Signal srčnega utripa pri športni uri

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Torej dobil sem tovrstno igračo, model Sigma Onyx Fit. In po parih treningih mi je ura začela izgubljat signal. V navodilih sicer piše, da je elektrode na pasu potrebno pred tekom namazat s salvia(?) ali kardio gelom. Jaz sem samo namočil z vodo in je delalo. Ampak očitno v bolj vetrovnem vremenu stvar odpove, ker ni dovolj "podmazana". Pljuneš ali še malo pošvicaš in signal se vrne, pa spet izgine...
10.gif

Tudi na spletu sem našel komentarje, da ura izgublja signal, če ni dovolj "mokrote" in je v tem pogledu bolj občutljiva od konkurence. Vprašanje: kaj uporabljate vi? Bi ta kardio gel pomagal in kje ga dobiti? Naj se zaradi boljše prevodnosti polijem kar s slano vodo ali kaj?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne, piše "salvia", ampak imaš prav. Silly me, da nisem pomislil na to...
redface-1.gif
Angleška navodila so švabom očitno španska vas, ker v nemških lepo piše Speichel oder Wasser.

Ampak to še vedno ne reši moje težave? Očitno bom moral samo bolj močno pljunit
grin1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Torej dobil sem tovrstno igračo, model Sigma Onyx Fit. In po parih treningih mi je ura začela izgubljat signal. V navodilih sicer piše, da je elektrode na pasu potrebno pred tekom namazat s salvia(?) ali kardio gelom. Jaz sem samo namočil z vodo in je delalo. Ampak očitno v bolj vetrovnem vremenu stvar odpove, ker ni dovolj "podmazana". Pljuneš ali še malo pošvicaš in signal se vrne, pa spet izgine...
10.gif

Tudi na spletu sem našel komentarje, da ura izgublja signal, če ni dovolj "mokrote" in je v tem pogledu bolj občutljiva od konkurence. Vprašanje: kaj uporabljate vi? Bi ta kardio gel pomagal in kje ga dobiti? Naj se zaradi boljše prevodnosti polijem kar s slano vodo ali kaj?

Jas na zacetku kr z vodo senzorje zmocim.

Glede na to da je nova ura, zna bit malo cudno, toda preveri baterijo v oddajnem pasu in uri. Moji Sigmi se je zmesalo po 2 letih sicer, in so mi menjali zastonj (izven garancije) oddajnik na pasu. Cez nekaj mesecev so bile spet napake, takrat pa je bila baterija kriva v pasu. Se to so mi zamenjali zastonj na Proloco Trade, kapo dol serviserju.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Jaz imam Sigma Onyx Pro in pas ponavadi samo malce oslinim in mi normalno deluje. Tako da je očitno nekaj narobe s tvojo uro ali pasom.
Priporočam ti, da pišeš v tovarno in jim opišeš tvoj problem. Jaz sem imel ene druge težave in so mi uro brezplačno menjali.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Lahko da je baterija svoh ali pa gre pas po gobe. Mojemu suuntu je odpovedal pas. Baje nek serijski feler, dobil novega, ki mi ga sploh ni treba močit in takoj pokaže pulz plus tega, da je veliko bolj udoben kot tastar.