Scenic ali C4 Picasso

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Naredil sem ožji izbor pri nakupu enoprostorca, in izbiram le med:

- Renault Scenic 1.5dci, 110KM
- Citroen C4P 1.6 hdi, 115KM

Letnik 2013-2014.

Kaj je boljša izbira? Še tole, kako se obnesejo avtomatski menjalniki v Citroenu?

Je kaj razlike v motorju pri C4P pri novem in prejšnjem modelu?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
Še tole, kako se obnesejo avtomatski menjalniki v Citroenu?

Šaljivec?
sprasujem se.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kateri je boljša izbira komentiram težko, ker sem se vozil samo v C4 Picasso, v Scenicu pa samo v stari verziji. je pa stara verzija zelo okej.
smile-1.gif
sam sem sicer tudi gledal proti C4P že, pa sem se na koncu odločil, da še ni čas za tovrstni tip vozila. :p sem pa takrat gledal Scenica in C4P in mi je slednji bolj všečen, uporaben, tudi glede na določena branja glede 1.5dci mi nekako bolj diši 1.6hdi. ne vem pa, če Scenic obstaja tudi z 1.6dci motorizacijo, to je pa druga zgodba.

avtomatski menjalnik v Citroenu je čisto okej (ja, se bo vsul kup kritik, ampak sorry) sem se vozil v 508 (ista zadeva) v tej kombinaciji in je čisto fina vožnja, ni pa to dirkalna varianta. lepo lagano sportski. meni je všeč, ker načeloma vzdrževanje ni drago (menda cenejše kot "proper" avtomatik), pa tudi če kaj crkne, sem se malo pozanimal in ni nekih hudih stroškov (no, 500€ ni malo, ampak napram zneskom popravil "proper" avtomatika je to malo). in menda niti ne crkne velikokrat.

Nazadnje urejeno:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Se strinjam z Dizzyem.
C4P ni dirkalnik ampak klasičen družinski voz in avtomat je v takem primeru edina logična izbira. Robota se pač malo privadiš in dela OK. Ročica menjalnika kot za brisalce
cool-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obe vozili sta družinski... Torej umirjena vožnja na eazy, dovolj moči za normalno vožnjo. Prednost udobje in uporabnost pred preformancami. Močnejši agregat poskrbi za še udobnejšo (ne pa športno) vožnjo. Večja platišča so v prvi vrsti zaradi izgleda, udobja, manj zato da se krivi čez ovinke...
Tudi Scenic ima v tem letniku 1.6 dCi 130 motor, verjetno brez avtomata...
S takim avtom si lahko enako hiter na avtocesti kot s karavanom ali kombilimuzino, ednino na zaviti podeželski cesti ga lahko kriviš čez ovinke s slednjim... Karavan je predolg (dolgi previso preko koles), enoprostorc previsok (višje težišče).

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Kakšni pa so stroški z vzdrževanjem avtomatskega menjalnika pri C4P? Na koliko časa se menja olje in filter?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Doma imamo C4GP 2.0 Hdi, robot, letnik 2010 in Grand Scenic 1.5 dCi DSG letnik 2014 - novi facelift.

Poraba +- enaka
Menjalnik, ni neke razlike oba primerna tipu avta
Notranjost, na Citrota smo bolj navajeni ima pa Reno več skritih odlagalnih predalov
Vzdrževanje bolj ali manj enako.

Za robota lahko trdim, ker nam je to četrti po vrsti, da ni nekih problemov, na C4 smo pri 180.000 menjali sklopko in dvomasni vztrajnik.

Je pa dejstvo, da obeh ne zna vsak popravljat. Pa robot je čisto navadni menjalnik, le da ga robot menjuje.

Me je pa Reno prijetno presenetil ko smo šli v F smučat. Štirje odrasli, brez sredinskega sedeža zadaj, vsa oprema 3 x smuči, 2 x bord, vsa oblačila,... v avtu brez kufra na strehi, poraba okroglih 6 litrov pri povprečju 130 kh/h.

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Je EDC menjalnik v obeh? Ker pri speljevanju v kriziscu mors kako sekundo prej stisnit, kot si nameraval, vsaj pri 1.5 110 km.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
še tole, a se da na kakšni spletni strani preveriti podrobnosti o avtomobilu po VIN kodi za renault in citroen? za forda vem da obstaja, za ta dva pa nisem nič pametnega našel...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Zakaj šaljivec...Imam C4P (novi model) z robotkom...ko se ga navadiš deluje super. Je pa to družinski voz in meni je super.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Po moji izkušnji - tudi s pravimi avtomatiki (BMW, Mercedes, Chrysler, Audi) je bistvena razlika pri speljevanju, predvsem v hrib, ker pravi avtomatik ko spustiš bremzo gre naprej EDC ali robot od Citroena pa stoji pri miru, dokler ne daš dovolj gasa + še pomoč pri speljevanju, da se sprosti ročna in smo pri sekundi - bistveno za dinamika v Alfi, nepomembno za družinski avto tipa C4P ali R-Scenic.
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
še tole, a se da na kakšni spletni strani preveriti podrobnosti o avtomobilu po VIN kodi za renault in citroen? za forda vem da obstaja, za ta dva pa nisem nič pametnega našel...

Kolikor je meni znano ne Citroen, ne Renault nimata Evropskega sistema, tako da bo težka. Če je avto slovenski potem pa najbližji pooblaščenec.

Podobne teme

Odgovori
173
Ogledi
24.614
Splošno
Izbrisan uporabnik 17097
I