Servis zavor Igor Jenič s.p.

C4V4L13R

Zelenc'
31. jan 2009
10
0
1
35
Novo mesto
Torej, da še tu povem, da vsem odsvetujem obisk zgoraj omenjenega serviserja.

http://www.wix.com/i...c/zavorniservis

Možakar ima registrirani servis zavor in podvozja. Na svoje opravljene storitve da tudi garancijo - 1 leto.

Tukaj pa se zatakne pri uveljavljanu te garancije - tip postane aroganten, odrezav in nesramen in stroški ponovnega popravila ostanejo vam. Zatorej, v kolikor se kdo odloči za servis pri njemu opozarjam vse, da pazite na to kako je s tem in se že ob prvič opravljeni storitvi prepričate o njegovem "garantiranju", sicer s pogoji NE boste seznanjeni.

Sicer so bila do sedaj vsa popravila opravljena relativno korektno, čeprav kar drago - nategnit vas zna tudi pri štetju opravljenih ur in podobno.

Naj še dodam, da sem bil do sedaj njegova redna stranka, v zadnjem letu sem za različna popravila pustil pri njemu preko 500€ (samo moj avto), na koncu se je zataknilo pri 45€ - toliko o cenjenosti stalnih strank in koliko mu pomeni denar proti ugledu.

To je z moje strani vse, lahko pa potrdim, da sem velikokrat poslušal in tudi že bral na forumih, da je navaden nategun. O tem pa se prepričajte sami.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Ker si tako malo napisal, se da bolj razbrati, da želiš preprosto očrniti ugled nekega podjetja. Mogoče konkurenca?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Na enem drugem forumu je nekdo pisal, da so mu na servisu zamenjali nek del in dali 1 leto garancije. Zamenjan del je odslužil svoje v manj kot 1 letu. Priznali so mu garancijo in stroške materiala krili brezplačno, po drugi strani pa so mu mastno zaračunali delo za zamenjavo tega dela.
Osebno sem mnenja, da v primeru ododbrene garancije na matarial mora serviser reklamiran material stranki tudi brezplačno zamenjati. Navedeno seveda pod pogojem, da je material bil dobavljen pri tem serviserju.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Serviserji "pretiravajo" z dajanjem garancije, oziroma niso sposobni izračunati rizika. Če dobavitelj rezervnega dela daje garancijo za material, se bodisi morajo zmeniti z njim, da plača tudi delo menjave ali pa da sami to krijejo in da vedo od kod krijejo. Drugače je garancija brez veze in bolje, da je ne dajejo in ne zavajajo potrošnika in konkurence in na koncu tudi sebe. Pri kaki sklopki ali vstrajniku zna hitro biti delo verjetno precej več vredno od materiala.
Avtor teme je napisal toliko, da je znan samo očrnjen podjetnik. In ni edini forum, kjer je to zapisal. Praktično ni povedal nič, kaj je bilo v resnici predmet reklamacije. 500€ in 45 € ne povesta nič.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Aha, sem našel, glede na uporabniško ime gre za isto zadevo

Citat:
31.8.2010 sem na popravilo k privatnemu serviserju peljal avto, kjer so mi zamenjali nekaj delov na podvozju in naredili optiko. Ta serviser je sicer registriran serviser zavor in podvozja in da na svoje delo 1 leto garancije.

Sedaj se je po malo manj kot enem letu normalne uporabe avtomobila en del izrabil in ga je bilo potrebno zamenjati. Najprej ta serviser niti ni hotel priznati, da je ta del bil menjan, vendar sem mu to dokazal z računom. Dela (material) nisem rabil plačati (vrednost cca 15 EUR), medtem, ko sem mu moral za delo in opravljeno avtooptiko plačati (cca 45 EUR).

To seveda zame ni garancija, vendar ta serviser trdi, da z njegovim delom ni bilo nič narobe in da ga moram plačati.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
In nato vse tiho je bilo
d055.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Očitno se trudi enkrat letno z antireklamo tega podjetja. Ali je upravičeno ali ne, niti ni bistveno. Tudi ni bistveno, kaj točno je zadaj. Mogoče mu je ded speljal žensko in je ne more pozabiti...

C4V4L13R

Zelenc'
31. jan 2009
10
0
1
35
Novo mesto
Hehe, ne ne, ni tako zelo banalno. In ne delam enkrat letno antireklame za to podjetje. Dejstvo je, da je dal pred slabim letom na svoje delo garancijo; del, ki ga je vgradil, je odpovedal, nato pa sem moral za ponovno vgradnjo dela plačat - torej garancija ni bila v celoti upoštevana.

Delim svojo izkušnjo in s tem opozarjam vse morebitne stranke dotičnega serviserja, naj pazijo na to kaj in koliko jim ZA koliko ponuja. Oz. ga po svoji izkušnji (predvsem glede na njegov odnos) odsvetujem. O različnih izkušnjah z njim pa lahko že danes berete na bmw forumu, renault forumu in navsezadnje tudi na avtomobilizem.com

lp

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.531
5.072
113
Toliko kot si ti napisal, deluje kot da si ti nategun. Ne moreš biti tožnik, če se ne izpostaviš in poveš kdo točno si. Po eni strani si ti "anonimen", podjetnik pa naj bo javno objavljen. Močno uravnoteženo...
Če bi bil na mestu tega podjetja, bi vložil tožbo proti tebi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik C4V4L13R pravi:
Dejstvo je, da je dal pred slabim letom na svoje delo garancijo; del, ki ga je vgradil, je odpovedal, nato pa sem moral za ponovno vgradnjo dela plačat - torej garancija ni bila v celoti upoštevana.

lp

Meni se bere točno tako, kot tudi sam pišeš.
Na delo je dal garancijo. Je kaj narobe naredil da bi moral za sabo popravljat? Ni.
Dobil si tudi garancijo na rezervni del. Si dobil drugega? Si.
Če boš rezervni del kupil sam v štacuni, ti bodo priznali garancijo v primeru da predčasno crkne. In kaj pol? Boš terjal prodajlaca da ti ga zamenja?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Meni se bere točno tako, kot tudi sam pišeš.
Na delo je dal garancijo. Je kaj narobe naredil da bi moral za sabo popravljat? Ni.
Dobil si tudi garancijo na rezervni del. Si dobil drugega? Si.
Če boš rezervni del kupil sam v štacuni, ti bodo priznali garancijo v primeru da predčasno crkne. In kaj pol? Boš terjal prodajlaca da ti ga zamenja?

Čak čak....... če podjetnik jamči garncijo na vgrajene dele in izvaja tudi storitev vgradnje, more le te tudi brezplačno zamenjati.... Prodajalca pa je dolžan on terjat, ker oseba ki je del kupila ni kupila tega drugje ampak od serviserja, kjer ji je maržo tudi zaračunal.....
+ storitev..

Problem je tak kot ti naprimer pride vodovodar napeljavo po hiši napeljat in se sklicuje na materjal...
On more stroške zahtevati od dobavitelja robe ne od kupca......

Tole si ti precej po domače razlagaš..... Če pa ne daješ garancije oz samo na delo ali na rezevni del, bi moral pa to pisno napisat, da stranka ni zavedena.....

Jest bi ga tožil.... fakturo plačal in tožil.....
Bi videl kako bi dotični kopal po luftu in se opravičeval da gre za pomoto.......

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Reality, ne štekaš.
To je slovenistan.
Nategovanje ni samo odobravano, ampak celo zaželeno.
Kot v onem vicu o peklu.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Vsi komentarji so popolnoma brez osnove! Zakaj?

Ker je vse neotipljivo nekaj je zamenjal na nekaj ni hotel garancije? Na kaj noče dati garancije? kaj je zamenjal? in kaj noče brezplačno zamenjati?

Avto je (in še kaj drugega) je kompleksna zadeva in ima dele, ki so podvrženi uporabi in za te veljajo malo drugačni pogoji!
Če pa ne gre za take dele potem pa bi moral zamenjati brezplačno.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Vsi komentarji so popolnoma brez osnove! Zakaj?

Ker je vse neotipljivo nekaj je zamenjal na nekaj ni hotel garancije? Na kaj noče dati garancije? kaj je zamenjal? in kaj noče brezplačno zamenjati?

Avto je (in še kaj drugega) je kompleksna zadeva in ima dele, ki so podvrženi uporabi in za te veljajo malo drugačni pogoji!
Če pa ne gre za take dele potem pa bi moral zamenjati brezplačno.

Še enkrat iz napisanega je razvidno, da je šlo za napako materiala, ki ga je serviser tudi zamenjal.... in menjava oz obraba ni bila posledica same uporabe, če bi bla, verjetno bi garancijsko menjavo materiala zavrnil.......

Veš ni samo avto kompleksna stvar..

Še enkrat če je reklamacijsko menjal vgrajen del, bi moralo biti tudi delo brezplačno. Garancija je listina, ki ti jamči, da ti bo stvar delovala za časa garancijskega časa ob pravilni uporabi....., kar iz napisanega nedvomno je...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Ne iz napisanega "prizadetega" ni razvidno prav nič na osnovi bi se dalo kar koli sklepati.

Kot sem že povedal če gre za dele, ki so podvrženi uporabi potem ne veljajo enaki pogoji. Če ne potem ima prav!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Hehe, ne ne, ni tako zelo banalno. In ne delam enkrat letno antireklame za to podjetje. Dejstvo je, da je dal pred slabim letom na svoje delo garancijo; del, ki ga je vgradil, je odpovedal, nato pa sem moral za ponovno vgradnjo dela plačat - torej garancija ni bila v celoti upoštevana.

Delim svojo izkušnjo in s tem opozarjam vse morebitne stranke dotičnega serviserja, naj pazijo na to kaj in koliko jim ZA koliko ponuja. Oz. ga po svoji izkušnji (predvsem glede na njegov odnos) odsvetujem. O različnih izkušnjah z njim pa lahko že danes berete na bmw forumu, renault forumu in navsezadnje tudi na avtomobilizem.com

Kako da ne........ iz napisanega je razvidno, da je serviser vgradil dele pod garancijo zastonj........

Še odsek, kjer je to napisano:
Citat:
Dejstvo je, da je dal pred slabim letom na svoje delo garancijo; del, ki ga je vgradil, je odpovedal, nato pa sem moral za ponovno vgradnjo dela plačat - torej garancija ni bila v celoti upoštevana.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
PA si nepismen al se samo delaš norca iz mene???

Kje piše kaj je zamenjal? alI iz napisanega sklepaš, da gre za del ki ni podvržen obrabi? Niti besedice ni o tem.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
čaki mal...... kva teb ni jasno....

tudi če je enako....... zakaj bi ga sicer v celoti brezplačno zamenjal (materjal) z novim... Z brezplačno menjavo materiala je priznal napako materiala, ki je bilo defektno........

kaj misliš, da mu bo amortiziral al kaj?
primer imaš nokio:
garancija 1 leto... ker si miljonkrat pritisniltipko 1 je le ta crknila...
materjal ti dajo zastonj delo pa plačaš... WTF

še enkrat, ker vidim da ti ne prebije

karkoli je blo (recimo zavorne obloge), če je serviser menil da je to napaka materiala jih je brezplačno zamenjal.... delo pa računal.... Če bi menil da ni napaka materiala ampak posledica uporabe, tega nebi naredil.....

ne morš pa neki na pou, kot se ti zalušta.... Če pa on daje na hitro obrabljajoče stvari 1 let garancije pa je to njegov riziiko ne strankin.... kalkulacija oz izračun je vračunan v ceni oz marži....

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
JOj pa ti veš kaj je del podvržen uporabi? SIcer pa kakor se spomni bova rabila ene 15postov, da bova skup pršla. Tako da pozabi. Vse moje poste daš lahko na ignor.