SIM -> micro SIM predhodno?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Zrdavo,

torej, za darilo bo podarjen telefon ki ima slot za microSIM. Trenutno uporablja v svojem telefonu navadno SIM. Ker pa bi želel, da ko dobi darilo, da lahko telefon takoj začne uporabljati, me zanima če se da microSIM predhodno dobiti neaktivno, aktiviramo jo pa ko začne uporabljati telefon ( vmes so namreč prazniki).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Zrdavo,

torej, za darilo bo podarjen telefon ki ima slot za microSIM. Trenutno uporablja v svojem telefonu navadno SIM. Ker pa bi želel, da ko dobi darilo, da lahko telefon takoj začne uporabljati, me zanima če se da microSIM predhodno dobiti neaktivno, aktiviramo jo pa ko začne uporabljati telefon ( vmes so namreč prazniki).

Ne. Lahko si pa kupiš rezalnik pa obrežeš...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Huh,

sedaj da bi si zaradi ene kartice kupoval rezalnik...

sem mislil da se da tako kot na simobilu (prej pozabil omeniti da se gre za M@), kjer so mi vnaprej poslali nanoSIm, katero sem potem registriral preko maila (res pa da gre za poslovnega uporabnika).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
SIMko bi pa kupil dodatno?
Bi moral biti rezalnik precej cenejši od kartice...?

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
Zakaj bi karkoli kupoval?
S spleta si prenes sablono in jo s skarjami obrezes. Simpl kot keks

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Sem imel isti problem.
Šel sem do Mobitela, vzel dodatno nanoSIM in se dogovoril za natančen trenutek preklopa (en konkreten dan ob polnoči). Zadevo vnesejo v sistem in se izvede avtomatsko, ker je bil telefon par minut po polnoči dejansko že brez omrežja.
Opcijsko:
Ker je šlo v mojem primeru za ženo, sem ji takoj po preklopu zamenjal staro miniSIM v starem telefonu z novo nanoSIM v miniSIM ohišju (in ustrezno spremenil PIN v starega). Tako je stari telefon lepo delal do trenutka predaje darila, potem pa samo SIM iz starega telefona in ohišja ven direkt v nov telefon.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Ok,

bomo probali kar obrezati
smile-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Odlično, to sem iskal.

Očitno se da, se bom oglasil na Mobitelu da povprašam kako in kaj
cheer.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Sem se oglasil na trgu ajdovščina v centru. nikakor ni mogoča zamenjava sim-> microsim brez njene vednosti oz podpisa, saj je ona lastnik naročnine. Očitno ali jo bomo rezali, ali pa menjavali sim kartico po praznikih.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ups, na to sem pa pozabil. V mojem primeru sem jaz nosilec razmerja še iz časov družinskega paketa.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Sem se oglasil na trgu ajdovščina v centru. nikakor ni mogoča zamenjava sim-> microsim brez njene vednosti oz podpisa, saj je ona lastnik naročnine. Očitno ali jo bomo rezali, ali pa menjavali sim kartico po praznikih.
TOLE nabaviš in ne kompliciraš
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Ups, na to sem pa pozabil. V mojem primeru sem jaz nosilec razmerja še iz časov družinskega paketa.

Še ena varianta je.
Ko se bo ženka pasla po kakem shoping centru si sposodi njen fon, pojdi do kakega operaterja, itak je v vsakem shoping centru vsaj eden in naj ti obrežejo kartico.
Itak ti vrnejo tudi obrezan del, nato s koščkom selotejpa spet združiš oba dela skupaj in daš zadevo nazaj v telefon.
Ko bo pravi čas, imaš simko že pripravljeno za akcijo.