SE Experia X1

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Nekako sedaj kolebam med tem in nokio 5230. Katerega priporočate? Važen mi je velik ekran za internet, gledanje filmov gor ter GPS. Kako je z GPSom na X1? Ma kak vgrajen program, se da garmina gor naložiti? Nokia ima baje super poštimano z OVIjem, kako pa ima xperia?

X1 lahko namreč dobim za isto ceno ker je malce rabljen.

Se opravičujem za vprašanja ker zdaj sem zmeden katerega vzeti.
rolleyes-1.gif
Hvala za pomoč.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vzami nokio. X1 je ze zelo stara,windowsi so gor,za moje pojme obup uglavnem. Na x1 in na nokio gre gor garmin.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ne jemli nokie ker kot vidim je vedno več nokij z nekimi serijskimi napakami ugašanje itd.... teleray - servis pa tak samo papire printa, ne pa dejansko servisira, jaz ko se rešim nokie nikoli več!!!!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Mam SE X1, gor gre Garmin XT. GPS dela normalno, ni nekih problemov. Sam telefon pa obupno počasen. Ko rabiš nekaj hitro
poiskati, poklicati, se bo ziher obesu. Za brskanje po imeniku rabiš stylus. Sam sem potem dal gor SPB Mobile Shell in si malo
po svoje uredil. Za silo gre... Baterijo žere kot pri norcih, sploh če rabiš BT in WiFi.

Sem potem prešaltal nazaj na hard core GSM. Vsaj SMSe tipkam hitreje, kot pa na keyb (sploh preden pridem do opcije pošiljanja SMSov)
bonk.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
OK potem X1 odpade. Torej ga ubija počasnost? Pa s prsti se ne da nekaj poklikat na hitro? Moraš za vsak drek palčko ven vlečt? Kaj pa 5800 napram 5230? Se splača dati 70-80 EUR več? Meni je važno da je dober GPS pa velik ekran. Po GPS plati med 5230 in 5800 ni razlike ne? Je sploh še kaka velika razlike razen Wi-Fi?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nekih ogromnig razlik ni med 5230 in 5800. Najvecje so kamera,zvocniki,wlan in malo drugacna verzija os-a,to je pa vse. V vsakem primeru raje nokia kot xperia zaradi ze zgoraj napisanih tezav

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Mam SE X1, gor gre Garmin XT. GPS dela normalno, ni nekih problemov. Sam telefon pa obupno počasen. Ko rabiš nekaj hitro
poiskati, poklicati, se bo ziher obesu. Za brskanje po imeniku rabiš stylus. Sam sem potem dal gor SPB Mobile Shell in si malo
po svoje uredil. Za silo gre... Baterijo žere kot pri norcih, sploh če rabiš BT in WiFi.

Sem potem prešaltal nazaj na hard core GSM. Vsaj SMSe tipkam hitreje, kot pa na keyb (sploh preden pridem do opcije pošiljanja SMSov)
bonk.gif

Če bi tole prebral preden sem ga kupil (dobro leto nazaj) ne bi nikoli imel povsem istega mnenja kot ti
redface-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kako je pa z GPSom na recimo navadnih SE kot recimo YARI, lahko na ta telefon tudi naložiš garmina? SEji ponavadi nimajo nekih kart gor naloženih ampak samo google maps. Torej se da garmina dati tudi na YARIja?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Še zadnje vprašanje
grin1.gif
: Kaj pa LG BL40? Če se na tega da fajn uštimat GPS (garmin) ali pa da ima že default noter kaj dobrega je to to zame. Baje je nek trial wisepilot noter. Mnenja?

Hvala še enkrat

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Garmin deluje samo na aparatih z Windows Mobile ali Symbian operacijskim sistemom. Na ostalih aparatih ne deluje. Če boš pogledal tale LG BL40 nima nobenega od omenjenih tako da je odgovor ne. Če nisi prepričan kateri aparati imajo WinMo ali Symbian pojdi na GSMArena in ti pri vsakem aparatu piše kateri OS ima.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Vzami nokio. X1 je ze zelo stara,windowsi so gor,za moje pojme obup uglavnem. Na x1 in na nokio gre gor garmin.

Do sedaj sem imel samo en aparat s Symbianom in srčno upam, da je bil zadnji. Počasnost, neodzivnost, zmrzovanje, ugašanje,... Ja, Nokia je bila. Od takrat imam že drugega HTCja z Windowsi, eden je bil 6.1, trenutni je 6.5, res niso najnovejša pogruntavščina, ampak dela pa vse BP.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sepravi na LG BL40 ne gre noben GPS programček? Kaj mi potem pomaga vgrajen GPS? Samo za google maps? Gledam tukaj KLIK pa ne piše nič kater OS ima?
confused-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Od kje pa ta podatek? Zadnje informacije so bile, da je garmin ustavil razvoj navigacij za telefone, tako da smo ostali samo pri WM in Symbianu. Bi bilo pa super, če tole kar si napisal, drži in bomo lahko imeli na androidu poleg iGo še garmina.

B81

22. jul 2007
37.761
11.032
113
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Sepravi na LG BL40 ne gre noben GPS programček? Kaj mi potem pomaga vgrajen GPS? Samo za google maps? Gledam tukaj KLIK pa ne piše nič kater OS ima?
confused-1.gif

Ker ga nima. Sploh ne vem, kako potem to dela, nekaj mora bit napisano
smile-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Po sliki sklepam, da tale LG nima nekega posebnega OS in je dumbphone.

Na X1 lahko naložiš boljše rome, ki delujejo z solidno hitrostjo (govorim iz lastnih izkušenj). Prav tako pa obstaja (sicer še ne čisto dokončan) android za X1, če ne trpiš windowsov..

Sicer nokie 5230 ne poznam posebej, ampak kolikor gledam ima symbian in vsi vemo da symbian in touch telefoni ne gresta najbolje skupaj.

Jaz bi vzel X1.

Garmin za android obstaja na nuviphone, ampak garmin skrbno opazuje forume in preprečuje, da bi kdo poskušal kaj objaviti za druge naprave. Recimo na xda-developers je pogovor o softwaru od nuviphona prepovedan.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Po sliki sklepam, da tale LG nima nekega posebnega OS in je dumbphone.

Na X1 lahko naložiš boljše rome, ki delujejo z solidno hitrostjo (govorim iz lastnih izkušenj). Prav tako pa obstaja (sicer še ne čisto dokončan) android za X1, če ne trpiš windowsov..

Sicer nokie 5230 ne poznam posebej, ampak kolikor gledam ima symbian in vsi vemo da symbian in touch telefoni ne gresta najbolje skupaj.

Jaz bi vzel X1.

Garmin za android obstaja na nuviphone, ampak garmin skrbno opazuje forume in preprečuje, da bi kdo poskušal kaj objaviti za druge naprave. Recimo na xda-developers je pogovor o softwaru od nuviphona prepovedan.

Zelo lepo in pravilno napisano. Sprobal oba in glas definitivno za X1. lp

Podobne teme