SIM card error (m@)

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
No jaz pa imam eno veliko reklamacijo na ta Mobitel. Imam njihov itak džabest paket.

Torej že 2 tedna se mi dogaja, da se mi na aparatu izpisuje VSTAVI SIM. Klical sem že na njihov center za pomoč uporabnikom in so mi rekli, da naj testiram in vstavim to sim kartico v drugi aparat in testiram par dni. In res sem vstavil to sim kartico v drugi aparat in uporabljal 1 teden in se mi je isto dogajalo, torej se mi je vsake 2 dni napisalo: VSTAVI SIM.

Nato sem še en krat klical na njihov center in so mi rekli, da je napaka na sim in da naj grem na mobitelov center in mi bodo zamenjali novo sim. Vprašal sem jih ali me to kej stane in so mi rekli da ne, ker gre za napako na sim.

In glih kar sem bil na m@ centru v cytiparku pri enemu gospodu (mislim, da mu je Jaka ime) in mi je rekel, da se mi to dogaja ker je sim kartica že zeloo izrabljena in da zaradi tega se mi ta napaka pojavlja. Rekel sem mu, da je zdrsana, ker sem pač v več aparatih vstavljal sim in da jo imam že več kot eno leto.

Rekel mi je hladnokrvno: HJA, TO NI NAŠA STVAR, LAHKO ZAMENJAMO AMPAK BO ZA PLAČAT .

Rekel sem mu da se s tem ne strinjam in da če mi lahko zamenja brezplačno ker ni to moja napaka (prej sem uporabljal ta staro sim kartico od mobitela pa sm jo imel 5 let brez problema, odkar imam ta novo pametno sim že več kot leto dni pa je že fuč?)

In ne, ni šans....ni hotu slišat o brezplačni menjavi sim kartice ker je pač moja krivda, da se sim obrablja.

MISLIM - KR NEKY!!!!

SRAMOTA ZA TAKO VELIKO PODJETJE KOT JE DRUŽBA MOBITEL IN VERJEMITE, DA TO NE BO OSTALO PRI MENI AMPAK DA SE BO TO NAPREJ POSREDOVALO DA FOLK VIDI, DA MOREJO PAZIT NA NJIHOVE SIM KARTICE KER SO ZELO OBČUTLJIVE (vsaj ta nove).

Še en krat sramota res....

P.S. problem naj bi bil v temu, da je sim kartica zdrsana - JA ČUDNO?? ČE PA SO MI ONI SAMI REKLI DA NAJ POSKUSIM V VEČJIH TELEFONIH TESTIRAT! Valda sem vstavil v več aparatov, samo v enemu sem pa testiral en teden...

No toliko z moje strani za en krat.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tudi jaz premetavam kartice po telefonih pa se mi ob normalni uporabi ne zdrsa,...tako da ne vem kaj si počel s kartico,..
je pa res da operater ni dobrodelna ustanova,...
a tudi pri avtomobilu pričakuješ da bo diske, sklopko menjal proizvajalec?
b

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ne ni fora v temu da sem jaz premetaval simke v druge telefona ampak v temu, da somi oni tako naročili da vstavljam v različne telefone...

očitno treba štalo naredit
smile-1.gif

lol

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi jaz premetavam kartice po telefonih pa se mi ob normalni uporabi ne zdrsa,...tako da ne vem kaj si počel s kartico,..
je pa res da operater ni dobrodelna ustanova,...
a tudi pri avtomobilu pričakuješ da bo diske, sklopko menjal proizvajalec?
b
Daj ne piši neumnosti. Diski so potrošni material, sim kartica pa definitivno ne more bit! Se je potrebno hudo zamislit nad tistim, ki pravi nasprotno
cool-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
sicer pa je last sim kartice družba mobitel in ne uporabnik, in družba more zagotovit da sim kartice delajo.

zanimivo, da se mi to ni dogajajo z staro sim kartico od mobitela, ki sem jo imel 5 let, in s sim kartico od simobila, ki sem jo imel 4 leta..

očitno bom mogu vsako leto odšteti 10 eurov za novo "pametno" sim kartico.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
poglej od parih prestavljanj kartic po telefonih se kartica ni znucala,...če bi bilo tako bi morala moja že razpast,...v času motorole timeport 260 sem dnevno menjal kartico iz telefona v telefon že v službi in potem še doma, saj sem imel timeportko za modem,... kartica je bila brez logota,...a je delala bp,...trenutno kartico menjam samo nekajkrat na teden zadnji dve leti pa ni panike,..
predvidevam da si kaj pritiskal po čipu pa zadeva ne dela,... pojma nimam,...a tko pač je,...kartico bo treba plačat,...
b

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Jaz imam eno mobi sim od začetka kar obstaja to bo kolk? 12 let?
In je bila v nešteto telefonov parkat v vodi (slani in sladki) piru in drugem alkoholu, v gnojnici 3 dni
crazy1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ocitno sem jaz dobil tako simko ki se takonj znuca oz kateri se znucajo cipi. Ali pa imam tak telefon ki na veliko nuca simko
smile-1.gif
lol

Sicer pa... Ja verjamem da imate doma se vsi stare simke katere NISO bile tako obcutljive kot te nove.. Sej sm tudi sam reku, da sm imel staro sim od mobitela kad 4 leta brez problema. Ta novo pametno pa imam le eno leto.

In ja ti jo imas 12 let - verjamem, saj takrat ni bilo teh novih pametnih sim kartic.

No pa saj je cisf vseeno kajti zelim le povedat, da pazite pri ta novih sim karticah, ne jih uporavljat prevec k se bodo znucale prehitro
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz imam rdečo odkar so na voljo (sem med prvimi zamenjal modro, ker sem potreboval večji imenik), pa je zdaj že čisto bela, preživela je marsikaj, pa še brezhibno dela. V čem je sploh prednost te pametne kartice?

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
jaz kar verjamem sylver-ju, da ni nič delal narobe z kartico, ker imajo zdaj nekateri telefoni tako butaste reže za sim kartice in jih hočeš nočeš zjebeš medtem ko jih rineš med tiste kontakte, ker pa operaterji pravijo da niso dobrodelne ustanove naj se raje zamislijo kdo jim daje denarčke in z pokvarjeno simko bodo bolj težko to dobili, če se pa te težave z sim karticami(vstavi sim) pojavljajo bolj množično je pa treba zamenjati izdelovalca kartic in ne vso krivdo valiti na uporabnika, pa sploh ko ta kartica za operaterja predstavlja drobiž in je v interesu politike zadovoljne strankeLPWWY

p.s to pišem, ker sem se tudi jaz včeraj ukvarjal z enako težavo, vstavi sim-tel samsung b2100
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Oslarija. Če SIM crkne je operater zamenja, če je jasno vidno, da je napaka po vsej verjetnosti posledica grobega ravnanja z njo, jo plačaš. Tako je pri vseh operaterjih. In enako je pri garancijah mobilnih telefonov.

Jaz imam določeno SIM že kakšnih 6 let. Poleg te imam še novo "pametno SIM" (dejansko gre za tako imenovano USIM kartico - glej Wikipedio). Obe DNEVNO krožita vsaj po enem mobilniku, redno letita iz enega v drug aparat. Imam tudi SImobilovo, s katero počnem podobno. Niti ena SIM mi doslej še ni crknila, so pa poribsane totalno. Pazim pa, da SIM kartice pri vstavljanju in izvleku ne zvijam. Če delaš to, lahko prej ali slej pričakuješ, da boš kartico uničil. Enako kot bi uničil kreditno kartico ali pa kaj podobnega.

Operater je ravnal prav, bi pa uporabniku vseeno svetoval, da (če že ne želi plačati tistih nekaj EUR) obišče kakšen drug prodajni center in terja menjavo ter ne pove, da jo je poribsal, vtikoval v vse možne telefone itd. Po čisto človeški plati ima verjetnost, da bo naletel na prodajalca, ki bo vse skupaj umestil pod brezplačno zamenjavo SIM kartice in bo problem rešen na račun operaterja, ne pa uporabnika, ki je SIM uničil.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
ja "poribsa" saj to je problem in z tem "poribsanjem" zjebeš kartico, kaj ti tu človek ni jasno da ni vsega kriv samo uporabnik
uf-1.gif
LPWWY

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
ne ni fora v temu da sem jaz premetaval simke v druge telefona ampak v temu, da somi oni tako naročili da vstavljam v različne telefone...

očitno treba štalo naredit
smile-1.gif

lol

Res ja, oglasi se pri varuhinji človekovih pravic, ona ti bo znala pomagat.
bonk.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Poizkusi dati kakšen košček papirja med SIM in baterijo
wink-1.gif

Mogoče niso kontakti tako dobri...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne vem, moja SIM kartica je polomljena, ker ima ta čudo od Bolda tako neumen card slot za SIMko, da jo moram uničevat, če jo hočem ven vzet. Problem je, da jo moram velikokrat ven vzet. Pa še vedno dela. Potem bom pa pač menjal SIM, ko bo enkrat crknila.

Je pa tako, če so ti rekli v klicnem centru, da je zastonj, potem naj bo. S tem, da tukaj pišeš o tem ne boš nič rešil, raje pošlji prijazno pritožbo na Mobitel in naj preverijo, če so ti rekli, da bo menjava brezplačna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
No jaz pa imam eno veliko reklamacijo na ta Mobitel. Imam njihov itak džabest paket.

Reci ti njoj da Mile Kitiæ je car
zmaga.gif

Nazadnje uredil moderator:

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ne vem, moja SIM kartica je polomljena, ker ima ta čudo od Bolda tako neumen card slot za SIMko, da jo moram uničevat, če jo hočem ven vzet. Problem je, da jo moram velikokrat ven vzet. Pa še vedno dela. Potem bom pa pač menjal SIM, ko bo enkrat crknila.

Je pa tako, če so ti rekli v klicnem centru, da je zastonj, potem naj bo. S tem, da tukaj pišeš o tem ne boš nič rešil, raje pošlji prijazno pritožbo na Mobitel in naj preverijo, če so ti rekli, da bo menjava brezplačna.

mislš storm
smile-1.gif
bold ma čist OK narjen He He

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, spet napisal na hitro ... :S Mislim Storma, ja.