Sharan/Galaxy/Espace 1.8, 2.0, 2.3, 2.8 bencinarji

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Cincam med omenjenimi modeli za par jurjev, res veliko prostora za male pare
smile-1.gif
kako se kaj obnesejo bencinski motorji v teh vozilih in kako žejni so? Pa katerega se odsvetuje? VW 1,8 vem da ni bil najboljšo, 1.8T mogoče ne bi bil najbolj primeren za kratke fure. Ford ima nekega 2.3 štirivaljnika, verjetno pa je bolj žejne sorte.

Sharana VR6 se dobi že za čisto majhen denar
shocked-1.gif
pa kar v redu izgledajo..kolk to kaj požge?

Dizel ne pride v poštev zaradi kratkih fur. Plin tudi ne zaradi kletne garaže
13.gif

So Espacovi benzarji kaj bolj varčni
confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Tastari 2.3 je absolutni polom (novi, ki je recimo sedaj v Mondeu, je pa čisto fajn motor). Pod 11 ga ne spraviš (kolega, ki ga je imel, je imel varčevalni rekord malo čez 10, ampak je bil premična šikana), gre nikamor, nadležen zvok. VR6 ne žre nič več, pa je super. 1.8T bo čisto OK, se hitro segreje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No VR6 ob normalni vožnji verjetno pije vsaj toliko kot Ford 2.3
smile-1.gif
)

pol 2.0 in take mašine v teh vozilih prav tako delujejo podhranjene?

ggg, nevem nekako mi ni za japonce
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
VR6 računaj 12-13 in več. Tudi 15 ne bo nič neobičajnega, sploh kratke fure. Poleg tega računaj še na dražje vzdrževanje. Od vsega tega sranja bi jaz vzel 1.8T. Tudi če kaj crkne (kar je pri avtu za par k eur precej verjetno) ne boš bankrotiral.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hm, zdaj mi predlagate lih tisti motor ki sem ga imel za riskantnega zaradi turbo zasnove.

Pol je skor vseen če kar na turbodizlu ostanem...ampak dnevne furo bodo res kratke...po 3km.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
VR6 se da pri varčni vožnji tam okoli 10,5 peljat. Stegne pa lepo, pa ponavadi se še s polno opremo dobi (ogrevanje sprednje šipe, avtomatska klima, enih 8+ zvočnikov...). Pa recimo realno 13 na sto če nisi šparoven, pa si preračunaj na tvoje kilometre strošek glede na enega dizla z 9l porabe. 4l na stokm je 4€ več na 100km, na 10.000km je to 400€ več. Pa recimo 30.000km na leto (servis ne bo prišel dražji kot za dizla) pa si v enem lstu na 1200€ na slabšem glede na dizla, ampak ti tega denarja ni treba dati takoj, ampak postopoma, zaradi česar mirno odšteješ 100€. Če je razlika med prvim normalnim dizlom 2.000€ si v dveh letih na nuli, potem pa počasi izgubljaš... skratka hudega najbrž ne bo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj nekako sem že ciljal na 2.0 kot preverjen mlinček. Ma ne vem, moram še premisliti in kakega peljati.

Pa škoda da si ne morem omisliti benzarja na plin. Res bedna fora je to z vozili na plin in kletnimi garažami. Tanovi sistemi za plin so itak super zanesljivi, se mi zdi da ne spustijo kar tako. In kaka je kazen če te dobijo v kleti kljub prepovedi? Kdo sploh to preverja in kako? Brezveze
stupid-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ah ne seri s temi plinskimi forami. Jaz imam že drugega predelanega, pa ni frke. Grem povsod kamor bi šel brez. Če je atest narejen potem lahko pelješ kjerkoli (zato pa so atesti oz. homologacije) - to je tko kot bi hondašu homologirane spojlerje prepovedali v garažo parkirat:). Tiste table so samo relikvije. Nikjer ni nobene zakonodaje ki bi prepovedovala pakriranje vozil na plin v garažah, vsaj jaz ne vem za to. Samo ena kulturna predelava te bo cca. 1.200€ prišla, to je pa že toliko da se ti verjetno pri tej starosti avta ne splača več, razen če boš že predelanega vzel za dobro ceno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Je že napis na vratih da ni dovoljeno za vozila na plin. Je pa garaža samo za stanovalce.

Pa to je diskriminacija
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mislim, da kaprica, da ti ni do japoncev pri teh skatlah ne vzdrzi. ze tako si omenil najbolj brezizrazno trojico moznih kombijev, dejstvo pa je, da taksnega vozila ne kupujes zaradi custev ali duse.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če imaš homologirano plinsko napravo ti nihče ne more prepovedati take vožnje (beri parkiranje vozila na plin je enako (ne)varno kot parkiranje polnega tanka bencina).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu, ford servis lastnik pravi, da galaxy je pa no go. in da tudi vse podobno njemu ni nek hit zanelsjivosti.

jaz ti pa rečem da espace da, če je grand, drugače ne. je pa itak od vseh naštetih najbolj prostoren.

ne vem pa zakaj gledaš tako velikavto.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Takšnih avtov se ponavadi ne kupuje zaradi užitka, ampak zaradi potrebe. Jaz bi še vedno raje imel kappo kot zafiro, ampak se pa po uporabnosti ne moreta primerjat. V kappo sem sicer kljub limuzinskemu prtljažniku spravil kar precej robe, v zafiro pa jo ogromno. + zafira ima še priključek za prikolico (za kappo sem se zanimal za montažo, bi prišlo okrog 250€).
Včasih je treba gledat na uporabno vrednost avta, šele potem na užitek. Še ena italijanka bo definitivno pri hiši, vprašanje je le kdaj. Vsaj še kako leto ali dve ne, potem pa bomo videli.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Je že napis na vratih da ni dovoljeno za vozila na plin.
Isto je pri nas. Pač pred uvozom v garažo preklopiš na bencin.
evil.gif

Še glede 2.0. Morda je zanesljiv, ampak v gajbi od Sharana bo stvar zelo podhranjena. Ravno zato 1.8T rula, ker ga navor rešuje
aplauz.gif
. Poleg tega 2.0 že v limuzinah lepo pije cca. 9 litrov. V Sharanu ti bo pa še bistveno več, šel pa ne bo nikamor.
Še enkrat, po moje best buy, če gledaš bencinca je 1.8T. Motor odličen, žre relativno malo, popravilo ni drago, poleg tega so zelo vzdržljivi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Če imaš homologirano plinsko napravo ti nihče ne more prepovedati take vožnje (beri parkiranje vozila na plin je enako (ne)varno kot parkiranje polnega tanka bencina).

Podpisal sem pogodbo v kateri med drugim tudi piše, da bom lastnino in s tem tudi garažo uporabljal v skladu z zakoni IN hišnim redom. Ne bom se sedaj s 100 stanovalci bockal, rajš nimam plinaša.