Po moje ima P1i dovolj glasno vodenje. Sam sem v avtu uporabljal že marsikaj, tako da sem kar izbirčen. Navigiranje na dlančniku HP iPAQ hx4700, ki ima sicer odličen zaslon, je bilo vsekakor pretiho, zato sem si nabavil Broditov naosilec z dodatnim zvočnikom, ki pa je škripal in cvilil, tako da ni rešil težave. Trenutno uporabljam HP iPAQ hx2790 in zvok je še kar. SonyEricsson P1i je vseeno malo glasnejši od njega, tako da večinoma uporabljam P1i. Če ga primerjam z ženinim Nuvi-jem 660, ki ga tudi občasno uporabljam, moram priznati, da je Nuvi še malo glasnejši, a ne toliko, da bi lahko rekel, da je P1i popolnoma neuporaban za navigacijo, kot trdiš ti.
Sem pa imel z njim pred časom podobne težave, kot jih imaš ti. Glasnost sem znotraj aplikacije (Garmin Mobile XT) dal na 100, tudi glasnost telefona naj bi bila maksimalna, pa sem telefon med navigacijo komaj slišal. Vse sem poskusil, pa ni in ni šlo.
Ko sem že drugič reinstaliral Mobile XT, sem slučajno ugotovil, da sem imel glasnost za multimedijo nastavljeno na tiho. Nastaviš jo lahko na več načinov, na primer tako, da greš v glavnem Menuju pod "zabava", zatem "video" in izbereš kar SonyEricssonov "Demo Tour" - predstavitveni filmček za telefon. Glasnost si nastaviš tako, da med predvajanjem filma zavrtiš kolešček za glasnost na levi strani telefona.
Upam, da bo pomagalo. Meni je.