Scenic II - kako rešiti problem z zalivanjem okna?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Od prejšnjega tedna je pri hiši Scenic II. Z avtom sem zaenkrat kar zadovoljen, moti me le ena stvar, na katero opozarjajo tudi v testu pri Avtomagazinu.

In sicer gre za to, da se pri vključenih brisalcih voda s sprednje šipe zliva na "trikotno okence" na voznikovih vratih, zaradi česar se komaj kaj vidi v ogledalu.

Razmišljal sem, ali obstaja kakšna original, aftermarket ali pa DIY rešitev ... morda kakšen nizek plastičen profil, ki bi se zataknil ob gumo vetrobranskega stekla in bi preprečeval zlivanje vode na stran. Ali pa podobno kakšna modifikacija na gumi okrog stranskega okna, ki bi preprečevala, da voda odteka nanj.

Kako se ostali lastniki Scenica II soočate s tem problemom? Je kdo našel kakšno rešitev, ali ste se nekako navadili?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Se navadiš :p
Jaz se na to, da imam zapacano stransko steklo, spomnim šele med vožnjo in si takrat rečem da bom takoj ko parkiram spucal to... seveda vedno pozabim to narediti, tako da imam vedno zapacano steklo :p

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Upam, da mi bo uspelo se navadit. Včeraj sem na avtocesti pral šipo in mi je tako zapackalo stransko okno, da nisem skoraj nič videl v ogledalu. Tako, da sem moral ustaviti na Petrolu in ga očistit.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Dobra ideja. Na linku so sicer za novega Scenica, bom vprašal na servisu, če obstajajo tudi za Scenic II.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
kaj se to pojavlja...ko šprica voda iz šob ali ko brisalec porine vodo ob rob stekla?

Ker če je problem v šobah se poskušaj malo poigrati z nastavitvijo špricanja...torej da glavnino špricne na sredino...na voznikovo stran pa praktično ne.

Če je druga opcija...sicer ne vem kako imajo izvedeno..samo npr.pri VW-ju imaš stik vetrobranskega stekla in stebrička vizuelno zaprto z eno plastično letvico (profil v obliki črke T)...torej če ima Renault kaj podobnega se mogoče poigraš s to letvico (segreješ in en dela tega T-čja zapogneš navzgor da bo lovil več vode).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaj pa če bi premazal stransko okno s tistim premazom, da voda drsi s stekla? Vsaj manj bi se poznali ostanki vode... Pa še glede na to, da je stransko steklo bi premaz en čas ostal na steklu.

Ugibam
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kaj se to pojavlja...ko šprica voda iz šob ali ko brisalec porine vodo ob rob stekla?

Dogaja se, ko brisalec porine vodo ob rob. Namesto, da bi voda ob robu stekla dol proti havbi, se zlije preko A strebička na okno na voznikovih vratih.

Sem pa danes bil prav pozoren v dežju in zadeva ni tako izrazita kot pri pranju šipe. Izgleda, da samo ko našpricam veliko vode na šipo, jo potem brisalci potisnejo čez rob, pri dežju pa ne. Res pa ni močno deževalo danes. Bo treba počakati še na kakšen močnejši naliv.

Pa tudi ideja z RainX je dobra, ja. Ko bo malo več časa, bom probal naštudirat, kaj se najbolje obnese. Začel bom z manj invazivnimi in cenejšimi metodami
smile-1.gif