Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Se pa bojim, da bomo na koncu še veseli te žice.
Zato je tam ta žica. Ne za današnji utečen proces pa včerajšnje porodne težave, ampak za jutri, ko bo Nemčija meje zaprla. Vem, težko je verjeti, da bi naši kako stvar vnaprej predvideli, pa "preprečevali" stvari, ki se je zgodila 1 teden nazaj, ampak tokrat so... Kaj bo naredila in koga bo ustavila ta žica ter kaj bo to pomenilo, bomo mogli pa res počakati na spomlad pa videti.
Upam, da ne bomo ravno mi prvi, ki bomo dobili "pomoč" Frontexa. Ma qrc - nimam kaj upati. Hrvaška meje ne more zapreti, pa tudi če bi jo želela. Torej se bo "ustavljalo" pri nas in Madžarih.
In če mene vprašaš - ekonomske migrante na vlak pa v Koper in nazaj v severno Afriko, ozr. preko Turčije na bližnji vzhod od koder so prišli.
Dejanske begunce pa razporediti po Evropi.
Kolega iz Nemčije je celo pribil, da bi ekonomske migrante pustil skozi celo kalvarijo v Nemčijo in potem v Hamburgu na ladjo in domov - se bi dokaj hitro izvedelo, da se iebeš 3 mesece, riskiraš precej in zapraviš preccej, da bi na koncu končal tam kjer si začel.
Pa da me ne bo kdo obsodil za ksenofoba - nisem, kdor beži pred vojno naj ima "prosto" pot.
Bojim se da bo Angelca, iz celega "begunskega" vala izbrala rozine, "šrot" pa z avtobusi pošiljala na jug.
Aja - pa tisti, ki niste doma na meji - žica izgleda prav bad, ko se vsakodnevno voziš ob njej. Enako bad so pa tudi zgledali konvoji avtobusov.