šeranje slik na netu

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Zdravo!
Brez veze da odkrivam toplo vodo: rabil bi en sistem (spletno stran, ftp, ...) da lahko objavim fotografije na uporabnikom prijazen način. Imam možnost lastnega strežnika. Kakšen sistem je najlažji zame za administracijo in za uporabnike (da lahko gledajo, shranjujejo slike k sebi ,...)? guglal nisem še nič, ker ziher je to nekdo že nucal in našel.
LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
www.myphotoalbum.com

Zastonj neomejena količina slik / albumov, če plačaš neki drobiž pa ni več reklam (ni sicer popupov, običajne reklame ob strani).

Pa cele mape slik lahko uploadaš, kolikor sem gledal na ostalih straneh je ena po ena. Dobiš pa potem svoj naslov recimo mojefotke.myphotoalbum.com

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Vse tri zadeve so uporabne, nisem sicer dodal pogoja, da bi rad ogleda dovolil samo vnaprej kreiranim userjem. Picasa to omogoča, ampak moja imet uporabnik nek googlov račun, kar pa je nepraktično.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da myphotoalbum to omogoča, nisem sicer nikoli probaval.

Sem pa čisto pozabil na naš moj-album.com ki omogoča vse to.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
moj-album omogoča sicer zaklepanje, ampak ne nudi nobene možnosti napredne prilagoditve. se pravi ali ga nucam tz mojim geslom, ki mi omogoča full dostop ali pa javen dostop. to pa ne pride v poštev.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če imaš šanso serverja si tole naloži pa basta klik.

Zadeva ima funkcij več ko preveč, tak da če boš dal full install (kot jst prvič), boš nekaj časa ven metal (ok, brisal kljukice pri modulih
tongue-1.gif

Če se prav spomnem, lahko ob uploadu albuma določiš, kdo ga lahko vidi. Kreiraš userje, narediš groupe... nimam pa trenutno inštaliranega, ampak imam v planu. Če ne boš našel nič pametnega mi piši, pa bom tole poinštaliral pa ti dam link da boš testiral
smile-1.gif

Da se tudi embeddat v wordpress (ampak na različnih domeni je to že skoraj da višja znanost
tongue-1.gif
)

Lp

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
u, to pa je zmogljva zadeva. mogoče veš iz glave kako omejim dostop dogalerije samo določenim userjem? kreiral sem ji že, samo ni mi jasno kako zdej povežem te userje z določenop galerijo. Meni še vedno prikaže vse galerije, ko pridem na main stran.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Hm... čisto po spominu zjle, maš nekako "dvojne" različne nastavitve za album... in poj v albumu rečeš, kdo ga lahko vidi...

Bom zvečer poinštaliral pa če ne boš sam našel, bom probal poiskat
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ekola... pa mi je ratalo.
Celo configuracijo si boš moral sam pogledat, ker je 2mač, pa niti nisem vsega dobro še preštudiral.

Če hočeš narest privat mapo za neke userje:
prijaviš se kot admin
->site admin
->groups: ustvariš lastno grupo ali pa uporabljaš že narejeno "registered users"
->users: create user

greš nazaj na galerijo, narediš album, in greš spet na galerijo (prva stran). Pod vsakim albumom maš v okvirčku drop-down menu->edit permissions
->Group Permissions: zbrišeš obstoječe in dodaš New Group Permission ki se bo nanašal samo na Registered Users. S tem se poj igraš naprej...

Lp
Peter

Nazadnje urejeno:

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Evo, sem ga nageekal. Zdaj moram samo še ruter prepričat da mi pusti port 80 čez, kar pa sem spet ugotovil, da ni tako enostavno
confused-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Hm, nimam pojma kater router imaš
grin1.gif

Na mojem asusu gre nekako takole:
1.) server mora met statičen IP
2.) poiščeš nastavljanje Virtual server in ga daš na enable
3.) nastaviš, da gre port 80 na lokalni IP na port 80.
4.) po želji si nastaviš domeno preko dyndns.com da folk ne bo klofal notri tvojega IPja
smile-1.gif

Lp

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Sicer nucam openwrt, ampak zadeva ne dela, če nastavim klasičen port forwarding. Ker gre za famozni port 80 imajo nekateri firmweri po defaultu blokirano forwardiranje porta 80 naprej. Sicer se da to izklopit, samo nisem še našel kako.