Še ena šola ki bo zafurana

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.685
1.183
113
Titograd
http://www.siol.net/slovenija/novice/2011/03/nepravilnosti_na_fakulteti_za_zdravstvene_vede.aspx

Kot nekdanji študent te šole čutim dolžnost da malo to razpošljem okrog....... že ko sem jaz bil študent, so na šolo naenkrat prišli neki tekstilci in informatiki in nas drkali s znanji, katera nam ne bodo nikoli prišla prav, še kako pa nam je primanjkovalo prakse. Zdaj pa je fax čisto zašel iz svoje smeri in me, kljub temu da sem že zdavnaj zaključil, boli ko vidim da jemlje vrag še en fax
uf-1.gif

V zameno je odšlo nekaj predavateljev, večinoma precej dobrih (si od njihovih predavanj in vaj veliko odnesel).

Že naši generaciji dokaj primanjkuje znanja, ko smo prišli v službe, kaki bodo ti reveži za nami si pa ne upam niti pomisliti. Strokovni predmeti se potiskajo nekam ob stran, gnjavijo pa nas s tekstilijami in programiranjem, kateri ti ob pacientu ne pomagajo pol klinca mrzle vode
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja a ni fajn, da ustanoviš javno-družinsko podjetje? pri nas je vse mogoče... tudi to.

ja, če te tako moti, se zmeni z kakšnim "SVET", "Novice" medijem, in jim povej svojo zgodbo. glede na to, da je že na siolu, ne bo dost treba, da pride še na TV.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Eh 20 izpitov na leto je itak totalno zgrešeno. Se nemoreš toliko zapomniti, sploh pa zato ker vsaj polovica izpitov nima nobene veze z zdravstvom....

LP

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.405
242
63
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
http://www.siol.net/slovenija/novice/2011/03/nepravilnosti_na_fakulteti_za_zdravstvene_vede.aspx

Kot nekdanji študent te šole čutim dolžnost da malo to razpošljem okrog....... že ko sem jaz bil študent, so na šolo naenkrat prišli neki tekstilci in informatiki in nas drkali s znanji, katera nam ne bodo nikoli prišla prav, še kako pa nam je primanjkovalo prakse. Zdaj pa je fax čisto zašel iz svoje smeri in me, kljub temu da sem že zdavnaj zaključil, boli ko vidim da jemlje vrag še en fax
uf-1.gif

V zameno je odšlo nekaj predavateljev, večinoma precej dobrih (si od njihovih predavanj in vaj veliko odnesel).

Že naši generaciji dokaj primanjkuje znanja, ko smo prišli v službe, kaki bodo ti reveži za nami si pa ne upam niti pomisliti. Strokovni predmeti se potiskajo nekam ob stran, gnjavijo pa nas s tekstilijami in programiranjem, kateri ti ob pacientu ne pomagajo pol klinca mrzle vode
crazy1.gif

Tule pa si trdo usekal mimo, za izvajanje strokovnih (beri zdravstvenih) predmetov so bili vedno zadolženi tisti, ki imajo ustrezno izobrazbo. Zdravniki so v večini primerov zaposleni pogodbeno kot predavatelji, strokovnjaki iz zdr.nege pa so tam zaposleni redno.

Kako 'vneto' izvajajo nekatere predavateljice vaje s študenti v UKC, ti je verjetno znano, kakšne so njihove plače kljub za univerzitetno osebje zelo nizki izobrazbi, pa verjetno ne. In te so najbolj glasne, zakaj tako, pa ti bo jasno čez par mesecev.

Koliko je med njimi doktoric znanosti iz področja zdravstvene nege? Koliko od teh je izvoljenih v najnižji naziv visokošolskega učitelja, v docenta? Kakšni so njihovi raziskovalni dosežki, koliko člankov z rezultati svojega raziskovalnega dela imajo objavljenih? Koliko od teh v tujih revijah?

Poznam razmere in vem, kaj bi se dogajalo na raziskovalnem področju zadnjih 20let. Če ne bi bilo na FZV osebja, po katerem se pljuva, se bi delo na raziskovalnih projektih, ki so nuja, že davno končalo po dekanovanju prof.Brumca. Osebje, ki ne zna angleško pač ne more delati na mednarodnem področju.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Poznam razmere in vem, kaj bi se dogajalo na raziskovalnem področju zadnjih 20let. Če ne bi bilo na FZV osebja, po katerem se pljuva, se bi delo na raziskovalnih projektih, ki so nuja, že davno končalo po dekanovanju prof.Brumca. Osebje, ki ne zna angleško pač ne more delati na mednarodnem področju.

poznam blažune
evil.gif