Siemens aparati- kuhinja

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
Gledam mal te nove zadeva in rrecimo da je padla ideja, da vzamemo vse siemensovo...

Zanima me naslednje..a je Siemens v španoviji z boschem (iste oznake,iste funkcije- male razlike v dizajnu)?
Kako Siemens kotira pri posameznih aparatih - uporabniško in funkcionalano ter zanesljivost - indukcija, hladilnik, pomivalni, pečica. Kako je s servisi pri nasodzivnostjo in rezervnimi deli, ter garancijami.

Pa še ena filozofska...kakšen so dejasnke razlike med kombinirano parno pečico 2in1 med Miele za 4000€ in Siemensom za 1000€

To zaenkrat, hvala za kak odogovro s prve roke.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Siemens naj bi bil en razred nad Boschem. Čeprav sta si konstrukcijsko izredno podobna. V bistvu naj bi bil Siemens topšit. Vsaj v nemčiji.
Jaz imam Samanto linijo in sem kar nekako zadovoljen (pravzaprav je moja tista zadovoljna). Kako bi se obnašal konkurenčni Bosch pa ne vem. V vsakem primeru mi je še najbolj pomembna referenca hitrega in odzivnega servisa. Lokalni serviser mi jo je zagotovil (čeprav je še ni bilo do danes treba koristiti hvalabogu) in to mi pomeni več kot najvišja blagovna znamka.

22. jul 2007
13.586
1.769
113
124
Kako je pri siemensu servisiranje aparatov kupljenih v tujini, pri boschu gre preverjeno skozi?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Imam Siemens hladilnik in indukcijsko.
Oboje deluje super in brez pripomb. Oba produkta sem tudi v Nemčiji kupil, ker je bilo občutno ceneje kot pri nas.
Glede servisa je tako, da ti velja EU garancija, tako da ni bojazni. Meni je matična crknila v indukciji in je serviser takoj prišel in zamenjal. Naj bi bilo možno da zaradi kondenza pri transportu v SLO, ali ker se je pregreval kabel. Smo dodaten el. kabel do omarice potegnili in dali na dve varovalki.
Skratka vse super in mi ni žal.

Glede kvalitete v BSH grupi (Bosch-Siemens Hausgeräte):
1. Gaggenau
2. Siemens in Neff
3. Bosch

Po tem vrstnem redu naj bi tudi šle inovacije. Prvi dobi to, drugi čez leto, tretji čez dve,...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
mejt in đermani pomoje ne bo ona pečica za jurija
wink-1.gif

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Siemens in Bosch sta pod isto streho. Bosch cilja pac na drug cenovni razred, je malenkost nižja cena. Kakšna je razlika v kakovosti ne vem. Ko sva midva izbirala je imel Bosch nalepko na levi, Siemens pa na desni
smile-1.gif
Se pa pri nas ne trži kaj ekstra Siemens, verjetno premalo kupcev za ta razred. Jaz sem sicer šla pogledat v GA kaj imajo na voljo, pa mi je prodajalka rekla naj si na spletu pogledam...

V glavnem, midva sva vse Siemens vzela. Seveda naročeno v DE. Pri nas so bile prelepe cene. V povprecju je bilo ceneje cca 200€/aparat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
ja, sem vmes prebral da pod BSH grupo je Bosch, Siemens, Neff in Gaggenau. Jaz sem se nekako res navdušil na Siemens, in prefeririam da bi vse od enga vzel.Bomo videli kako bo krvoses odločil. Jaz sem zadolžen za tehnično podporo-strokovni svet.

Eko - kje si naročeval in še (jabe), vi ki ste nazadnje opremljali kuhinje..kaj ste vzeli oziroma kaj bi menjali,zdaj ko nek čas uporabljate.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.256
7.048
113
pri sevljetu, se razume
smile-1.gif

Kaj bi menjal...mogoče ploščo in napo, da sta preko IR povezani, drugo pa ne vem če...parna pečica je sicer fajn, ampak je too much za totih parkrat letno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pred kratkim Siemens pomivalc. Zaenkrat vse tipi topi. Tih, dobro opere, v glavnem zadovoljen. Upam, da ta "sreca" traja. Doma tudi nekaj Boscha in nobenih težav, vse dela tako kot mora.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.513
7.021
113
Jaz imam vse od boscha. Siemens je bil bolj eksotika pri nas kot ne, boscha sem pa pri nas dobila ceneje kot v DE. Malo manj problemov z dostavo, garancijo ipd in odločitev je padla. Edini mikrovalovki sem mogla vzeti v Nemčiji, ker Bosch pri nas ni imel nobene ta visoke.

Po dveh letih zadovoljna. Brez težav. Je bilo pa vse razen pečice ta top ali 2. Top izdelek takrat. Pečico bi drugo zdaj vzela, takrat sem mislila da bo bolj za ambient, zdaj pa od vsega najraje pečem...itak... No vzela sem najcenejšo s pirolizo, zdaj bi hotela kaj bolj sofisticirane iz vidika upravljanja. Da si zapomni par različnih intervalov (npr 5min na tej T, pol pa 30min na drugi brez da moram na peš to saltat vmes), ceprav speče pa lepo. Tu nimam pripomb.

Skupaj so me masine potem prišle 4k€. Pralnega in sušilnega imam pa še od prej. Zdaj okroglih 5 let. Isto - višji razredi izdelani v DE in brez težav.

Zdaj bi spet Siemensa gledala, ampak če bi spet Bosch mi odgovarjal s specifikacijami in ceno, bi spet boscha vzela. Jaz nimam težav. Res pa je, da so vse masine iste firme. Vsaj v kuhinji. Mene moti 6 različnih modelov in napisov nametanih.

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jabe@ prav nobenih problemov ni z uveljavljanjem garancije. Samo račun pokažeš, katerega si dobila v kartonu ko si prevzela pošto.

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
So doloceni modeli Siemens in Bosch, ki so cenejsi pri nas kot v DE, a v takih primerih dobis pri nas tursko robo.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

midva imava hladilnik, indukcijo in napo od Siemensa, pomivalec je Bosch, pečica AEG. 2 leti bo sedajle, brez težav.
Za pečico je bil komentar, da je boljša kot Siemensova za primerljiv denar, Boschev pomivalec pa tudi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
danijel, kateri modeli?

chimay-- letos, vsaj ta novi modeli, soo bosch in siemens tehnično verjetno povsem identični..sestavljeni na isti liniji in imajo celo enake oznake in iste funkcije.

Bosch Serie | 8 HBG675BS1 (http://www.bosch-home.com/si/produkti/kuhanje-in-pe%C4%8Denje/pe%C4%8Dice/vgradne-pe%C4%8Dice/HBG675BS1.html)

SIEMENS Multifunctionele oven A+ (HB675GBS1)

glejte oznake
wink-1.gif

ITD