sem upravičen do bolniške?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zaposlen sem za nedoločen čas in žena ter otrok sta bolana, tako da doma skrbim za njiju.
kaki dan ali dva.
a sem upravičen do bolniške ali moram dat dopust?
lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Seveda ti pripada, vendar je še slabše plačano, kot, če bi bil ti na bolniški. Če gre za krajši čas bi jaz vzel dopust, ker ga imam itak preveč.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni res, da je slabse placano. Nega otroka je placana 100%.
Navadna bolniska je pa placano do centa enako kot dopust. Vsaj pri nas. Pozanimaj se kjer delas.
PA zaradi 2 dni nebos bankrotiral.

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Se oproščam za netočne informacije. Takrat ko smo mi jemali bolniško za otroke (par let nazaj) je bila bolniška zame 90% za nego otroka pa 80%. Poleg tega si bil za čas bolniške ob dodatke, ki si jih drugače dobil na "delovne pogoje", teh dodatkov je pa za cca 50 % plače
bonk.gif

Kot sem dejal jaz imam tako ali tako preveč dopusta pa še za tiste bolniške liste je treba letat, tako pa samo šefu rečeš dopust pa je.
cool-1.gif

Sicer je pa najbolje, da se vsak sam pozanima, ker zgleda da je povsod drugače.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Ne bo držalo.
Bolniška za nego svojca pride 70% osnovne plače,
navadna bolniška je plačana 90% plače (bolezen), 80% poškodba izven dela, 100% poškodba pri delu.

Sicer pa za nego svojca pripada 7 delovnih dni bolniške za odrasle in 15 delovnih dni za otroka do 7 let.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj pravim, da naj preveri pri svoji firmi. Procentualno je res tako, samo ti potem odtrgajo manj davka in dobis na koncu ven vec denarja. Vsaj pri nas je tako.

LP

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
na srečo gre na boljše, jutri jih še pocartam, pa v petek v službo. bom z vikendi not prinesel, oziroma bom dal dopust, ker ga imam res veeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiiiiko.
hvala za nasvete.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
na srečo gre na boljše, jutri jih še pocartam, pa v petek v službo. bom z vikendi not prinesel, oziroma bom dal dopust, ker ga imam res veeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiiiiko.
hvala za nasvete.

Dopust raje vzemi pa bodi doma z druzino
bonk.gif

Ali vam res toliko vec pomeni 5 EUR na mesec kot do, da ste doma z zeno in otroci
confused-1.gif

Jaz imam tudi veliko dopusta (verjetno ga imamo vsi skoraj enako!!!) pa veliko nadur, tako da vsak mesec vzamem 2 dni dopusta priblizno, poleti pa malo dopusta pa vse nadure izkoristim.

Kot ze receno, raje manj place pa vec z otrokom. Ce bi bila pa tamala bolana, bi pa klical na siht da me nebo pa ko jih je*be bodo ze preziveli brez mene. Pa dohtarco naj mi napise nego otroka pa je. Ko bi mi pretekla bolniska, sele takrat bi vzel par dni dopusta.

LP

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
bi jaz vzel dopust, ker ga imam itak preveč.

(ker sem še malček pod vplivom večrajšnjega pogreba)....se hecaš?

Ne hecam se, tenutno sem na netu in merkam psa (lulat sva že šla):). Pač imam tako službo, da sem med tednom večinoma štiri dni doma. Je pač taka služba 12 ur podnevi 12 ur ponoči pa dva dni frej, tako, da vse kar imam za zrihtat naredim, ko sem prost in mi dopust ostaja. Seveda delam tudi čez vikende in praznike (če tako pride). Lahko vzamem dopust čez vikend za družino, samo se tega poslužujemo bolj redko, ker mora potem nekdo drug, ki ima družino namesto tebe na šiht. Moja včasih malo jamra, ker nisem vseh vikendov prost ampak nad kuhanim kosilom, ki jo čaka, ko pride domov se pa ne pritožuje
cheer.gif