnim filcom, tako pa...

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Predelat posteljo, tako da bo lahko šel latoflex nekam v ležišče, ležišče pa prej prevlečeš s filcem.

Ali pa nekako izvleci tiste letvice, jih stanjšaj na konceh in obloži zopet s filcem. V Mengšu dobiš filc 1 mm debel, na metre.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Za nekaj časa bo Mitosil zadoščal, čeprav bi bilo tudi pametno vse skupaj prekrit s kakšno staro rjuho, ker sicer bodo fleki...
Varianta je še milnica, ki jo namažeš na spoje, ali pa na nek način vbrizgaš vanje (hint: zapleniš đankiju iglo
wink-1.gif
)

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Imel podoben problem. Na posteljni okvir iz iverke je prišel nov latofleks, na to pa latex jogi, prej sem imel pa navaden jogi. In ta latofleks je ob drzanju na okvir iz iverke tako nagravžno škripal, da je blo za znoret. Potem sem na cel okvir latofleksa nalepil navaden filc in škripanje je čudežno izginilo
cool-1.gif

Edit: okej vidim, da ni podoben problem :D Zamenjaj posteljo
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Jaz sem mislu da samo meni škripa, pa vidim da imate drugi iste probleme
bonk.gif

Sem že časopisni papir spodaj tlačil, pa ni nič pomagalo. Tole s filcem pa sploh ni slaba ideja.
17758-icon_confused.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Filc je odlična ideja, če imaš plac kam nalepit. Sem ugotovil, da se prečke riblejo ob zunanjo steno konstrukcije.
rolleyes-1.gif

Sem zmontiral vmes med prečke 2 malo daljši lati, da držita konstrukcijo bolj narazen in je škripanje čudežno izginilo.
Seveda poleg dobre mere unga spreja. Še dobro, da ne smrdi, tisto malo odvečnega spreja pa sem obrisal s krpo.
Je pa sedaj parket okoli postelje bolj spolzek...
crazy1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Imam približno isti hec in pomaga če nalepiš ali pa zatakneš usnje .

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Vso srečo pri odstranjevanju silikona ...
smile-1.gif
Probaj s kuhinjskim detergentom, garanta pa ni. Jaz mam doma take mastne silikone, da še z nitrom gre težko dol. Ker gre za parket, z nitrom niti ne probaj.

Bo pa z ženo v postelji bolj veselo, če mata seks pasto že po podu namazano.
wink-1.gif

emn

Zelenc'
13. avg 2010
13
0
1
www.dominatus.si
ajoj, tole škripanje postle je sploh grozn, še posebi takrat, ko mal telovadva z mojo
evil.gif
po moje da tud slučajn ne. Tukile so u bistvu same drage postelje Dejansko se material izsuši in nimamo kej druzga kot poslušat škripanje. podmazat pa tud ni lih slaba ideja

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kaj boš podmazal?? postlo??
wink-1.gif

nič ne boš naredu.... če škriple , pač škriplje (če ima kje kakšne vijake, jih stegni)..... Edino, da s tvojo poskusta še na pralnem stroju, stoje, na tleh....itd