Siol "modem"..in USB?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Zgleda je pri punci prišlo do nekakšnega "vdora" napetosti preko mrežnih linij in je na siol modemu hin LAN priklop. Videl pa sem tudi, da ima tale modem možnost priklopa preko USB, a ne najdem ustreznih gonilnikov in programske opreme.

Kje bi lahko našel zadevo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Če se ne motim se lahko uporablja internet preko USB? Ali je to samo za kakšno "servisno" uporabo?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
SIOL in USB na modemu
confused-1.gif

Napisi kateri tip (pise kje spodaj) ceprav mislim,da si pomesal s STB (TV komunikator)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Mislim, da so sagemi omogočal uporabo preko USB, ampak samo z enim računalnikom. Driverji pa so nili na tistem CDju, ki je bil original zravn. Če se kaj prav spomnim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Modem. Ni me treutno tam, drugače ne bi mogel pisat na forum
wink-1.gif

Je pa takšne črne ali modre barve. Odzadaj ima priklop za linijo in pa izhod za TV. Na levi strani pa 2 priklopa za LAN in 1 x USB. Ima tudi možnost uporabe pcmcia wifi kartice.

CD sem našel, a je v tisti bedni plastiki, katera se je zgleda stopila al kaj jaz vem kaj in je CD zanič.

stein, popraviti modem...kako?

PS, internet deluje, ker TV dela brez problema. Ne delajo pa lan izhodi in pa telefon.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Probal sem oba na levi strani, sem mislil da je tisti odzadaj samo za TV.

Bom probal danes.

Je pa šel tudi wifi ruter, kateri je bil priklopljen na prvega na levi strani. Morda je ruter kriv, da je odpovedalo kaj v modemu.

Bi pa vseeno prosil kakšno dobričino, da mi pošlje gonilnike za uporabo preko USB: darjan@splet.net

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če je sagem, boš preko USB-ja prišel v njega, interneta pa ne boš mogel transmitat. Prospero in proteus pa imata dva USB-porta zaradi novega principa TV-komunikatorja, ki bo lahko tudi wirelles. Novi firmware za sinopeja (za prospero in proteus je skoraj identičen, razlika je samo optika/VDSL) je že tako skonfiguriran, da je en Wi-Fi kanal rezerviran za video over WLAN.