Se je že začelo - begunci ujeti v Slo?!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Avstrija zavrnila tri avtobuse beguncev, ker niso iz Sirije oz Afganistana Klik

Sedaj pa me zanima sledeče:
- kako to, da tega niso ugotovili že na šengenski meji naši organi?
- a bomo te ljudi lahko poslali nazaj ali jih bodo Hrvati gladko zavrnili in bo slo imela prvih 150 'ekonomskih emigrantov'?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
panic-button-large.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
Drugaæ pa....k msenjurju...biziju domoL jih dejmo....pa bo mir
grin1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Kako kar zadržali? A nas ne prepričujejo stalno, da se takšne množice ne da zadržati?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Saj vem da ne boš želel (hmm - želel mogoče že, se pa zna kje drugje zalomiti) razumeti, da se takrat v večjem delu res ni dalo. Tudi "gut organisierte Österreicher und Deutsche" se niso lih izkazali pri popisovanju in ugotavljanju kdo je kdo.

Sedaj se pa očitno da in se tudi bo. Vprašanje je samo kdaj se bodo naši spomnili narediti enako na južni meji. In če se bo dosledno izvajalo se bo mogoče končno reševanje problema prestavilo tja kamor mu je mesto - na prvo EU mejo.

Se pa bojim, da bomo na koncu še veseli te žice.
crazy1.gif

edit: typo (i munje
tongue-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj vem da ne boš želel (hmm - želel mogoče že, se pa zna kje drugje zalomiti) razumeti, da se takrat v večjem delu res ni dalo. Tudi "gut organisierte Österreicher und Deutsche" se niso lih izkazali pri popisovanju in ugotavljanju kdo je kdo.
Da se jih ne da zadržat je samo pesek v oči, propaganda na nivoju samih zdravnikov, inžinirjev in astronavtov.
Ne mi govorit, da se tudi enega samega ni dalo zadržat na meji. Ni se jih zadržalo ker za to ni bilo prav nobene volje in želje, Policaji so samovoljno in protizakonito opustili dolžnost varovanja meje. Nemci so jih celo vabili. Bolgari so jih že prvi dan znali zadržat, Vse. Zakaj pa misliš da ne hodijo čez Bolgarijo, lepo po kopnem in po najbližji poti, in raje tvegajo prevoze s čolni naokol preko grčije?

Skratka izgovora, da se jih ne da zadržat ne sprejemam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

crazy1.gif

Zato je tam ta žica. Ne za današnji utečen proces pa včerajšnje porodne težave, ampak za jutri, ko bo Nemčija meje zaprla. Vem, težko je verjeti, da bi naši kako stvar vnaprej predvideli, pa "preprečevali" stvari, ki se je zgodila 1 teden nazaj, ampak tokrat so... Kaj bo naredila in koga bo ustavila ta žica ter kaj bo to pomenilo, bomo mogli pa res počakati na spomlad pa videti.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
pa nič. In kaj zdaj??

Sem ti že prej predlagal, da bi se pridružil naši policiji takrat, ko so Hrčki čez zeleno mejo spustili nekaj tisoč migrantov na dan. (rekord je 12.000 v enem dnevu!!!!) Po nekaj tisoč, na različnih lokacijah zelene meje. Bi mal drugače potem "sprejemal". Ja in dalo bi se jih, samo potem bi bili pa obtoženi kršenja vsega kar obstaja in ne obstaja na tem svetu.
No, sej mogoče bo še prilika.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

crazy1.gif

Zato je tam ta žica. Ne za današnji utečen proces pa včerajšnje porodne težave, ampak za jutri, ko bo Nemčija meje zaprla. Vem, težko je verjeti, da bi naši kako stvar vnaprej predvideli, pa "preprečevali" stvari, ki se je zgodila 1 teden nazaj, ampak tokrat so... Kaj bo naredila in koga bo ustavila ta žica ter kaj bo to pomenilo, bomo mogli pa res počakati na spomlad pa videti.
Sej če ne bo nobenega poiskusa prehoda čez zeleno mejo več, je namen že dosežen. Ni potrebe po plazenju in rezanju kože čez zeleno mejo. Pač dojeti bodo morali (migranti), da vstopa NI. Verjamem pa, da se bodo takšni na vsak način hoteli pretihotapiti. Proste poti pa le ne bo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
V nedeljo sem šel čez slovensko-hrvaško mejo. Naši policisti imajo izobešen napis "stavka" in sicer so v hišici, a ne kažejo neke volje po delu, tako da mi dokumentov niso niti pogledali.

Dokle bo tako, tudi žica nima pomena.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Bo pa vojska - dokler še ta ne bo stavkala.
crazy1.gif

Drugače pa - a se pozna nam navadnim ljudem kaj, da plavi stavkajo?

meni ne. baje se na proračunu, a to pomeni, da tudi v denarnicah nekaterih. tisti so veseli, nas pa tut ne bo konec za par mio v proračunu.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik membrain pravi:...
Bolgari so jih že prvi dan znali zadržat, Vse. Zakaj pa misliš da ne hodijo čez Bolgarijo, lepo po kopnem in po najbližji poti, in raje tvegajo prevoze s čolni naokol preko grčije?

Sem vedel, da ni težava v "želeti razumeti".
crazy1.gif

Pa geografija ti tudi ni lih najača stran.
Hint: da bi prišli iz Turčije v Bolgarijo morajo prvo priti na evropsko stran Turčije.

Pa še glede izgovorov. A veš kaj je največji izgovor kako se ne da nič narediti? Tuljenje na forumu, kako je nekdo zahebal. To res veliko pripomore k rešitvi težave ali celo najti odgovornega.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

crazy1.gif

Upam, da ne bomo ravno mi prvi, ki bomo dobili "pomoč" Frontexa. Ma qrc - nimam kaj upati. Hrvaška meje ne more zapreti, pa tudi če bi jo želela. Torej se bo "ustavljalo" pri nas in Madžarih.
In če mene vprašaš - ekonomske migrante na vlak pa v Koper in nazaj v severno Afriko, ozr. preko Turčije na bližnji vzhod od koder so prišli.
Dejanske begunce pa razporediti po Evropi.

Kolega iz Nemčije je celo pribil, da bi ekonomske migrante pustil skozi celo kalvarijo v Nemčijo in potem v Hamburgu na ladjo in domov - se bi dokaj hitro izvedelo, da se iebeš 3 mesece, riskiraš precej in zapraviš preccej, da bi na koncu končal tam kjer si začel.

Pa da me ne bo kdo obsodil za ksenofoba - nisem, kdor beži pred vojno naj ima "prosto" pot.
Bojim se da bo Angelca, iz celega "begunskega" vala izbrala rozine, "šrot" pa z avtobusi pošiljala na jug.

Aja - pa tisti, ki niste doma na meji - žica izgleda prav bad, ko se vsakodnevno voziš ob njej. Enako bad so pa tudi zgledali konvoji avtobusov.
crazy1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ne trgaj iz konteksta - napisal sem "naj se razporedi po Evropi" (ups - popravek. EU).

Je pa treba začeti reševati problem beguncev tam kjer na "nastaja" - na vstopu. V skrajnem primeru, pa nekje na begunski poti.

In ker je EU (spet) zamudil*, ne bo druge kot, da se bo začelo reševati od zgoraj navzdol.

* - no tu nisem čisto 100% da niso namenoma zamudili.

Se pa tudi strinjam s tabo - kdor beži pred vojno je že v Turčiji na varnem.