Senzorska stropna svetila (IR, radar...)?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Ima kdo izkušnje z radarskimi svetili?

Rešiti moram stopnišče in zgornji hodnik, da mi lahko otroci hodijo ponoči na WC in se rabijo iskati stikala za luč.
Ravno tako, da lahko grem iz spodnje etaže takoj na stopnice in ne na drugi konec hodnika prižigat luči na stopnišče.

Kako občutljiv je radar čez plato oz. odprto stopnišče? Bo zaznal premikanje v spodnji etaži?

In pa, kako deluje časovni zamik? Bo po nastavljenim časom izklopil luč in po zaznanem premiku ponovno vklopil
ali sveti luč dokler sem na hodniku in ko ni več koga, ugasne čez nastavljen čas?!

Trenutno gledam tole: SensorLight RS 16 L
Morda najdem še kaj z LED tehniko?!

TNX

Na hitro skica stopnišča ter zgornje in spodnje etaže

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
Kaj pa če bi namesto klasičnega stikala vgradil senzorsko stikalo? Tam lahko nastavljaš občutljivost ter čas. Nimaš pa možnosti ročnega vklopa luči. Tako imam jaz rešeno osvetlitev na stopnišču.

EDIT: nekaj podobnega temu, samo da je za polovico ožji in manjši, tako da paše v modularno dozo. sam imam enega spoda in enega v zgornjem nadstropju, tako da mi vklopi luč takoj ko pridem iz spalnice, kuhinje.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Na tole sem sedaj naletel med brskanjem in iskanjem. V vsakem primeru rabim novo plafonerko in sem razmišljal, da bi dal senzorsko.
Muči me inštalacija, ker jo moram narediti na novo in mi ni ravno do štemanja celega stopnišča, da zamenjam kable...

Bom pa tudi to opcijo malo preštudiral.
zmaga.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.628
722
113
IR senzor deluje na vidnem polju,
radarski( odvisno od nastavitve jakosti) lahko zaznajo skozi gips ploščo

Čez armiranoploščo ti noben ne deluje

edit: kot imaš namig zgoraj,
tile za v dozo obstaja dve vrsti eni potrebujejo nulo, drugi ne, ampak ti imajo omejitev,
kakšno svetilo je v luči.

je pa njem stikalo: on/off/auto

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.628
722
113
časovni zamik:
luč sveti nastavljen čas, po zadnjem premikanju.

Če si prav predstavljam, luč vidiš na prvi stopnici iz dnevne? Potem jo lahko zamenjaš s senzorsko,
ali pa daš stropni senzor, k obstoječi.