tudi Big Bang ima odbitno franšizo nekeje v drobnem tisku vem iz prve roke, ko smo uveljavljači za ipadJest mam na a1 zavarovanje, pa morm 100 eur doplačat za šajbo?
Odvisno kaj ti piše v garanciji, po navadi spada to, če ti tel. pade po tleh pod kategorijo "tvoje malomarnosti". Na žalost po navadi plačaš sam... jaz bi prej poklicala preden bi prijavila, seveda se ne identificiraš. Meni žal niso krili počenega zaslona...Če ti je padel po tleh je po mojem mnenju to plačano... Če si ga vrgel v steno pa verjetno ne gre za nenamerno poškodovanje...
Sporoči rezultat... Tudi sam imam sklenjeno zavarovanje pa me zanima, če gre vse OK skozi...
Zavarovalna polica...UPS Žal pri meni takrat ni bilo krito nenamerno poškodovanje...odvisno od police torej.Zakaj odbitna fransiza mi je jasno... Ce je ne bi bilo bi vsi telefoni "padali" po tleh ko se ga navelicas...
Ne zastopim pa kaj ima garancija s poskodbo telefona? V primeru razbitja moras gledat pogoje Telekoma za zavarovanje... In ce pise da so krite nenamerne poskodbe bi moralo biti placano... Kaj so ti pa navedli kot razlog da pocen zaslon ni bil krit?
Zavarovalna polica...UPS Žal pri meni takrat ni bilo krito nenamerno poškodovanje...odvisno od police torej.
EV tako piše v splošnih pogojih:
Zavarovana tveganja:
a) Nenamerno poškodovanje, ki je posledica nesreče ali zlonamernega dejanja tretje osebe, ki ji niste dovolili uporabe vaše opreme, in do katerega pride v času trajanja zavarovanja, pri tem pa se upoštevajo opredelitve, izključitve in pogoji po tej polici.
Zavarovatelj ni odgovoren za: a) nobeno izginotje (vključno s tatvino) vaše opreme; b) kakršnokoli nezmožnost uporabe, stroške ponovnega priklopa ali naročnine, kakršne koli stroške, ki ste jih utrpeli zaradi kakršnega koli nepooblaščenega klica z vaše opreme, razen stroškov popravila ali nadomestitve opreme.
Zdaj jaz razumem tako, da če napišem, da mi je med pogovorom telefon padel iz roke na asfalt in je počil zaslon, to ni krito. Če pa napišem, da mi je telefon padel iz roke, med tem ko sem se pogovarjal na ulici, zaradi tega ker se je vame zaletela neznana oseba pa je krito.
Drži?
Celi pogoji so sicer tukaj
Dejansko mi je padel iz roke med tem ko sem ga jemal iz zepa, da se oglasim na klic. Zdaj a je to nesreca ali bi moral napisati, da se je tretja oseba zaletela vame in mi je pol padel iz roke to mi ni jasno. Nisem ravno doma pri teh zavarovalnih prijavah.