Simobil EU neskončni

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Ta nova opcija za 3€/dan v tujini ima v posebnih pogojih napisano, da se mobilne naprave ne sme uprioabljati za mobilno dostopno točko.
Ali operater to lahko sploh ugotovi? Ali je to grožnja kar trako?
http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?cid=94E8BDAA-0E67-034E-E15F-6C380327E19B&linkid=action

Verjetno je samo varovalka, da so kriti, ce do cesarkoli pride... Ker kolikor vem, tega ne morejo omejiti... Sam sem to uporabljal prejsnji teden (petek, sobota) v. Zagrebu...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
operater tega ne more videt.
lahko uporabljaš po mili volji.
napisano imajo samo zato, da se ne bi pol kampa gor prikloplo in bi v 1h pokuril celo kvoto, potem pa jokal, da je nekam hitro pošlo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tako so mi pri S! odgovoril.

Kaj potem tudo preko unih žepnih ruterčkov ne dela?

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Citat:
Uporabnik bste pravi:

Ne bi bil tako preprican. Orange FR recimo ne dovoli tetheringa. In v praksi res ne deluje.

Drži, tudi Vodafone IT ne pusti tetheringa na splošnem pre-pay paketu. Preizkušeno z Lumia 520.
Z nekaj googlanja sem ugotovil, da imajo telefoni spravljeni skriti set APNjev za (večino) operaterjev, katere uporabijo ob vklopu tetheringa. Ta skriti APN se v nastavitvah APN telefona ne da spremenit oz. je sprememba splošnega APN profila neodvisna od tistega, ki ga telefon nato uporabi za tethering.
Poleg WP, s katerim sem poizkušal, je menda tako tudi na Android 4.1.2 ali višje, s čimer je Android podlegel pritiskom operaterjev.

Je pa res, da večina operaterjev v Evropi ne dela razlik, tudi če gre za pre-pay (tudi potrjeno iz prve roke). Seveda so izjeme, kot že navedeni Orange F, pa Vodafone IT, etc...

Z drugimi besedami - tudi Si.mobil lahko brez težav zazna vklopljen tethereing uporabnikov kadar so v roamingu in lahko to (mastno!) zaračuna. Zato previdno..

lp

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ali je možno, da to zadevo uporablja tudi tušmobil na 24->1€
sprasujem se.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik grmek pravi:
Citat:
Uporabnik bste pravi:

Ne bi bil tako preprican. Orange FR recimo ne dovoli tetheringa. In v praksi res ne deluje.

Drži, tudi Vodafone IT ne pusti tetheringa na splošnem pre-pay paketu. Preizkušeno z Lumia 520.
Z nekaj googlanja sem ugotovil, da imajo telefoni spravljeni skriti set APNjev za (večino) operaterjev, katere uporabijo ob vklopu tetheringa. Ta skriti APN se v nastavitvah APN telefona ne da spremenit oz. je sprememba splošnega APN profila neodvisna od tistega, ki ga telefon nato uporabi za tethering.
Poleg WP, s katerim sem poizkušal, je menda tako tudi na Android 4.1.2 ali višje, s čimer je Android podlegel pritiskom operaterjev.

Je pa res, da večina operaterjev v Evropi ne dela razlik, tudi če gre za pre-pay (tudi potrjeno iz prve roke). Seveda so izjeme, kot že navedeni Orange F, pa Vodafone IT, etc...

Z drugimi besedami - tudi Si.mobil lahko brez težav zazna vklopljen tethereing uporabnikov kadar so v roamingu in lahko to (mastno!) zaračuna. Zato previdno..

lp

Kaj pa internet preko kabla v računalnik? Ker kakor vem potem znak za tehering med obvestili v zgornji vrstici izgine
rolleyes-1.gif

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Lahko tudi jaz potrdim blokiranje tetheringa preko APN.
Čez prvomajske praznike smo bili na Madžarskem, kjer smo si omislili Vodafone podatkovno predplačniško kartico, ki v ZTE MF65 routerju ni delovala, v enem Samsung androidu 2.3.6 pa brez težav tudi kot hotspot.
Po nekaj mrcvarjenja sem ugotovil, da mi je v ZTE avtomatsko nastavilo drugačen APN kot v telefončku in ga nikakor nisem mogel spremenit.
Ob spremembi mi je sicer napisalo "Success", nakar je bil APN enak kot pred tem.
Potem smo pač mantrali tisti telefonček namesto MIFI routerja...

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
zanimivo... torej v Wifi routerju zadeva ne deluje? Smešno to.. kakšna pa je razlika ali porabiš 500 MB preko tel ali kot tethering. Lahko kdo to razloži? Borovnica we need you...
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Preko tehteringa se praviloma precej več porabi, kar pa operaterjem seveda ni všeč. Da nekateri MIFI routerji ne delajo, je lahko kriva blokada njihovih MAC naslovov (da enostavno blokirajo celotne nabore njihovih dodeljenih naslovov). Ali pa recimo glede identifikacije naprave v omrežje. Seznam vseh možnih načinov je pa tak že bil nekje zgoraj objavljen (link).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekateri MiFi routerji imajo nekatere nastavitve zaklenjene... In je potrebno narediti nov APN, potem pa se shrani... Sem se ze srecal s takim problemom... Ampak to se ne pomeni, da ga operater blokira...

Skratka... Si.mobil preverjeno NE blokira tetheringa... oz. uporabe v MiFiju...Sem koristil dva dni v Zagrebu in imel vstavljeno SIM kartico v Huawei E5776 in je zadeva delovala BP...

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Citat:
Nekateri MiFi routerji imajo nekatere nastavitve zaklenjene... In je potrebno narediti nov APN, potem pa se shrani... Sem se ze srecal s takim problemom... Ampak to se ne pomeni, da ga operater blokira...

Saj sem kreiral nov APN z vsemi pripadajočimi nastavitvami in "shranil". Takoj po tem sem imel lepo nazaj prvotni njihov APN, o mojem "shranjenem" pa ne duha ne sluha...
Po drugi strani mi je doma na Tušmobilu delalo b.p.
Malo iščem, če obstaja kakšen modificiran firmware za to zadevo, pa sem tudi tu za zdaj neuspešen...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Simobil ima očitno nekaj nastavljeno hudo narobe. Danes smo namreč dobili račun. Za tri dni uporabe v tujini smo za prenos podatkov dobili račun 360eur, klub temu da je bila vključena (in obračunana) tarifa EU neskončno.

Kako je šlo: 6.5. smo odšli iz Slovenije v Nemčijo. 7.5. smo rabili internet in poslali sms "EU neskončno" na številko navedno v oglasu. V kratkem je prišel nazaj sms "vklopljena je storitev Eu neskočno". Vklopili smo "data roamin", ki je bil prej izključen in pričeli z uporabo interneta preko telefona (še vedno v nemčiji). Še isti dan smo prispeli na Dansko, kjer smo spet uporabljali internet, večinoma za mail, nekaj www in podobno. Enako se je v zelo zmernih količinah dogajalo še naslednje 3 dni. Od vrnitvi smo 10.5. (ponovno v Nemčiji) poslai sms da se storitev izklopi. Odgovora ni bilo oziroma je prišel šele naslednje jutr, da je storitev izklopljena (torej vse ok).

In kaj je bilo na računu: vidi se poslan in prejet sms za vklop tarife na prvi dan ter prenos podatkov v nemčiji z ceno 0 (tarifa torej deluje). Problem nastane ob prihodu na Dansko, saj je bil tam opravljen prenos podatkov bogato obračunan (samo prvi dan 173 eur). Očitno torej sistem ne zna preklopiti med državami (v pogojih nikjer ne piše da bi moral ob prihodu v novo državo opcijo ponovno vklapljati). Kar je še bolje zanimivo, je da klici in sms-i niso obračunani. Tarifa torej deluje, a ne za podatke. Storitev je prišla sicer pravilno obračunan (12 eur za 4 dni), tako da se je v bistvu podaljševala na Danskem.

Telefonsko smo se seveda pritožili, a tip na heldesku je tupil da smo ta promet naredili pred vklopom tarife, kar ni mogoče, saj je iz sosledja na računu lepo razvidno kako so potekale zadeve. Pa tudi če tarifa ne bi bila vklopljena, bi moral vseeno veljati dnevni limit 60 eur (ki se z tarifo izklopi).

Saj verjetno bo rešeno pozitivno, a grenak priokus vseeno ostaja, da ne omenjam da je ženo skoraj kap ko je odprla račun in je šla že skoraj zakurit avto sosedi (ki je podpisana na računu).

Ima kdo kakšno pametno razlago?