Po pravici povedano nisem še nikoli poizkusil kaj takega. Tudi imena so mi nepoznana. Pretekli teden sem imel na obisku enega angžela in je debata nanesla tudi na to področje. Ko sva že nekaj spila sem ga vprašal kakšna je razlika med whisky-jem in burbonom. Pa se mu je kar začelo mešat.
Najprej je ratal rdeč, začel je globoko dihat in prvo kar je izustil je, da naj več ne sprašujem neumnosti, ker eno je ameriško sranje, ki ni pitno in je nagravžen destialt brez okusa, ki ni za druga kot rane razkužovat, potem pa je nadaljeval skoraj s solzami v očeh in pesniškim naglasom kaj vse doživiš, ko probaš single malt.
Sem ga vprašal kaj naj probam, pa je rekel, da naj iščem nekaj na meji z Irsko, da se dobi dobra roba po mali ceni. Seveda ni pozabil pripomniti, da takih vprašanj naj ne postavljam v Angliji.
In tako... do sedaj sem favoriziral Jack Daniels - Single barel, torej bo verjetno bolj sladkast okus tisti, ki bo pravi. O.K. In kje naj dobim steklenico tistega kar sta pisala, da razrešim mojo dušo nevednosti razlike med UK in USA?