Sem prišel pofirbcat, če sem še banan, da se spet malo pohvalim z nagradami o mojem vinu....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.934
16.047
113
.....in kaj vidim?
Da je šel ta forum v kürac. Ni več foruma "SPAM" ni več foruma "POLITIKA"....vse skenslano, prepovedano
A temu se zdaj reče svoboda?
Ti samo pleši in ne razmišljaj preveč pa bo ok :p

Mimogrede - kje so zdaj (samo)hvale tvojemu vinu kot si napisal v naslovu, katere nagrade si/je pobral?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ti samo pleši in ne razmišljaj preveč pa bo ok :p

Mimogrede - kje so zdaj (samo)hvale tvojemu vinu kot si napisal v naslovu, katere nagrade si/je pobral?
Cviček- velika zlata
Belo- velika zlata
Rdeče- velika zlata
Žametna črnina-velika zlata
Frankinja- zlata
Traminec-zlata
Sauvignon-zlata
Shardonnay- zlata
Sivi pinot- zlata
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Polsladkega cvička še nisem pil :valjamse: Drugače pa dobrodošel stardec nazaj.
Stari vinogradniki smo mnenja, da vse te fore okoli sladkih, polsladkih, penečih, oranžnih itd....da je to navadno mašilo, oziroma prikrivanje napak oziroma celo prikrivanje bolezni na vinu. Suho vino je tisto kar šteje. Cukar potem v suho vino lahko še zmeraj dodaš in to pol prodajaš kot nekaj vauuu....to je navadno goljufanje... ampak za Stardeca to ni to.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.885
6.041
113
Stari vinogradniki smo mnenja, da vse te fore okoli sladkih, polsladkih, penečih, oranžnih itd....da je to navadno mašilo, oziroma prikrivanje napak oziroma celo prikrivanje bolezni na vinu. Suho vino je tisto kar šteje. Cukar potem v suho vino lahko še zmeraj dodaš in to pol prodajaš kot nekaj vauuu....to je navadno goljufanje... ampak za Stardeca to ni to.
Ja res je vinogradniki cenite samo suha vina. Poznam veliko vinogradnikov in vem. Ampak kaj ko je to všeč samo njim. Vino pa je treba prodat. Vedno več pa se proda vina kot desert ob hrani in ne za špricere za žejo ob mešalcih betona... Se pa v polsladka vina ne skriva nobena napaka, ker se tudi ta izrazito okuša v vinu. Celo težje je narediti dobro polsladko vino, kot pa polsuho brez da pretiravaš z konzervansi (žveplom). Pa raje kot da vinogradniki silite z suhimi vini, podučite ljudi razliko med kakovostnimi in vrhunskimi polsladkimi vini. Saj jo poznaš, a ne?
 

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.074
3.559
113
41
Lj
To je že pogovor o politiki, boš cenzuriran. Govori se lahko samo o nevtralnih temah, kot je vreme.
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja res je vinogradniki cenite samo suha vina. Poznam veliko vinogradnikov in vem. Ampak kaj ko je to všeč samo njim. Vino pa je treba prodat. Vedno več pa se proda vina kot desert ob hrani in ne za špricere za žejo ob mešalcih betona... Se pa v polsladka vina ne skriva nobena napaka, ker se tudi ta izrazito okuša v vinu. Celo težje je narediti dobro polsladko vino, kot pa polsuho brez da pretiravaš z konzervansi (žveplom). Pa raje kot da vinogradniki silite z suhimi vini, podučite ljudi razliko med kakovostnimi in vrhunskimi polsladkimi vini. Saj jo poznaš, a ne?
V vsakem vinu, kjer imaš ostanek sladkorja, je mnogo več žvepla kot v suhih vinih. Brez žvepla sladka vina ne moreš obdržat še manj pa transportirat. In potem ravno tisti, ki se tako žvepla bojijo, pijejo in hvalijo neka sladka vina v katerih je 2x več žvepla oziroma še več.
Res se je treba prilagajat trgu in ponudit tisto kar je moderno in kar se pije. To je res. Ampak še zmeraj se ob mesni hrani pijejo suha vina. Sladkor in klobasa pečenka... ne gresta skupaj. Ob potici, kremšniti itd...se pije pa sladko vino ja. Ampak še zmeraj se poje več mesa kot pa kremšnit..
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in zoom