Še vedno nedelujoč ESP

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Ali se najde kak mojster, ki mi bo končno znal odpraviti napako ? Po srečanju z robnikom mi je zvilo vilico, senzorju položaja volana se je malo odpeljalo in ESP je rekel no-go... Senzor volana sem po mukah in težavah uspešno kalibriral, ESP pa se še vedno ne pusti prepričati. Pa ne me pošiljat na pooblaščenca, tam mi ponujajo zamenjavo komponent v vrednosti 20% cene avta. Mimogrede - ABS deluje, čeprav tam piše "deactivated". Stestirani so vsi možni aktuatorji, vse deluje (koliko sem pač sam uspel stestirati). Citroen DS3

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Mogoče bom udaril mimo, ampak vrednosti ki ti jih kaže kot invalid so del senzorja smeri pospeška oz žiroskopa.

Če je bil trk močan je lahko žiroskop uničen, torej poglej še v to smer.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
utisevalec : robnik sem srečal pri cca 10kmh (razen zvite vilice nobenih drugih vidnih poškodb), če je to uničilo žiro senzor potem zapeljem avto samo še v prvi jarek.

crashednburnt : bom se poskušal organizirati, ampak dvomim, da mi bo to uspelo prej kot v drugi polovici decembra, sem od ponedeljka dobra dva tedna službeno odsoten. Pošljem ZS.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Upam da zadnji update v tej temi : končno sem našel čas in zapeljal avto do nekoga, ki ve malo več kot zamenjati varovalke in žarnice. Crashednburnt je zadevo uštimal.

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
zmaga.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Najprej sem probal problem rešit z brisanjem napak iz eksternega EEPROMa z uporabo programatorja, ampak ni šlo, ker je bila napaka v HWju.

Na koncu sem zadevo rešil z zamenjavo glavnega MCUja (mikrokrmilnika).