Bom vskočila, ker se mi zdi da imam podobno vprašanje, ki bi lahko imelo enak odgovor, v kolikor ne, pa se opravičujem. Ne bi pa odpirala nove teme s praktično enakim naslovom.
do zdaj sem bila zaposlena pri delodajalcu A, vmes sem imela otroke in šla na skrajšan delovni čas zaradi starševstva (polovica plača država). to je bil samo en aneks za podpisati, v osnovi je seveda obveljala pogodba za 40h delavnik. Zdaj bom menjala službo, ampak polovični delovni čas ostaja. ali mora biti pogodba napisana za 40h in 2x bruto plačo pa potem jaz uveljavljam polovični delavnik, ali se lahko že v začetku napiše da gre za 20h/teden in z bruto plačo, za kakršno sva pač z delodajalcem B zmenjena ker pač uveljavljam tole starševsko pravico? Sem klicala na CSD in priklicala nikogar. Nočem zafrkniti, da mi ne bi na CSD rekli, da bi morala biti v osnovi zaposlena za 40h, in potem oni pokrivajo razliko. Te razlike pa ni, če sem jaz že v osnovi zaposlena za 20h. Gre seveda za semantiko, ampak semantika zame, nepremostljiv zid za slovensko birokracijo...