Sesalna cev

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Morda kdo ve kje dobiti cevi, kot so na fotografiji čimceneje.

V naši deželici morda kdo to dela?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Lahko bi napisal tudi tlačna.
evil.gif

Imajo jo marsikje, vprašanje pa, kje je najcenejša.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
hmmm...
ne vem če je to tlačna cev....

to je cev za odsesovanj prahu, oblanja.....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Na črpalki za pretakanje vina je taka na sesalni in tlačni strani. Tudi na potopni črpalki imam na tlačni strani tako. Resda pa je tlak majhen.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
že gledal ...
nič našel...
razen če sem slep...
morda veš na katerem oddelku?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
že gledal ...
nič našel...
razen če sem slep...
morda veš na katerem oddelku?

Vrtni. Ampak tam sem videl podobne cevi samo do tam okrog cole. Če je to dovolj ....
Cena za to dimenzijo pa je tudi okrog 4 ojre na meter (če mi spomin prav nese. pa ni ravno zanesljiv
redface-1.gif
)

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
skoz vhod, desno do konca...mimo kosilnic in semen..na levi imaš cevi..najprej gardena itd..potem naprej pa te..trde

ha...to ni trda cev...
je mehka in zelo gibljiva, prožna cev

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Trda v smislu, da se ne zapre, če jo "prelomiš", zviješ ali kako drugače deformiraš .... V razumni meri seveda. Pa več tipov teh cevi je tam, čeprav bi tebi najbrž ustrezal samo en tip ...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
kakšen fi?
Drugače ima les-stroj vendar ima nevite cene, ali pa hidravljika Prit( cesta dveh cesarjev)-
Take cevi se uporablja za odsesovanje pri mizarstvu.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
kakšen fi?
Drugače ima les-stroj vendar ima nevite cene, ali pa hidravljika Prit( cesta dveh cesarjev)-
Take cevi se uporablja za odsesovanje pri mizarstvu.

lesstoj ma zlate cene ja...

drugače pa ja uporablja se jih v mizarstvu

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
napiši da rabiš fi 100, da ti ne bo dko ponujal cevke za pretakanje vina
smile-1.gif

Pa za odsesovalno napravo si kupi malček boljšo od te na sliki..pri naši je bila precej bolj kompaktna (seveda tudi bolj vzdržljiva).

sicer pa..če rabi kdo tišlarsko mašino kombinirko..javite se!
wink-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
napiši da rabiš fi 100, da ti ne bo dko ponujal cevke za pretakanje vina
smile-1.gif

Pa za odsesovalno napravo si kupi malček boljšo od te na sliki..pri naši je bila precej bolj kompaktna (seveda tudi bolj vzdržljiva).

sicer pa..če rabi kdo tišlarsko mašino kombinirko..javite se!
wink-1.gif

take cevi za odsesovanje v mizarstvo so primerne od 12 cm premera naprej...ker so tudi vsi priključki na strojih narejeni od 12 cm premera naprej.

Tako cev seveda kupit v lesstroju v trzinu...ni draga in so tudi zelo kvalitetne...sem enkrat kupoval nekaj cevi pri trgovskem potniku in so mi v pol leta praktično razpadle... majku mu je.em

Glede sesalne mašine pa priporočam enega privatnika iz dobregapolja...kovinar..se ne spomnim zdajle nasova..naredi zelo zmogljive odsesovalne naprave za malo denarja...katera se ne maši tudi pri zelo velikem pretoku oblancev...

So pa zanimivi trgovci pri lesstroju in sicer glih pri teh ceveh...ko sem jo nazadnje kupoval to cev enih dve leti nazaj...se je trgovec prav mučil da bi jo čimbolj raztegnil in da bi jo šele potem odrezal na dolžinske metre....je bilo treba kr fina fajn znoret da je odbil dolžino tako kot je cev bila prostoječa in mne raztegjena do konca....tukaj če si tiho te lahko okoli prenesejo tudi za eno tretino cevi..banda lopovska
10.gif

@ dobovšek: glede na to da si mizar in seveda tudi kopuješ mizarsko robo za svojo dejavnost ...moraš sugurno imeti svojo mizarsko trgovino kjer dobiš vse potrebno...IN TAM LAHKO tudi naročiš te cevi da ti jih zrihtajo z veliko manjšim rabatom...morda

Komentatorji oziroma vsevedneži glede pretakanja vina....vsaka čast vam...upam da ne greste nikoli vino pretakat s temi cevmi..zakaj pa ne ugotovite sami..brihte

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Sem našel....evo

v HIB Kranj jih izdelujejo, in to za polovično ceno kot jo lahko drugje dobiš

vsem hvala za pomoč