Se disk poslavlja

hud

Zelenc'
15. okt 2007
21
0
1
Z računalnikom imam težave. Namreč računalnik se ne odziva in postal je počasen lučka za disk sveti večino časa ko je računalnik prižgan. Ko sem to opazil sem na novo postavil W7. Inštalacija je trajala dve uri in sedaj je enako kot pred inštalaijo. Do določenih dokumentov ne morem. Oziroma se med kopiranjem z Total commanderjem kopiranje ustavi in javi napako. Je možno s katerim drugim programom dobiti podatke iz diska? Disk je razdeljen na dve particiji na c-ju je sistem na d-ju pa dokumenti. Sem pa pred časom spreminjal velikosti particij, ima mogoče to vpliv?
1131107-Disk.jpg

Priponke

• 1131107-Disk.jpg
    1131107-Disk.jpg
    95,7 KB · Ogledi: 166

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ja. Potrebno bo kupiti nov disk. 4 leta je tudi neka povprečna življenjska doba diska. Svetujem ti, da začneš čimprej z varnostno kopijo podatkov, kar še lahko prebereš. Spreminjanje particij nima vpliva na takšne reči.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
od kdaj pa to.še nisem menjal diska.pa so bili nekateri strai krepko preko 4 leta.laufajo pa v povprečju 8 ur na dan.trenutni disk je star 4 leta in ima za sabo 18k ur

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik shift pravi:
od kdaj pa to.še nisem menjal diska.pa so bili nekateri strai krepko preko 4 leta.laufajo pa v povprečju 8 ur na dan.trenutni disk je star 4 leta in ima za sabo 18k ur

Povsod piše, da ima disk POVPREČNO življenjsko dobo 4-5 let. Očitno imaš srečo. Jaz sem moral enega po 3 letih, so bile enake težave kot so tu opisane. Pomeni pač, da če crkne po 4-5 letih da to ni nenormalno.

Drugače pa sem tudi jaz že videl diske, stare tudi 7 let in več, da so še delovali, sploh če so računalniki redkeje v uporabi pa tudi
pri redni uporabi. Nekateri pa crknejo že po 1-2 letih, 3 letih in podobno. Zato takšno povprečje. Če je do 3 leta se itak nimaš kaj
sekirat, če imaš rezervno kopijo podatkov, ker so takrat diski večinoma še v garancijah.

Nazadnje urejeno:

hud

Zelenc'
15. okt 2007
21
0
1
Varnostno kopijo imam, vendar ne morem skopirati vseh podatkov, ker so verjetno že poškodovani. Kopiral sem s Total Commanderjem obstaja še kaj boljšega oziroma če je disk poškodovan verjetno ne bo nič.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Sva zadnjič s kolegom uporabljala nek program za regeneracijo diska, ampak sem pozabil ime.
confused-1.gif

Ne vem a se je reklo HDD Regenerator ali kako... Ne vem več vglavnem... Niti ne vem več, a je to kar formatiralo disk, ali je
obnavljalo podatke.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Disk formatiraj. Če po formatiranju še vedno kaže slabe sektorje, ga po hitrem postopku zabaši v kanto.

Kaj pa pravi programček DiskInfo?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Sam imam 6 diskov..... dva v škatli in štiri zunanje. Pa ne vem, če je kakšen mlajši od 7 let... V povprečju delajo 12 ur na dan, do zdaj brez problemov. Je pa res, da nikoli ne kupim nekega poceni klumpa no name.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Sam imam 6 diskov..... dva v škatli in štiri zunanje. Pa ne vem, če je kakšen mlajši od 7 let... V povprečju delajo 12 ur na dan, do zdaj brez problemov. Je pa res, da nikoli ne kupim nekega poceni klumpa no name.

A mislite človeku kaj pomagat še, ali samo oporekat temu, kar sem potegnil iz statistike ??? Nisem si jaz izmislil te številke !

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
A da se xp na laptopu nalagajo 10 minut je tudi znak slabega diska? Ali tega, da je disk precej poln in po 4 letih uporabe najbrz tudi precej zabasan z razno kramo.
Ker so na njem licencni xp bi rad xp prenesel na nov disk. Ali to MS dovoli?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
MS dovoli prenos, ampak če so več kot 4 kosi programske opreme različni je potrebno klicat na njihov center, da ti uredijo ključ.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
To je pa lahko znak po nesreči pobrisane kakšne operacijske datoteke v windowsih, virusa, nedefragmentiranja diska, zagon milijonček programčkov v ozadju.... (preveri v rubriki "run" z ukazom msconfig in potem v rubriki startup odkljukaj vso navlako.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik hud pravi:
Z računalnikom imam težave. Namreč računalnik se ne odziva in postal je počasen lučka za disk sveti večino časa ko je računalnik prižgan. Ko sem to opazil sem na novo postavil W7. Inštalacija je trajala dve uri in sedaj je enako kot pred inštalaijo. Do določenih dokumentov ne morem. Oziroma se med kopiranjem z Total commanderjem kopiranje ustavi in javi napako. Je možno s katerim drugim programom dobiti podatke iz diska? Disk je razdeljen na dve particiji na c-ju je sistem na d-ju pa dokumenti. Sem pa pred časom spreminjal velikosti particij, ima mogoče to vpliv?

Kaj pa kaže na zavihku Health?

Sicer je ta slika znak zelo slabega stanja.
Mala verjetnost je, da bo po formatu bolje (format mora pisati na disk, Windows XP med formatiranjem ne piše na disk!!!!).

Kako to misliš "Varnostno kopijo imam, vendar ne morem skopirati vseh podatkov, ker so verjetno že poškodovani." ?
Imaš varnostno kopijo ali nimaš?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako to misliš "Varnostno kopijo imam, vendar ne morem skopirati vseh podatkov, ker so verjetno že poškodovani." ?

Po mojem se je spravil delat varnostno kopijo PO TEM, ko je disk že škripnil.
smirk-1.gif

hud

Zelenc'
15. okt 2007
21
0
1
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Po mojem se je spravil delat varnostno kopijo PO TEM, ko je disk že škripnil.
smirk-1.gif
Imel sem nepopolno varnostno kopijo, nekaj podatkov sem lahko skopiral nekaj pa ne. Sicer delam backup vsake dva meseca, bo pa treba verjetno pogosteje. Ampak kaj je najbolj važno, zadeva je rešena. Cel disk sem uspešno skloniral na nov disk, uporabil sem ghost-a. Je mlel dobrih šest ur ampak se je splačalo. Pomembne pa so mi bile fotografije. Z starim diskom se še nisem nič ukvarjal, sicer mu pa več ne zaupam tako, da verjetno sledi format in odpis.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lepo, da se je vse skupaj ugodno izšlo. Srečo si imel!

Disk je uporaben samo še za torrent buffer...
evil.gif