Siporex vs. Knauff

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
namen imam podret eno steno, jo drugače postavit (iz dveh sobic narest 2 in pol
grin1.gif
) pa me zanima vaše mnenje, kaj bi bilo bolje. s knaufom pregradit, ali s siporexom pozidat. namen imam iz istega materiala tudi vgradno omaro pozidat.
hvala

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
jst bi verjetno s knaufom naredil... je vseno manj dela. Na koncu samo pokitaš in pobeliš.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
hvala
torej 1:0 za Knauff
grin1.gif

prilagam pa še skico, za lažjo predstavo
označeno z rdečo - levo "vgradna omara", desno polovička sobe - spalna omara, zaprta z drsnimi vrati

Priponke

• 825192-Siporexvs.Knauff.doc
    72 KB · Ogledi: 333

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
skozi siporex se vse sliši.če hočeš orenk steno daj vmes vsaj 10cm zvočne izolacije in za trdno steno daj dvojne plošče

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Prav veliko zraka si pa ne boš pustil v spalnici eh ?

Drugače pa, seveda knauf, to je postavljeno v enem dnevu vse, potem pa samo še kitaš in pleskaš. Pa prej premisli kako boš imel na novo vtičnice in stikala in si nabavi doze za votle stene oz. naj kak električar uleti, ko boš imel stene enostransko zaprte.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
torej knauf... čeprav sem bil bolj za siporeks
grin1.gif
sem se sedaj premislil, verjetno je res lažje, hitreje in bolj praktično.
še to: verjetno gre knauf na obstoječi parket in na to (ko bodo stene fertig) potem samo še laminat položim.

za: Numy: "spalnica" če ji lahko tako rečemo
grin1.gif
sicer študiram kaj narest

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če boš delal na obstoječem estrihu, bi tudi sam delal iz knaufa - je le montažna zadeva. Osebno bi zidal (s siporeksom) pred estrihom...kipa ga verjetno ne boš šel podirat.

Bi ti pa svetoval (če greš v knauf opcijo) da daš na vsaki strani dvojne plate (vmes seveda izolacijo)...s tem boš izdatno pripomogel k dobri zvočni izolativnosti (kar je običajno željena lastnost stene)...stroškovno pa te tudi ne sezuje.