Malo pozno Fadil, pa vendar: lani sem bil en teden, mislim da s Palmo, polpenzion, hotel sem pozabil, severni del (da ne pozabim, vozijo po levi strani ceste, volan na desni
, pa štekerji so angleški - ploščati. Hotel je bil ene 3-4 km od plaže, ampak je hotelski minibus vozil do privat plaže in nazaj po enem urniku, kolikor toliko dobro. Prevozi so poceni (vsaj turški del), hrana je bila čisto solidna, tudi v turškem delu se dobi svinjina. Cene v turističnem delu malce pod našimi za hrano in pijačo. Ampak hrana če recimo vzameš kebab (njihov žar oz. ražnjiči) dobiš zraven vedno krompir, popečeno zelenjavo, solato, tako da ko daš tistih 5 EUR dobiš vse zraven razen pijače. Kupit nimaš kaj pametnega, avgusta je 35-40 stopinj, plaža hotelska je peščena, pesek vroč- mivka, morje toplo, valovi nizki. Hotelska soba je bila velika, 2 zakonski postelji (ena 140 in ena 160cm), LCD TV, tuš kabina, klima, balkon... Da prideš v severni del je zabavno - busi vse od MB Viano do "ko to tamo peva" minibusi
, da prideš do glavnega mesta pa nazaj rabiš cel dan
. Ni postajališč, dvigneš roko ko gre bus mimo pa ti ustavi in pop-up. Glavno mesto razdeljeno na S- turški del in J -Grški. Mejni prehod na sredi - tamponska cona zgleda kot da bi šel po Čopovi v Ljubljani, tam pr Mcdonaldsu na levi strani hišca kjer pokažeš potni list, po drugi strani ulice pa potem nazaj
. Za pop**dit smešno, če ne bi blo žalostno. V S. delu kebab in ponaredki, v J. delu pa McD, KFC in sladoled, vse občutno dražje, pa seveda Euro, na S pa turške Lire. Skratka fajn za videt.
Aja, vožnja tja: s Palmo imajo celo sezono najet čarter iz Brnika, po mojem se da tudi samo za let najet, vsaj naš avion sredi sezone ni bil poln, postanek pa ni bil na Ata Turku ampak v Antaliji, kjer smo ven vrgli tistih par turistov ki so šli v Turčijo, ostali pa naprej. Let je bil mislim da v torek ali sredo zjutraj okoli 9ih, do hotela ti rata pol k z busom razzmečejo turiste po vseh hotelih S. Cipra priti okoli 18. ure. Nazaj pa podobno, štartaš ob 1. zjutraj, okoli treh let, pa spet preko Antalyje pa na Brnik, prideš ob ene 8. zjutraj naslednjo sredo. Tako da neto imaš 5 dni - se po mojem splača če imaš možnost vzet 14 dni, tako da si vsaj 12 dni tam neto. Če te še kaj zanima pa vprašaj tle al pa pod privat. Skratka meni je bilo všeč, bi še šel (sploh če je lušna spremljevalka zraven
.