Se splača ta rabljen avto do 2000 evrov

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ne mislim ravno tega kupit bi pa kupil to obliko s 1.4 motorjem
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3666494&show=1

Ga je kdo imel, so res na vsakem problemi s tesnilom, so vzdržljivi avti. Kolk pa stane menjava tesnila?
Men je oblika že od nekdaj lepa.
Hm, če gre tesnilo a je sploh še avto vozen tolk, da se pripele domu.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
zakaj pa ne kupis enega lepega accenta, se spomnis kako si opisaoval da dobro leti in sluzi v nulo?
Zakaj bi kupil nekaj nepreverjenega če pa imas preverjeno kako drugo vozilo?

Jaz te vidim v Accentu, kupe varjanti, oni lepi roza metalik barvi.

Rover je za angleško meščanstvo, tu ti nepašeš not.

Lahko pa pogledaš se za lanosom, čudovit remake roverja. Pa še deli so cenej, za accenta in lanosa
smile-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Moraš vedet, da je zasnova tega avta stara skoraj 15 let, zato ga ne moreš primerjati recimo z novimi Corsami, Clioti, Poloto itd.
Ampak za ta letnik avta, je zelo v redu. Dosti bolje kot primerljivi zgoraj našteti avtomobili enake starosti. Motorji so zelo živahni, recimo motor 1.4 ima 102 konja, je pa res, da ga moraš kar poterat v obrate, kar pomeni, da postane precej glasen.
Menjalnik je zelo soliden, tudi precej debel volanski obroč daje dober občutek v roki.
Kar se pa tesnil na glavi tiče, ponavadi je to res treba zamenjati prej ko slej. Ampak cene rezervnih delov za te avte so smešne v Angliji, lahko preveriš na angleškem ebayu.
Pri nas je kot drugi avto pri hiši, za po mestu in za krajše relacije, nobenih problemov večjih razen rednih servisov in potrošnega materiala. Izjema je bila menjava tesnila glave.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Pri vseh, pravzaprav pr vseh angleških bencinarjih so problemi s tesnili na glavah. Od vedno!
grin1.gif

Tesnilo se menja z boljšim neoriginanim, ki te stane toliko kot gajba pira (aja ne piješ pira!) in z brušenjem glave in menjavo niti ni tako velik strošek. Če je bilo tesnilo že menjano preveri če je bilo s pravim (neoriginalnim - boljšim) ker potem te nima več za skrbet.

Tile roverji 2xx so sicer eni slabših, imajo tudi druge hibe in težave ampak nič kritičnega. Glede na to kaj dobiš za zelo nizko ceno je odličen nakup + deli so smešno poceni.

Kar se tiče tesnila je vprašanje v kateri fazi "propadanja" je, če je na začetku potem je avto čisto normalno vozen. Malce ti pobira vodo, malce mogoče cuka ampak krize za prepreljat ni. Če je tesnilo čisto v k... izgubi avto kompresijo .. ponavadi med dvema cilindroma, kar pomeni da sta dva valja nedelujoča in polna vode. V tem primeru se ni pametno vozit oz. niti ni mogoče da bi motor deloval (pa še poškoduje se lahko).

Pri nakupu tako preverit olje, antifiz, preizkusit zagon mrzlega motorja .. in če to štima je avto OK.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
če nima airbagov, pomeni, da je bil konkretno razbit. To lahko potegne za sabo marsikatero težavo (lega, elektrika, mehanski deli, itd.). Pred leti sem imel avto, ki je bil zgolj rahlo udarjen s strani in odlično popravljen, menjani vsi poškodovani deli. Bilo vse ql, čez pol leta pa se je odprl menjalnik. Zgleda, da je bil poškodovan med udarcem in je počasi pokal. Ni ostalo drugega, kot menjava in 500eur nepotrebnega stroška. Mislim, da je dovolj nerazbitih avtov na trgu in da je prevelik riziko kupovati razne poškodovane avte, saj nikoli ne veš kaj te čaka. Sploh glede varnosti je lahko razbit/popravljen avto zelo kritičen.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Sam v vedno, ČE slučajno greš še tega pogledat. Uporabnik Tiguan iz avtomobilizma ga je šel. Ga citiram:

Citat:
avto je odlilčno ohranjen
hysterical-1.gif

Stolčen od toče, rjavi, motor masten, kot da bi zlil 1 litr olja po motorju, notranjost vozila zanemarjena, letnik vozila je 97 in ne 2000 (prva reg.). Absolutno ni vreden tega denarja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Pa ok a si ti normalen clovek?! A na zaprtem oddelku ti dovolijo cel dan za pcjem viset?!?!?! V tem casu ko razmisljas kateri avto kupiti, da bi imel cimmanj stroskov bi ze strojni faks naredil in si ga naredil sam!

bonk.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ko sem vidu oglas sem mislil, da je to tak avto, da že v osnovi nima blazin, šele, ko sem pogledal na avto.net sem videl, da majo vsi letniki 97/98 in naprej blazine.