Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Dober link...
Se pravi največ zaslužijo ponudniki (Petrol,...)?
Ker je ena vožnja tankerja draga, ampak v eni vožnji prenese ogromno nafte, torej se cena lepo porazdeli ?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni mi tudi najbolj jasno kako se cena bencina zviša zaradi prevoza tankerja, ki je par 1000km, samo nekaj centov?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Popolnoma razumem državo, jaz bi isto počel
Saj se gre za profit, ali ne?
Bolj ne razumem tistih, ki dobijo najmanj tukaj delajo pa največ. Smešno kot je, pobere največ država, ki v bistvu ne "prodaja" tukaj nič, samo pravice za prodajoAja..pa seveda špekulanti, ki verjetno nikomu ni jasno kdo so, ampak verjetno so kakšni "kravatli" ki potem porazdelijo dobiček na razne firme, katerih imen nikoli ni nikjer objavljenih.
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Popolnoma razumem državo, jaz bi isto počel
Saj se gre za profit, ali ne?
Bolj ne razumem tistih, ki dobijo najmanj tukaj delajo pa največ. Smešno kot je, pobere največ država, ki v bistvu ne "prodaja" tukaj nič, samo pravice za prodajoAja..pa seveda špekulanti, ki verjetno nikomu ni jasno kdo so, ampak verjetno so kakšni "kravatli" ki potem porazdelijo dobiček na razne firme, katerih imen nikoli ni nikjer objavljenih.
Najboljše bit špekulant...
Rabiš samo denar in "cisterne".
Kupiš za 9 centov in prodaš za 50centov. Vse kaj si naredil je da si kupil nafto ki so jo pripeljali --> pretočil v svoje cisterne in prodal za veke denarce.
Ne bo držalo! Prodajalci imajo s strani države določeno fiksno maržo, ki se ne spreminja s ceno goriva, ni ne vem kako velika (nisem črpalkar)Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Dober link...
Se pravi največ zaslužijo ponudniki (Petrol,...)?