Šef prileti in te prisili, da podpišeš odpoved.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Pozdrav

Si poslovodja v trgovini. Prodajajo se dragi in kvalitetni izdelki. Imaš stvari poštimane stranke, ki jih pridobiš...
Potem pa pride recesija in rast dobička se ustavi (kot v vseh trgovinah). Z uprave se začnejo groba šikaneranja na
osnovi nekih kvazi dejstev (manipuliranje) in veliko laži.

Na dan X pride lastnik šef z nekaj tajnicami (uprava?)in varnostnikom v trgovino. S trgovine odstanijo ostalo osebje.

V trgovini ostane lastnik, varnostnik in uprava. Trgovina se zaklene!!!! Lasnik histerično nekaj minut ruli na poslovodnjo s kvazi dejsntvi (brez tožbe brez dokazov brez vsega) in pred nos poslovodja dobi odpoved. Lastnik prepove poslovodji komunikacijo z ostalimi zaposlenimi, prepove vstop v trgovino, prepove stati pred trgovino prepove kakoršno koli komunikacijo s komerkoli s podjetja sicer sledi prijava lastnika, da se ga izsiljuje.

Poslovodja odpiše, pospravi svoje stvari sledi detaljni pregled varnostika in odide.

Sedaj pa mene zanima:
-A te lahko lastnik zadržuje v prostoru tudi če je njegov? To je za moje pojme protipravni odvzem prostosti...
-A lahko ruli nate?
-A te lahko prisili v podpis "sporazumne prekinitve delabnega razmirja"...
-A lahko lastnik prepove odpuščenemu komunikacijo z ostalimi zaposlenimi?

LP
J

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Pejt na najbližjo postajo oz na postajo ki je krajevno pristojna podat ZUKO ker je to kaznivo dejanje kot si sam ugotovil.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Hmmm, kaj pa če ne podpišeš? A te bo odpustil, al kaj?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Hmmm, kaj pa če ne podpišeš? A te bo odpustil, al kaj?
Hm
Gorila varnostne službe stoji pri zaklenjenih vratih...šef se 5 minut dere in te obtožuje...grozi ti z vložitvojo tožbe, če spregovoriš s komerkoli od zaposlenih...ok moja prva misel je bila klic odvetnika ali pa 113 z inata.
Itak daš odpoved kasneje...ker nimaš več želje delat v takem kolektivu. Če ne podpišeš te najbrž vržejo s krivdnih razlogov (bodo že našli kakpo banalnost).

Je bilo pa tole podobno filemski akciji. isem si predstavljal, je kaj takega v tako eminentni firmi možno.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Očitno firma ni tako eminentna oz. so bedaki, da se na tak način lotevajo zadeve.

Jaz ne bi bi podpisal , ko ga jebe pa naj najdejo razlog za prekinitev delovnega razmerja iz krivdnih razlogov, če lahko. Pa tudi ali je dal pisno vse te zahteve glede prepovedi komunikacije ali samo neko blebetanje? Takoj pa tudi do odvetnika.

Sicer, če je že podpisal/-a, potem je malo pozno se s tem ukvarjati verjetno...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Če pozna stranke naj naredi veliko antireklamo podjetju, zmisli naj si neresnice o slabem poslovanju in podobne stvari in jih razširi okoli. Po možnosti ponudi konkurenco. Pač podjetje se mora naučit manir.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Sicer, če je že podpisal/-a, potem je malo pozno se s tem ukvarjati verjetno...

Simulacija...zavajanje...podpis pod prisilo??? Etak je na sodišču dokaz obrnjene krivde.......šef mora dokazovat da to kar ti poveš ni res!

Kake kamere v pisarni/prodajalni......če ne bo posnetka ravno od takrat bo že sumljivo

B81

22. jul 2007
37.001
10.533
113
Mislim, da morašpovedat, kje se je to zgodilo.
Ti ne rabiš nič podpisat, s tem izgubiš vse pravice do nadomestila plače iz zavoda...naj ti on da odpoved, ne pa sporazumno, no....
Če ne bi napisal dragi izdelki, bi pomislil na hofer al pa lidl
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
če ima lastnik-šef veselje, da se dere se naj pač dere.
sporazumne odpovedei nikoli ne podpišeš, če nimaš drugega joba, ker potem na zavodu nisi upravičen do podpore
če bi imel kaj v roki, da te zabriše iz krivnih razlogov potem bi to naredil pa še odškodnino zahteval. tako pa samo laja
ni tako enostavno koga ven šutnit zaradi krivnih razlogov. da pa se ljudi odpustiti zaradi poslovnih razlogov - in potem si tudi na zavodu upravičen do podpore
obstaja tudi minimalni odpovedni rok, ki ga mora upoštevati - lahko pa si v tem času tudi doma, če te noče več gledati. to lahko naredi
vse kaj lahko naredi je da ti da odpoved iz poslovnih razlogov ( firma je v qrcu, ni gnara, ni prometa itd ) ti pa zahtevaš papir, da nisi firmi nič dolžan. tak papir pas tudi zahtevaš oz ga napišeš in naj ga podpiše, če daš ti odpoved. pol pa nej se lepo iebe

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Hej. Če je vse to kar piše res, potem je čas da napišeš katera trgovina je to. Ker v takem primeru bi se jo rad v velikem krogu izogibal.
Drugič pa podpisat psorazumno odpoved ne smeš. Lepo daj v žep telefon, stopi k šefu ga opozori da se pogovor snema. To mu moraš po zakonu povedat in mu poveš da bo to en lep dokaz pri odvetniku, ker to kat počne je eno samo izsiljevanje. Nikakor mu ne smeš pokazat da si se usral. Če je on aroganten, moraš biti aroganten tudi ti. Vsekakor pa podpisat drugo odpoved in ne sporazumno, ker drugače nisi opravičen nadomestila na borzi. Tvoj šef samo blefira. Ker s seboj pripeljat varnostnika je samo psihološki namen, ker v tem primeru varnostnik nima kaj tam delat.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kar je testni_voznik opisal, se dogaja samo tam kjer vlada fašistična zalega, ko si mislijo da so boga za jajce prijeli. Ti kar pojdi po hitrem postopku na Policijo in bit kot Slovenska ovčka in to skrivati, ker na račun takšnih nekateri živijo. Sam sem na podoben način izgubil prejšno službo. Jaz sploh nisem hotel odpovedi podpisat, ko mi jo je molil pred mene. To se je vleklo 3 tedne,dokler ni podpisa ponaredil Šef pa njegova senca, sta mi skoz srala po glavi. Šef je mene zašil, jaz pa njega. Isto mi je prepovedal stik z ostalimi zaposlenimi, jaz pa še kar tedensko kdaj prišel na kavo
evil.gif
. Pa je za vsako težil, da bo policijo klical. Na koncu se je zadeva tako rešila, da so zaradi inšpekcije zaprli firmo, pa še šefe je šel malo klavir igrat. V bistvu ni takrat samo meni tako naredil, ampak še trem. Pa smo šli skupaj v akcijo. Če bi se mi zdaj kaj takega zgodilo, nebi uradno ukrepal, ampak bi govedo počakal kdaj zvečer da bi gratis dobil batine.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
V delovnih razmerjih so ponavadi zakoni na strani delojemalca, kar sicer kdaj ni OK, ampak v tvojem primeru se mi zdi popolnoma upravičeno da te zakon zaščiti. V takih primerih delojemalec ponavadi dobi tožbo, ponavadi sledi kazen delojemalcu, povrnitev plač delojemalcu (kot bi bil ves ta čas zaposlen) ipd.

Vsekakor ne se pustit jeb*t.......čimprej prijavi na policiji in pristojnih inštitucijah......po možnosti še preden izginejo posnetki kamer tistega dne.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kaj bomo zvedli za katero trgovino gre, da se ji na veliko ognemo in mu še večji minus naredimo, pa da slučajno nebo pol še kdo vleto k njim v delovno razmerje.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Lepo daj v žep telefon, stopi k šefu ga opozori da se pogovor snema. To mu moraš po zakonu povedat

Če se ne motim, velja posnetek pred sodiščem tudi v primeru, če ga o snemanju ne obvestiš. Razen, če gre za kazniva dejanja. Ki pa verjetno so v tem primeru
17758-icon_confused.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Kaj bomo zvedli za katero trgovino gre, da se ji na veliko ognemo in mu še večji minus naredimo, pa da slučajno nebo pol še kdo vleto k njim v delovno razmerje.

To tudi mene zanima... Malo slabe reklame temu lastniku ne bi škodilo.

Aja, še to... En offtopic
Če vas kdorkoli kliče ali pa pride k vam iz agencije ZM Providus , ga lepo odslovite, ker tam so lastniki enaki kot v tej trgovini. Takim podjetjem je delanje prometa samo potuha.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Pozdrav

Si poslovodja v trgovini. Prodajajo se dragi in kvalitetni izdelki. Imaš stvari poštimane stranke, ki jih pridobiš...
Potem pa pride recesija in rast dobička se ustavi (kot v vseh trgovinah). Z uprave se začnejo groba šikaneranja na
osnovi nekih kvazi dejstev (manipuliranje) in veliko laži.

Na dan X pride lastnik šef z nekaj tajnicami (uprava?)in varnostnikom v trgovino. S trgovine odstanijo ostalo osebje.

V trgovini ostane lastnik, varnostnik in uprava. Trgovina se zaklene!!!! Lasnik histerično nekaj minut ruli na poslovodnjo s kvazi dejsntvi (brez tožbe brez dokazov brez vsega) in pred nos poslovodja dobi odpoved. Lastnik prepove poslovodji komunikacijo z ostalimi zaposlenimi, prepove vstop v trgovino, prepove stati pred trgovino prepove kakoršno koli komunikacijo s komerkoli s podjetja sicer sledi prijava lastnika, da se ga izsiljuje.

Poslovodja odpiše, pospravi svoje stvari sledi detaljni pregled varnostika in odide.

Sedaj pa mene zanima:
-A te lahko lastnik zadržuje v prostoru tudi če je njegov? To je za moje pojme protipravni odvzem prostosti...
-A lahko ruli nate?
-A te lahko prisili v podpis "sporazumne prekinitve delabnega razmirja"...

LP
J

bonk.gif